Стегно індички в духовці – 10 смачних рецептів приготування філе індички з покроковими фото

Стегно індички в духовці – цікавий варіант для вашого домашнього обіду або вечері. Готове блюдо вийде дуже ніжним, поживним і корисним. Подавайте до столу з овочами, крупами та іншими гарнірами за вашим смаком. Для приготування птиці в духовці рекомендуємо скористатися перевіреними покроковими рецептами з готової кулінарної збірки.

Соковите філе стегна індички, запечене в духовці

Філе зі стегна індички відрізняється соковитістю і м’якістю. Приготуйте його в духовці для великого сімейного вечері або святкового столу. Завдяки простому рецептом ви отримаєте смачний і ароматний продукт.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Індичка (стегно) 800 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Ткемалі 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса, за смаком
  • Петрушка 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти стегно індички в духовці? Промиваємо індичку в холодній воді і даємо йому обсохнути.
  2. Поливаємо м’ясо соусом ткемалі, посипаємо сіллю, подрібненим часником і спеціями за смаком. Наполягаємо продукт у холодильнику близько 1 години.
  3. Викладаємо мариноване філе у форму для випікання, вистелену фольгою.
  4. Загортаємо м’ясо повністю у фольгу і випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. Далі зменшуємо розігрів до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.
  5. Соковите філе зі стегна індички готово. Діліть продукт на порції, доповнюйте ароматною петрушкою і подавайте до столу.

М’яке стегно індички без кістки, запечене в духовці

М’яке і соковите м’ясо індички ідеально підходить для смачного обіду або вечері. Доповніть продукт улюбленим гарніром і подавайте до столу. Підходить для святкового меню.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Імбир мелений – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Потім додаємо сюди лимонний сік, сіль, паприку і мелений імбир. Ретельно збиваємо суміш.

2. З стегна індички витягаємо кістка. Сам продукт промиваємо і гарненько обмазуємо масляною масою.

3. Викладаємо підготовлену стегно у форму для випікання. Закриваємо інгредієнт фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

4. За 20 хвилин до готовності знімаємо фольгу. Це зробить шматочок м’яса більш рум’яним.

5. Готову м’яку індичку ділимо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом з гарніром. Приємного апетиту!

Дуже смачне стегно індички, запечена в рукаві

Оригінальний і корисний варіант для сімейної вечері – стегно індички, запечена в рукаві. Завдяки такому способу страва виходить хрустким зовні, м’яким і соковитим всередині.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Паприка – 0,5 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Лист лавровий -2 шт
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Стегно індички ретельно промиваємо під водою і просушуємо. Видалити шкірку не обов’язково. Заздалегідь підготуємо і необхідні спеції.

2. Натираємо м’ясо сіллю, паприкою і невеликою кількістю хмелі-сунелі.

3. Проробляємо в продукті невеликі отвори і кладемо в них зубчики часнику і горошини чорного перцю.

4. Викладаємо стегно разом з лавровими листами в рукав для випікання. Зав’язуємо його з обох сторін і випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. Після можна розірвати рукав, зменшити градуси і потримати страву ще 15 хвилин.

5. Готове стегно індички виходить соковитим і рум’яним. Діліть страву на порції і подавайте до столу!

Покроковий рецепт приготування стегна індички у фользі

Запекти ніжне стегно індички можна у фользі. Такий спосіб приготування робить страву більш соковитим і м’яким всередині. Яскраве і ситне кулінарне рішення підходить для сімейних вечерь і святкового меню.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет бальзамічний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Паприка – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Стегно індички промиваємо під холодною водою, потім протираємо його паперовим рушником.

2. В окремому посуді змішуємо сіль, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник, розмарин та олія з оцтом.

3. Ретельно вимішуємо пряний маринад для м’яса.

4. Опускаємо м’ясо в підготовлену суміш зі спеціями. Ставимо в холодильник на 30-60 хвилин.

5. Після маринування стегно викладаємо у фольгу. Зверху поливаємо продукт залишками заправки.

6. Щільно загортаємо фольгу і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.

7. За 10-20 хвилин до кінця готування розкриваємо фольгу.

8. Рум’яне стегно індички готово. Виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.

9. Готову страву нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт стегна індички з картоплею в духовці

Апетитне блюдо для сімейного вечері виходить з картоплі і стегна індички. Поживні продукти після приготування в духовці виходять соковитими і ароматними. Домашні оцінять!

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Обдаємо стегно індички під холодною водою. Картопля очищаємо від шкірки і також промиваємо.

2. Підготуємо спеції для приготування страви. Можна використовувати приправи для м’яса, мелені перці або сушений часник.

3. Рясно посипаємо продукти сіллю і пряними спеціями.

4. Викладаємо картоплю з стегном в рукав для випікання. Вливаємо сюди дві ложки масла і зав’язуємо з обох сторін. Акуратно перемішуємо інгредієнти і відправляємо в духовку на 1 годину. Спочатку готуємо при температурі 200 градусів.


5. Через годину зменшуємо температуру духовки, розрізаємо рукав і випікаємо страву ще 30 хвилин.

6. Готову страву розкладаємо по тарілках. Стегно індички можна розрізати на шматочки поменше. Готово, подаємо до столу!

Як смачно запекти стегно індички з овочами в духовці?

Соковите стегно індички можна запекти в духовці разом з овочами. Ви отримаєте апетитне і яскраве м’ясна страва з гарніром для вашого обіду або вечері. Також рецепт підходить для святкового меню.

Час приготування: 2 години 20 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У невеликій тарілці з’єднуємо соєвий соус, подрібнені зубчики часнику і спеції за смаком. Розмішуємо.

2. Підготовленим соусом заливаємо розморожені і промиті стегна індички. Залишаємо м’ясо маринуватися на 30-40 хвилин.

3. В цей час очищаємо овочі. Картоплю і моркву ріжемо великими шматочками, цибулю – півкільцями. Викладаємо продукти у форму для випікання. Посипаємо сіллю і поливаємо рослинним маслом.

4. Зверху кладемо мариновані в соєвому соусі стегна індички. Випікаємо блюдо півтори години при температурі 180-200 градусів.

5. Готову страву трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

М’яке і соковите стегно індички на кістки, запечене в духовці

В духовці можна запекти апетитне стегно індички на кісточці. Продукт вийде соковитим, ароматним і в міру пряним. Оцініть просту ідею страви, яка підійде як для домашніх вечерь, так і для свят.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 кг
  • Часник сушений – 0,5 ст. л.
  • Зіра сушена – 0,5 ст. л.
  • Паприка – 0,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Стегно індички промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Отримувати кістка не потрібно.

2. В окремо тарілці змішуємо сухі інгредієнти: сіль, паприку, зіру і часник. Перемішуємо прянощі і натираємо ними м’ясний продукт.

3. Далі поливаємо стегно сметаною і соєвим соусом. Залишаємо заготівлю маринуватися в холодильнику. Мінімум 30 хвилин.

4. Підготовлене стегно розміщуємо в рукав для випікання, зав’язуємо його з обох сторін і кладемо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

5. Готове стегно витягаємо з рукава, доповнюємо зеленню, овочами і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Простий і смачний рецепт приготування рулету з стегна індички

З стегна індички можна приготувати соковитий і м’який рулет. Ситне м’ясне страву можна подавати з гарніром або як закуска до святкового столу. Готове м’ясо буде однаково смачним як в теплом, так і в холодному вигляді.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. М’ясо спершу промиваємо і обтираем паперовим рушником. Потім акуратно витягаємо кістка. Для цього можна зробити невеликі надрізи. Залишитися має велике філе.

2. Підготовлений шматочок м’яса посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Натираємо, щоб продукт добре просочився спеціями.

3. В тарілці з’єднуємо соєвий соус з гірчицею. Сюди ж продавлюємо очищені зубчики часнику. Ретельно розмішуємо отриману суміш.

4. Опускаємо в пряну масу шматочок філе. Залишаємо продукт маринуватися в холодильнику на 1-2 години.

5. Після маринування шматочок м’яса скручуємо в рулет. Щільно обв’язуємо його ниткою і викладаємо на деко з фольгою. Випікаємо блюдо в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину 20 хвилин.

6. Готовий рулет дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Акуратно видаляємо нитки з продукту.

7. Рулет нарізаємо на тонкі скибочки, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Соковитий і ароматний стейк зі стегна індички в духовці

Яскравою ідеєю для невеликого домашнього вечері може стати апетитний м’ясний стейк. Приготуйте страва з філе стегна індички. Готовий продукт вийде соковитим, м’яким і ароматним.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стейк стегна індички – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Соус томатний – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 20 мл

Процес приготування:

1. Стейки з стегна промиваємо водою, потім даємо їм обсохнути.

2. Шматочки м’яса натираємо сіллю і обсипаємо спеціями за смаком. Можна використовувати мелений перець або паприку.

3. Пряні шматочки м’яса викладаємо на розстелену фольгу.

4. Поливаємо продукт томатним соусом і майонезом. Зверху доповнюємо тонкими шматочками болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.

5. Загортаємо фольгою підготовлене м’ясо індички. Зверху робимо невеликий отвір. Це допоможе м’яса краще запектися.

6. Відправляємо блюдо в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 180 градусів.

7. Готові стейки витягуємо з фольги і викладаємо на тарілку. М’ясне блюдо можна доповнити гарніром або зеленню. Приємного апетиту!

Ніжне і м’яке стегно індички, запечена з яблуками

Ніжне і апетитне м’ясо можна запекти в духовці з яблуками. Вибирайте для приготування стегно індички. Готовий продукт вийде соковитим і м’яким. Оцініть ідею для яскравого домашнього вечері.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно індички – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за списком. З стегна індички обережно витягуємо кістку, потім м’ясо промиваємо і обтираем паперовим рушником.

2. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець, базилік і дрібно порізані зубчики часнику. З половинки лимона сюди вичавлюємо трохи соку. Розмішуємо суміш.

3. Поливаємо пряної заправкою шматок м’яса. В кількох місцях можна зробити невеликі проколи для кращої просочення. Залишаємо продукт маринуватися на 30 хвилин.

4. Промиваємо яблука під водою і розрізаємо їх на великі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо.

5. Викладаємо м’ясо індички і яблука в рукав для випікання. Зав’язуємо з обох сторін, кладемо на деко і відправляємо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

6. Готовий продукт трохи охолоджуємо і витягаємо з рукава. Ділимо м’ясо з яблуками на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!