Стегно індички в духовці – цікавий варіант для вашого домашнього обіду або вечері. Готове блюдо вийде дуже ніжним, поживним і корисним. Подавайте до столу з овочами, крупами та іншими гарнірами за вашим смаком. Для приготування птиці в духовці рекомендуємо скористатися перевіреними покроковими рецептами з готової кулінарної збірки.
Соковите філе стегна індички, запечене в духовці
Філе зі стегна індички відрізняється соковитістю і м’якістю. Приготуйте його в духовці для великого сімейного вечері або святкового столу. Завдяки простому рецептом ви отримаєте смачний і ароматний продукт.
Інгредієнти на
6 порц.
- Індичка (стегно) 800 гр.
- Часник 3 зуб.
- Ткемалі 100 мл
- Сіль за смаком
- Спеції для м’яса, за смаком
- Петрушка 10 гр.
Процес приготування:
- Як смачно запекти стегно індички в духовці? Промиваємо індичку в холодній воді і даємо йому обсохнути.
- Поливаємо м’ясо соусом ткемалі, посипаємо сіллю, подрібненим часником і спеціями за смаком. Наполягаємо продукт у холодильнику близько 1 години.
- Викладаємо мариноване філе у форму для випікання, вистелену фольгою.
- Загортаємо м’ясо повністю у фольгу і випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. Далі зменшуємо розігрів до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.
- Соковите філе зі стегна індички готово. Діліть продукт на порції, доповнюйте ароматною петрушкою і подавайте до столу.
М’яке стегно індички без кістки, запечене в духовці
М’яке і соковите м’ясо індички ідеально підходить для смачного обіду або вечері. Доповніть продукт улюбленим гарніром і подавайте до столу. Підходить для святкового меню.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Імбир мелений – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Потім додаємо сюди лимонний сік, сіль, паприку і мелений імбир. Ретельно збиваємо суміш.
2. З стегна індички витягаємо кістка. Сам продукт промиваємо і гарненько обмазуємо масляною масою.
3. Викладаємо підготовлену стегно у форму для випікання. Закриваємо інгредієнт фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
4. За 20 хвилин до готовності знімаємо фольгу. Це зробить шматочок м’яса більш рум’яним.
5. Готову м’яку індичку ділимо на шматочки, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу разом з гарніром. Приємного апетиту!
Дуже смачне стегно індички, запечена в рукаві
Оригінальний і корисний варіант для сімейної вечері – стегно індички, запечена в рукаві. Завдяки такому способу страва виходить хрустким зовні, м’яким і соковитим всередині.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Паприка – 0,5 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Лист лавровий -2 шт
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Стегно індички ретельно промиваємо під водою і просушуємо. Видалити шкірку не обов’язково. Заздалегідь підготуємо і необхідні спеції.
2. Натираємо м’ясо сіллю, паприкою і невеликою кількістю хмелі-сунелі.
3. Проробляємо в продукті невеликі отвори і кладемо в них зубчики часнику і горошини чорного перцю.
4. Викладаємо стегно разом з лавровими листами в рукав для випікання. Зав’язуємо його з обох сторін і випікаємо 1 годину при температурі 200 градусів. Після можна розірвати рукав, зменшити градуси і потримати страву ще 15 хвилин.
5. Готове стегно індички виходить соковитим і рум’яним. Діліть страву на порції і подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування стегна індички у фользі
Запекти ніжне стегно індички можна у фользі. Такий спосіб приготування робить страву більш соковитим і м’яким всередині. Яскраве і ситне кулінарне рішення підходить для сімейних вечерь і святкового меню.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет бальзамічний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Паприка – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Стегно індички промиваємо під холодною водою, потім протираємо його паперовим рушником.
2. В окремому посуді змішуємо сіль, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник, розмарин та олія з оцтом.
3. Ретельно вимішуємо пряний маринад для м’яса.
4. Опускаємо м’ясо в підготовлену суміш зі спеціями. Ставимо в холодильник на 30-60 хвилин.
5. Після маринування стегно викладаємо у фольгу. Зверху поливаємо продукт залишками заправки.
6. Щільно загортаємо фольгу і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години.
7. За 10-20 хвилин до кінця готування розкриваємо фольгу.
8. Рум’яне стегно індички готово. Виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
9. Готову страву нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт стегна індички з картоплею в духовці
Апетитне блюдо для сімейного вечері виходить з картоплі і стегна індички. Поживні продукти після приготування в духовці виходять соковитими і ароматними. Домашні оцінять!
Час готування: 1 година 50 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Картопля – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Обдаємо стегно індички під холодною водою. Картопля очищаємо від шкірки і також промиваємо.
2. Підготуємо спеції для приготування страви. Можна використовувати приправи для м’яса, мелені перці або сушений часник.
3. Рясно посипаємо продукти сіллю і пряними спеціями.
4. Викладаємо картоплю з стегном в рукав для випікання. Вливаємо сюди дві ложки масла і зав’язуємо з обох сторін. Акуратно перемішуємо інгредієнти і відправляємо в духовку на 1 годину. Спочатку готуємо при температурі 200 градусів.
5. Через годину зменшуємо температуру духовки, розрізаємо рукав і випікаємо страву ще 30 хвилин.
6. Готову страву розкладаємо по тарілках. Стегно індички можна розрізати на шматочки поменше. Готово, подаємо до столу!
Як смачно запекти стегно індички з овочами в духовці?
Соковите стегно індички можна запекти в духовці разом з овочами. Ви отримаєте апетитне і яскраве м’ясна страва з гарніром для вашого обіду або вечері. Також рецепт підходить для святкового меню.
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно індички – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Соус соєвий – 120 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У невеликій тарілці з’єднуємо соєвий соус, подрібнені зубчики часнику і спеції за смаком. Розмішуємо.
2. Підготовленим соусом заливаємо розморожені і промиті стегна індички. Залишаємо м’ясо маринуватися на 30-40 хвилин.
3. В цей час очищаємо овочі. Картоплю і моркву ріжемо великими шматочками, цибулю – півкільцями. Викладаємо продукти у форму для випікання. Посипаємо сіллю і поливаємо рослинним маслом.
4. Зверху кладемо мариновані в соєвому соусі стегна індички. Випікаємо блюдо півтори години при температурі 180-200 градусів.
5. Готову страву трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
М’яке і соковите стегно індички на кістки, запечене в духовці
В духовці можна запекти апетитне стегно індички на кісточці. Продукт вийде соковитим, ароматним і в міру пряним. Оцініть просту ідею страви, яка підійде як для домашніх вечерь, так і для свят.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 кг
- Часник сушений – 0,5 ст. л.
- Зіра сушена – 0,5 ст. л.
- Паприка – 0,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Стегно індички промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Отримувати кістка не потрібно.
2. В окремо тарілці змішуємо сухі інгредієнти: сіль, паприку, зіру і часник. Перемішуємо прянощі і натираємо ними м’ясний продукт.
3. Далі поливаємо стегно сметаною і соєвим соусом. Залишаємо заготівлю маринуватися в холодильнику. Мінімум 30 хвилин.
4. Підготовлене стегно розміщуємо в рукав для випікання, зав’язуємо його з обох сторін і кладемо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
5. Готове стегно витягаємо з рукава, доповнюємо зеленню, овочами і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Простий і смачний рецепт приготування рулету з стегна індички
З стегна індички можна приготувати соковитий і м’який рулет. Ситне м’ясне страву можна подавати з гарніром або як закуска до святкового столу. Готове м’ясо буде однаково смачним як в теплом, так і в холодному вигляді.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. М’ясо спершу промиваємо і обтираем паперовим рушником. Потім акуратно витягаємо кістка. Для цього можна зробити невеликі надрізи. Залишитися має велике філе.
2. Підготовлений шматочок м’яса посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Натираємо, щоб продукт добре просочився спеціями.
3. В тарілці з’єднуємо соєвий соус з гірчицею. Сюди ж продавлюємо очищені зубчики часнику. Ретельно розмішуємо отриману суміш.
4. Опускаємо в пряну масу шматочок філе. Залишаємо продукт маринуватися в холодильнику на 1-2 години.
5. Після маринування шматочок м’яса скручуємо в рулет. Щільно обв’язуємо його ниткою і викладаємо на деко з фольгою. Випікаємо блюдо в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину 20 хвилин.
6. Готовий рулет дістаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути. Акуратно видаляємо нитки з продукту.
7. Рулет нарізаємо на тонкі скибочки, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Соковитий і ароматний стейк зі стегна індички в духовці
Яскравою ідеєю для невеликого домашнього вечері може стати апетитний м’ясний стейк. Приготуйте страва з філе стегна індички. Готовий продукт вийде соковитим, м’яким і ароматним.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стейк стегна індички – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – 1 шт.
- Соус томатний – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
1. Стейки з стегна промиваємо водою, потім даємо їм обсохнути.
2. Шматочки м’яса натираємо сіллю і обсипаємо спеціями за смаком. Можна використовувати мелений перець або паприку.
3. Пряні шматочки м’яса викладаємо на розстелену фольгу.
4. Поливаємо продукт томатним соусом і майонезом. Зверху доповнюємо тонкими шматочками болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння.
5. Загортаємо фольгою підготовлене м’ясо індички. Зверху робимо невеликий отвір. Це допоможе м’яса краще запектися.
6. Відправляємо блюдо в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 180 градусів.
7. Готові стейки витягуємо з фольги і викладаємо на тарілку. М’ясне блюдо можна доповнити гарніром або зеленню. Приємного апетиту!
Ніжне і м’яке стегно індички, запечена з яблуками
Ніжне і апетитне м’ясо можна запекти в духовці з яблуками. Вибирайте для приготування стегно індички. Готовий продукт вийде соковитим і м’яким. Оцініть ідею для яскравого домашнього вечері.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.
- Яблуко – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Лимон – 0,5 шт.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти за списком. З стегна індички обережно витягуємо кістку, потім м’ясо промиваємо і обтираем паперовим рушником.
2. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець, базилік і дрібно порізані зубчики часнику. З половинки лимона сюди вичавлюємо трохи соку. Розмішуємо суміш.
3. Поливаємо пряної заправкою шматок м’яса. В кількох місцях можна зробити невеликі проколи для кращої просочення. Залишаємо продукт маринуватися на 30 хвилин.
4. Промиваємо яблука під водою і розрізаємо їх на великі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо.
5. Викладаємо м’ясо індички і яблука в рукав для випікання. Зав’язуємо з обох сторін, кладемо на деко і відправляємо в духовку на 1 годину 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
6. Готовий продукт трохи охолоджуємо і витягаємо з рукава. Ділимо м’ясо з яблуками на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!