Карпаччо — це холодна закуска з в’ялених або сирих продуктів, яка подається у всіх ресторанах світу. У такого частування є своя назва – карпаччо. Його можна приготувати з різних видів м’яса або риби. Нескладно це зробити і в домашніх умовах. Оцініть 10 рецептів з докладним описом процесу!
Ніжне карпаччо з курки в домашніх умовах
Ніжне і тане в роті карпаччо можна приготувати з курячого м’яса. Блюдо легко приготувати в домашніх умовах, воно виходить апетитним і в міру пряним. Подавайте в якості холодної закуски.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча грудка 500 гр.
- Часник 6 зуб.
- Сіль 100 гр.
- Перець чорний мелений 1 ст. л.
- Перець червоний мелений 2 ч. л.
- Паприка 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати карпаччо в домашніх умовах? У глибокій тарілці змішуємо сіль, всі спеції і половину подрібненого часнику. Перемішуємо.
- Шматочки курячої грудки промиваємо під водою, даємо їм обсохнути.
- Старанно натираємо м’ясо прянощами. Перекладаємо продукт в глибокий посуд і відправляємо в холодильник на добу.
- Через день знову промиваємо філе, обсуживаем його і выкалываем в посуд. Подрібнюємо часник і натираємо їм м’ясо.
- Загортаємо продукт чистою марлею і знову тримаємо його в холодильнику добу.
- Курячі шматочки вже можна пробувати!
- Якщо хочеться більш сухого м’яса, то підвісьте його в прохолодному місці ще на кілька днів.
- Нарізайте карпаччо і подавайте до столу!
Як приготувати дуже смачне карпаччо з яловичини?
Яскрава і смачна закуска для вашого столу – карпаччо з яловичини. М’ясне блюдо подається в холодному вигляді, його можна доповнити свіжою зеленню. Порадуйте своїх близьких або гостей!
Час готування: 5 годин 30 хвилин
Час приготування: 5 годин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Яловичина – 200 гр.
- Сіль морська – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Кінза – 1 пучок.
- вустерський Соус – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Шматок яловичини промиваємо і очищаємо від жилок.
2. Подрібнюємо часник і кинзу. Кладемо продукти в глибоку миску, сюди ж додаємо сіль і горошини перцю. Розминаємо прянощі.
3. Додаємо до сухих продуктів оливкова олія і вустерський соус. Розмішуємо масу і натираємо їй підготовлене м’ясо. Обгортаємо заготівлю харчовою плівкою і кладемо її в морозильну камеру на 5 годин.
4. Через деякий час знімаємо плівку і ріжемо продукт на тонкі скибочки.
5. Розкладаємо карпаччо на тарілку. Страву можна доповнити зеленню і тонкими шматочками сиру. Подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт карпаччо з курячої грудки в духовці
Оригінальний спосіб приготувати домашнє куряче карпаччо – це подвяліть м’ясо в духовці. Поживне і злегка хрустке м’ясо подається в холодному вигляді. Можна доповнити зеленню і ставити на стіл.
Час готування: 7 годин
Час приготування: 2 години
Порцій – 300 гр.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Паприка – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо й обсушуємо. В окремому посуді змішуємо сіль з паприкою, перцем і коріандром.
2. Ретельно натираємо м’ясо сумішшю спецій і відправляємо його в холодильник на 5 годин. Можна придавити пресом.
3. Через деякий час промиваємо шматок філе під водою, обтираем його і нарізаємо на тонкі скибочки.
4. Викладаємо заготовку на решітку. Встановлюємо її в розігріту до 80 градусів духовку. Готуємо страву 2 години.
5. Яскраве карпаччо з курки готово! Охолоджуйте закуску і подавайте до столу!
Швидкий і простий спосіб приготування карпаччо з лосося
Швидкий варіант яскравою холодної закуски для вашого столу – карпаччо з лосося. Легке і корисне блюдо можна подавати до святкового столу або вечері. Оцініть оригінальний рецепт в домашніх умовах.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Лосось – 200 гр.
- Капуста – 150 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сир маскарпоне – 1 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Філе лосося заздалегідь загортаємо у фольгу і заморожуємо його в холодильнику. Капусту, огірок і зелень подрібнюємо. Розмішуємо овочі з майонезом і гірчицею.
2. Всередину замороженого лосося викладаємо овочевий салат. Овочі повинні розташовуватися щільно.
3. Верхівку заготовки щільно обмазуємо сиром маскарпоне.
4. Акуратно перевертаємо продукт і кладемо його в плоску тарілку. Знімаємо фольгу.
5. Карпаччо з лосося готово. Можна доповнити його гілочками свіжої зелені і подавати до столу!
Ніжне і дуже смачне карпаччо з тунця в домашніх умовах
Яскравий і швидкий у приготуванні варіант домашнього карпаччо з тунця. Холодне частування відрізняється корисними та поживними властивостями. Подавайте в якості закуски в невеликій компанії.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 250 гр.
Склад:
- Тунець – 250 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сік лайма – 1 ч. л.
- Сіль морська – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Перець рожевий горошок – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти для карпаччо. Тунець повинен бути злегка подмороженным, так його буде легше нарізати.
2. На дно плоскої тарілки виливаємо оливкове масло і додаємо сік лайма. Можна використовувати і лимон.
3. Горошини чорного перцю перемелюємо будь-яким зручним способом. Можна використовувати ступку або спеціальний подрібнювач.
4. Ріжемо Тонкими скибочками тунець. Обвалюємо продукт в олії і соку лайма, акуратно розкладаємо по тарілці і посипаємо морською сіллю.
5. Доповнюємо блюдо подрібненою свіжою зеленню і скибочками лайма. Апетитне карпаччо готове до подачі!
Вишукане карпаччо, приготовлене із м’яса лосятини
Хочете здивувати ваших близьких або гостей? Приготуйте по-справжньому вишукану ресторанну страву – карпаччо з лосятини. Оригінальну холодну закуску можна виконати по простому і швидкому рецептом. Оцініть!
Час приготування: 2 години 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Лосятина – 500 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Лайм – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Сиру лосятину промиваємо під водою. Акуратно видаляємо прожилки і жир. Підготовлений продукт загортаємо у плівку і кладемо в морозилку на 2 години.
2. Заморожене м’ясо ріжемо на дуже тонкі скибочки. Використовуйте для цього гострий ніж.
3. У плоску тарілку вливаємо потрібну кількість оливкової олії, мед і гірчицю.
4. Розмазуємо продукти по тарілці. Просочуємо в них кожен шматочок лосятини.
5. Викладаємо в цю ж тарілку тонкі м’ясні скибочки. Зверху поливаємо блюдо соком лайма, посипаємо сіллю і спеціями. Холодна закуска готова, можна подавати до столу!
Соковите і неймовірно смачне карпаччо з індички
Соковите і корисне карпаччо в домашніх умовах можна приготувати з філе ніжною індички. Поживна закуска урізноманітнює звичне меню і приємно здивує близьких або гостей.
Час готування: 3 дні
Час приготування: 2 дні
Порцій – 400 гр.
Склад:
- Філе індички – 400 гр.
- Сіль – 100 гр.
- Паприка – 1 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У загальній тарілці змішуємо сіль, паприку, хмелі-сунелі і чорний мелений перець.
2. Ретельно розмішуємо сухі інгредієнти між собою. Пряна маса повинна вийти однорідною.
3. Промиваємо і висушуємо шматочки філе індички. Після продукт гарненько обвалюємо в спеціях, перекладаємо в контейнер і придавлюємо вантажем. Тримаємо в холодильнику на 5 годин.
4. Через деякий час обтираем продукт від вологи і надлишку пряностей, використовуючи паперові рушники. Підвішуємо м’ясо в провітрюваному приміщенні 2-3 дні.
5. Готовий продукт ріжемо на тонкі скибочки і подаємо їх до столу. Поживне карпаччо з індички в домашніх умовах готово!
Покроковий рецепт приготування карпаччо з буряка з сиром
Оригінальний спосіб приготувати карпаччо з буряка і сиру. Холодна закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Оцініть простий рецепт ресторанного блюдо, який легко виконати в домашніх умовах.
Час готування: 4 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Буряк – 400 гр.
- козячий Сир – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Горіхи кедрові – 2 ст. л.
- Рукола – для прикраси.
Процес приготування:
1. Гарненько промиваємо буряки під водою і насухо обтираем її паперовими рушниками.
2. Пакуємо підготовлений овоч в рукав для запікання і кладемо його в жароміцну форму.
3. Накриваємо блюдо фольгою. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 2 години.
4. Готову буряк залишаємо остуджуватися, після очищаємо і ріжемо на тонкі кружечки. Перекладаємо продукт в посуд, заливаємо олією і бальзамічним оцтом. Посипаємо сіллю, перцем, подрібненим часником і ставимо в холодильник на 2 години.
5. У цей час можна підігріти на сковороді кедрові горішки. Досить 1-2 хвилини на великому вогні.
6. Охолоджене карпаччо посипаємо кедровими горішками, доповнюємо шматочками козячого сиру і руколою. Подавайте столу і пригощайте близьких!
Ніжне і ситне карпаччо з свинини, приготоване в домашніх умовах
Ніжне карпаччо з свинини має всі шанси стати улюбленицею вашого столу. Оцініть простий і захоплюючий рецепт приготування. Холодну закуску можна подавати до столу з зеленню або спеціями.
Час готування: 1 год
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 200 гр.
Склад:
- Свинина – 200 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Листя салату – для подачі.
Процес приготування:
1. Сиру свинину промиваємо й обсушуємо. Подмораживаем злегка в морозильній камері і ріжемо на невеликі шматочки.
2. Кожен охолоджений скибочку кладемо на стільницю і накриваємо харчовою плівкою.
3. Відбиваємо м’ясо кухонним молотком до дуже тонкого і майже напівпрозорого стану. Працюємо інструментом обережно, щоб не розірвати волокна.
4. Листя салату для подачі промиваємо. Окремо змішуємо олію з скоком половинки лимона, сіллю і сумішшю перців.
5. Просочуємо кожен шматок свинини пряною сумішшю. Викладаємо продукт на тарілку, доповнюємо його свіжими листям і подаємо до столу!
М’яке і ніжне карпаччо з телятини на святковий стіл
Оригінальне і апетитне частування для вашого столу – карпаччо з телятини. Холодну закуску можна швидко і легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть кулінарну ідею і використовуйте її для вашого столу.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 300 гр.
Склад:
- Телятина – 300 гр.
- Масло оливкове – 90 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сир пармезан – для подачі.
- Рукола – для подачі.
Процес приготування:
1. Промиваємо розморожений шматок телятини. За допомогою ножа акуратно видаляємо прожилки і жир.
2. Щільно обгортаємо продукт в харчову плівку і кладемо його в морозилку на 2 години.
3. Подмороженную телятину витягуємо з плівки і нарізаємо дуже тонкі скибочки.
4. Відміряємо потрібну кількість оливкової олії. Змішуємо його з соком з половинки лимона.
5. Виливаємо заготовлену рідку суміш в плоску тарілку. Сюди викладаємо шматочки яловичини. Посипаємо блюдо сіллю, перцем. Доповнюємо руколою, пармезаном і подаємо до столу!