Знамениті фрикадельки прийшли до нас з німецької і датської кухні. Страва являє собою невеликі м’ясні кульки, які своїм виглядом нагадують котлети. Таке частування найчастіше готують з різними варіантами підливи. Спробуйте 10 кулінарних варіантів виконання на вашій кухні!
Фрикадельки з підливою з томатного соусу на сковороді
Соковиті м’ясні фрикадельки можна приготувати з підливою з пікантного томатного соусу. Апетитне блюдо ідеально доповнять багато з гарніри. Можна подавати з картоплею, крупами або макаронами до обіду або вечері.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фарш м’ясний ½ кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Перець чилі ½ шт.
- Зелень ½ пучка
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 100 гр.
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для фаршу за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Для підливи:
- Помідор 2 шт.
- Томатний соус 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Вода 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати смачні фрикадельки з підливою на сковороді? У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, куряче яйце, панірувальні сухарі, сіль і спеції. Сюди ж додаємо подрібнені цибулю, половинку перцю чилі, часник і зелень. Ретельно вимішуємо масу.
- На рослинному маслі обсмажуємо подрібнений ріпчаста цибуля для приготування підливи.
- Помідори ретельно розтираємо до стану кашки.
- Викладаємо помідорну масу до цибулі. Сюди ж додаємо томатну пасту, сіль, спеції і вливаємо кип’ячену воду. Тушкуємо близько 5-7 хвилин.
- Повертаємося до фаршу. Ліпимо з нього невеликі кульки і обвалюємо їх у борошні.
- Викладаємо сирі фрикадельки в сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю.
- Заливаємо м’ясний продукт готової підливою з томатної пасти. Тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
- Соковиті фрикадельки в ароматній підливці готові. Подавайте їх до столу разом з гарніром!

Соковиті і ніжні фрикадельки в сметанному соусі
Ніжний смак м’ясних фрикадельок можна отримати з допомогою сметанного соусу. Соковитий продукт чудово доповнить ваш сімейний обідній стіл. Оцініть просту кулінарну ідею!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо його.
2. Розморожений фарш розміщуємо в глибокій посуді. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль і спеції за смаком. Ретельно вимішуємо масу.
3. Сюди ж розбиваємо куряче яйце. Вмішуємо його до фаршу.
4. З отриманого продукту ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.
5. Сирі фрикадельки обвалюємо в борошні і викладаємо їх в сковороду. Сюди ж вливаємо гарячу воду. Тушкуємо близько 10 хвилин.
6. Додаємо в масу сметану. Також кладемо лавровий лист і спеції на свій розсуд. Готуємо страву на слабкому вогні ще 5-7 хвилин.
7. Готові фрикадельки розкладаємо по тарілках разом з соусом із сметани. Приємного апетиту!
Домашні фрикадельки з рисом з підливою на сковороді
Ситні домашні фрикадельки можна приготувати з м’ясного фаршу і рису. Щоб частування вийшло більш соковитим, додайте до нього ніжну підливку. Забирайте простий рецепт для вашого смачного обіду.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Рис – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 50 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Розморожений фарш з’єднуємо з подрібненим ріпчастою цибулею.
2. В цю ж масу розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і спеції. Вимішуємо продукти.
3. Варимо промитий рис до напівготовності. Викладаємо його до фаршу.
4. Знову вимішуємо м’ясну масу до однорідності.
5. Ліпимо з м’ясної маси круглі кульки і опускаємо їх у сковороду зі склянкою гарячої води. Сюди ж додаємо лавровий лист і тушкуємо вміст близько 10 хвилин.
6. Решту теплу воду розмішуємо з борошном до зникнення грудочок.
7. Сюди ж вливаємо сметану і томатну пасту.
8. Ретельно розмішуємо отриманий соус.
9. Вливаємо готову гарячу підливку у посуд з фрикадельками.
10. Доводимо вміст сковороди до киплячих бульбашок.
11. Після тушкуємо страву на слабкому вогні ще 10 хвилин.
12. Апетитні фрикадельки з підливою готові. Розкладайте гаряче частування по тарілках і подавайте до столу!
Дуже смачні курячі фрикадельки з підливою
Нежирні і соковиті домашні фрикадельки виходять з курячого м’яса. Приготувати продукт можна у підливці. Такий кулінарний варіант зробить блюдо неймовірно соковитим. Спробуйте для вашого обіду.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Стегна курячі – 2 шт.
- томатний Сік – 1 склянка
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо курячі продукти. Шматочок філе промиваємо. З стегон акуратно виймаємо м’ясо.
2. Прокручуємо підготовлені інгредієнти в м’ясорубці і доповнюємо їх сіллю і спеціями за смаком.
3. Ретельно вимішуємо ароматну масу до однорідного стану.
4. З отриманої м’ясної маси ліпимо невеликі круглі фрикадельки.
5. Обвалюємо м’ясні кульки в борошні і обжариваем їх у сковороді з рослинною олією до легкого рум’янцю.
6. Заливаємо обсмажені продукти склянкою томатного соку. Доводимо вміст до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин.
7. Соковиті фрикадельки з яскравою підливою готові. Розкладайте м’ясне блюдо по тарілках і подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування фрикадельок з підливою в мультиварці
Приготування поживних і соковитих фрикадельок з підливою можна довірити мультиварці. Кулінарний рецепт заощадить час, а ви отримаєте яскраве частування для вашого обіднього столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Хліб білий – 2 скибочки.
- Крупа манна – 60 гр.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Для підливи:
- Паста томатна – 60 гр.
- Сметана – 30 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Скибочки білого хліба вимочуємо в теплій воді до м’якого стану.
2. Хлібну м’якоть з’єднуємо з фаршем, сіллю, половинкою подрібненої цибулі, манною крупою і яйцем. Розмішуємо масу.
3. Ліпимо з заготівлі невеликі гладкі кульки і обсипаємо їх сухими спеціями.
4. Залишився подрібнену цибулю залишаємо для подальшого готування.
5. Моркву очищаємо і натираємо на дрібну тертку.
6. Промиваємо зелений лук і розділяємо його на маленькі шматочки.
7. Нарізаємо і половинку очищеного болгарського перцю.
8. У чашу мультиварки обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану.
9. Сюди ж викладаємо овочі, що залишилися, фрикадельки. Вливаємо сметану, томатну пасту і воду, додаємо сіль, подрібнений часник, лаврове листя і базилік.
10. Закриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «гасіння» на 20-30 хвилин.
11. Після готовності можна настояти страву під кришкою ще 5-10 хвилин.
12. Апетитні фрикадельки в мультиварці готові. Діліть на порції і подавайте до столу!
Ніжні фрикадельки з індички з підливою
З фрикадельки з м’яса індички з підливою радують не тільки соковитим і ніжним смаком. Частування виходить не надто жирним і корисним. Можна подавати до обіду з гарніром, зеленню або свіжими овочами.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,8 кг
- Рис – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для підливи:
- Соус соєвий – 30 мл
- томатна Паста – 100 гр.
- Борошно – 40 гр.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибокому посуді змішуємо фарш з індички, відварений до напівготовності рис і дрібно порізану цибулю. Сюди ж додаємо спеції із сіллю, розбиваємо куряче яйце.
2. Вимішуємо продукти до однорідної маси і ліпимо з неї невеликі кульки.
3. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Тут же прогріваємо борошно до коричневого відтінку.
4. Далі додаємо соєвий соус і томатну пасту. Додаємо в соус сіль, спеції, лавровий лист і сушений кріп. Доводимо масу до кипіння.
5. Опускаємо в гарячий соус сирі фрикадельки і тушкуємо їх 20-25 хвилин на слабкому вогні. Після знімаємо з плити.
6. Розкладаємо готові фрикадельки по тарілках, доповнюємо їх гарніром і подаємо до столу!
Фрикадельки з свинини з рисом на сковороді з підливою
Соковиті свинячі фрикадельки можна приготувати в підливі з додаванням рису. Страва порадує не тільки своїм ніжним смаком, але і приємним ароматом. Подавайте до домашнього обіду для всієї родини.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 1 кг
- Рис – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 50 гр.
- томатна Паста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля зелена – для подачі.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибокій тарілці з’єднуємо свинячий фарш і перемелений ріпчасту цибулю.
2. Сюди ж відправляємо відварений рис, яйце і сіль зі спеціями. Старанно розмішуємо масу до рівномірного розподілу всіх продуктів.
3. Формуємо з отриманої суміші невеликі круглі кульки. Обвалюємо їх у борошні і смажимо в олії до легкої зміни кольору.
4. Заливаємо обсмажене вміст сковороди томатною пастою і тушкуємо на повільному вогні ще 15 хвилин.
5. Ароматні і яскраві фрикадельки з свинини і рису готові. Викладайте частування на блюдо, прикрашайте подрібненою зеленою цибулею і подавайте до столу!
Як приготувати соковиті фрикадельки в вершковому соусі?
Яскрава ідея для вашого сімейного обіду – фрикадельки у вершковому соусі. Продукт вийде м’яким ніжним і буде танути в роті. Подавайте частування гарячим з вашими улюбленими гарнірами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Крупа манна – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 0,5 пучка.
Для підливи:
- Вершки – 1 склянка
- Вода – 100 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сир плавлений – 50 гр.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясний фарш викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо манну крупу, подрібнений ріпчаста цибуля, зелень, цедру лимона, сіль і спеції.
2. Ретельно розмішуємо інгредієнти до однорідного стану.
3. З отриманої маси ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.
4. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Сюди ж вливаємо кип’ячену воду, викладаємо фрикадельки, додаємо сіль і спеції. Готуємо страву близько 10 хвилин.
5. Сюди ж вливаємо вершки і доводимо вміст до кипіння.
. Занурюємо в масу плавлений сир і робимо вогонь поменше.
7. Далі додаємо столову ложку борошна.
8. Акуратно розмішуємо вміст і доповнюємо його подрібненою зеленню. Тушкуємо страву ще 10 хвилин.
9. Ніжні фрикадельки в вершковому соусі готові. Розкладайте смачне частування по тарілках і подавайте до столу!
М’які фрикадельки з грибами і томатною пастою на сковороді
Яскравий варіант кулінарного виконання фрикадельок – з грибами в ароматній і ніжною підливі. Така страва підходить для гарячого другого в рамках обіднього столу. Оцініть простий покроковий рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 0,5 кг
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Рис – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Паста томатна – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. В загальну миску викладаємо м’ясний фарш, подрібнені гриби, зелень і половинку цибулі. Посипаємо продукти сіллю і спеціями.
2. Далі додаємо в масу наполовину відварений рис. Розмішуємо вміст.
3. З отриманого продукту ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.
4. У сковороді обсмажуємо подрібнені моркву і решту цибулі.
5. Коли овочі стануть м’якими, додаємо до них томатну пасту. Розмішуємо і доводимо до кипіння.
6. Занурюємо в ароматну підливку фрикадельки. Готуємо страву на тихому вогні 15-20 хвилин. Можна накрити кришкою.
7. Соковиті фрикадельки з грибами готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу разом з підливою.
Ніжні і дуже смачні фрикадельки як у дитячому садку
Для домашнього столу можна приготувати ніжні фрикадельки в підливці за рецептом дитячого садка. Апетитне блюдо підходить для всієї родини, в тому числі й для самих маленьких.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для підливи:
- Паста томатна – 30 гр.
- Сметана – 60 гр.
- Спеції – за смаком.
- Борошно – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Розморожений фарш викладаємо в глибоку тарілку. Сюди ж занурюємо куряче яйце, відварений до напівготовності рис, подрібнені цибулю з морквою, сіль і спеції.
2. Ретельно розмішуємо масу для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
3. Ліпимо з готової маси невеликі кульки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
4. Готуємо фрикадельки до появи легкого рум’янцю.
5. В окремому посуді змішуємо борошно, сметану, томатну пасту і спеції.
6. Розмішуємо продукти до отримання однорідного соусу.
7. Заливаємо тефтелі яскравим соусом. Тушкуємо страву на тихому вогні близько 10 хвилин.
8. Соковиті і ароматні фрикадельки з підливою готові. Доповнюйте блюдо свіжими овочами і подавайте до столу!