Свиняча рулька в рукаві в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

М’ясо, запечене в духовці в рукаві завжди виходить ніжним і ароматним. Не є винятком і свиняча рулька. Таке м’ясне блюдо підійде для святкового столу, незважаючи на те, що це одна з найбільш доступних частин свинячої туші. За зібраними нами 6 рецептами, Ви зможете приготувати відмінну свинячу рульку в духовці.

Як смачно запекти свинячу рульку в рукаві в духовці?

Досить простий спосіб приготувати свинячу рульку в духовці. Незважаючи на те, що такі частини м’яса найчастіше використовують у приготуванні холодцю, в запеченому вигляді свиняча рулька виходить нітрохи не гірше.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча рулька 1 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Мед 3 ст. л.
  • Гірчиця 2 ст. л.
  • Соус соєвий 40 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти свинячу рульку в рукаві в духовці? Мед змішайте з гірчицею, соєвим соусом і сіллю.
  2. Рульку помийте, зробіть невеликі надрізи в різних місцях і вкладете в них очищені зубчики часнику.
  3. Рульку помістіть в підходящу за розміром форму і залийте медовим маринадом, приберіть рульку в холодильник мінімум на півгодини для маринування.
  4. Потім вкладіть рульку в рукав для запікання, туди ж влийте що залишився маринад, закріпіть його краю. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах протягом 2 годин.
  5. Рульку наріжте на порції і подавайте до столу з гарніром по своєму смаку.

Соковита свиняча рулька з картоплею в рукаві

Досить просте блюдо для любителів смачно і ситно поїсти. Апетитне, з рум’яною скоринкою м’ясо і просочений запашним маринадом картопля нагодує до відвалу сім’ю і залишить задоволеними Ваших гостей.

Час готування: 4 години

Час приготування: 60 хв

Порцій – 3-4

Склад:

  • Рулька свиняча – 1-1,1 кг
  • Картопля – 0,8-0,9 кг
  • Часник – 1 головка.

Для маринаду:

  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1-1,5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Зелень рубана – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу рульку промийте і замочіть в холодній воді зі столовою ложкою солі на 12-14 годин. Потім промийте м’ясо і просушіть.

Крок 2. У мисці змішайте рослинне масло, діжонську гірчицю, сіль, паприку і подрібнену зелень.

Крок 3. Рульку змастіть отриманим маринадом і залиште на пару годин для маринування. Картопля очистіть і також полийте маринадом. Часникову головку розріжте поперек.

Крок 4. Рульку і картоплю помістіть в рукав для запікання. Часник покладіть в середину рукава.

Крок 5. Запікайте блюдо в духовці при 180-200 градусах одну годину. Потім розріжте рукав і готуйте ще 15-25 хвилин. Рульку з картоплею подавайте на загальному блюді.

Як запекти свинячу рульку з медом і гірчицею в рукаві?

Свиняча рулька з медом і гірчицею в рукаві – ситно, смачно і апетитно. Запечена рулька в духовці відноситься до страв чеської кухні, в ній переважають рецепти жирних і поживних страв. Досить великим шматком м’яса можна нагодувати велику компанію.

Час готування: 180

Час приготування: 50 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 1,2 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1,5 ст. л.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Шкіру на свинячий рульки ретельно зіскоблити ножем і помийте.

Крок 2. Підготуйте маринад. Змішайте мед, соєвий соус, гірчицю і сіль.

Крок 3. В підходящу ємність викладіть рульку, змастіть її маринадом і залиште на 30-40 хвилин в прохолодному місці. За цей час перевертайте або обмазуйте рульку маринадом.

Крок 4. Рульку вкладіть у рукав, зафіксуйте його кінці.

Крок 5. Помістіть рукав на деко і запікайте рульку в духовці при 200 градусах протягом години. Після цього акуратно розріжте рукав і готуйте м’ясо ще 30 хвилин. М’ясо трохи остудіть і подавайте до столу.

Соковита рулька в рукаві, маринована в соєвому соусі

Дуже вдалий рецепт запікання свинячий рульки. М’ясо виходить ідеально смачним, ніжним, з апетитною бронзової шкуркою. Подають її найчастіше з картоплею і маринованими овочами.

Час приготування: 120

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 1,3 кг
  • Часник – 1-2 головки.

Для маринаду:

  • Гірчиця – 2-3 ст. л.
  • соєвий Соус – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рульку промийте і просушіть. Головки часнику розберіть на зубчики, очистити їх. На рульки зробіть надрізи і вкладете в них часник. Зубчики часнику предварите вмочіть у сіль.

Крок 2. Змішайте соєвий соус і гірчицю, додайте сіль і спеції за смаком.

Крок 3. Шкіру гомілки можна надрізати або залишити цілісною. Змастіть рульку маринадом і залиште на час, краще всього на ніч.

Крок 4. Після того, як рулька замаринувалась, помістіть її в рукав для запікання. І готуйте при 200 градусах в духовці 1,5 години.

Крок 5. Щоб отримати рум’яну скоринку на рульки, розріжте рукав і запікайте у відкритому вигляді 20-30 хвилин. Запечену рульку подавайте в гарячому вигляді.

Дуже смачний рулет зі свинячої рульки в рукаві

Цікаве блюдо, яке перетворить Ваш обідній стіл – рулет з свинячої рульки в рукаві. Готувати його нескладно і не клопітно. Крім того, рулет після охолодження можна використовувати у приготуванні бутербродів та інших швидких закусок.

Час готування: 180

Час приготування: 60 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 1,6 кг
  • куряче Філе – 600 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рульку зіскоблити ножем і помийте.

Крок 2. Розріжте рульку, видаліть кістки і розгорніть її. Просыпьте м’ясо спеціями і сіллю.

Крок 3. Куряче філе також змастіть спеціями і сіллю. Викладіть філе на гомілку.

Крок 4. Очистіть часник і моркву наріжте їх скибочками. Викладіть овочі на м’ясо.

Крок 5. Згорніть рулет і зв’яжіть його ниткою. Рулет помістіть в рукав і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте 1,5 години. Потім розріжте рукав і готуйте ще 25-30 хвилин.

Крок 6. Рулет вийміть з рукава і подавайте в гарячому вигляді до столу.

Соковита і ніжна рулька в пиві, запечена в рукаві

Рецептів приготування смачної свинячий рульки дуже багато. У кожної господині є свій черговий рецепт. Пропонуємо запекти свинячу рульку в пиві, м’ясо виходить м’яким і смачним.

Час приготування: 20 годин

Час приготування: 60 хв

Порцій – 5-6

Інгредієнти:

  • Рулька – 1 шт.
  • Пиво – 0,5 л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти, щоб вони були під рукою. Для фіксування рукава можна використовувати спеціальні затиски або звичайну нитку.

Крок 2. Для початку вимочіть рульку в холодній воді протягом 4-5 годин. 2-3 рази міняйте воду. Потім ножем очистити шкірку.

Крок 3. 2-3 зубчики часнику очистіть і дрібно наріжте.

Крок 4. Змішайте в мисці подрібнений часник і гірчицю.

Крок 5. Далі влийте в миску соєвий соус, перемішайте.

Крок 6. В маринад видавіть сік з половини лимона.

Крок 7. В отриману масу додайте сіль за смаком.

Крок 8. Потім всипте мелений перець, перемішайте.

Крок 9. В кінці влийте пиво і ретельно перемішайте маринад.

Крок 10. У глибоку ємність покладіть рульку і облийте її маринадом, залиште в прохолодному місці на 10-12 хвилин, періодично рульку перевертайте.

Крок 11. Нашпигуйте рульку залишилися зубчиками часнику і вкладете в рукав.

Крок 12. В рукав влийте що залишився маринад, добре закріпіть його краю.

Крок 13. Щоб з рукава виходив пар, зробіть кілька проколів. Запікайте рульку в духовці при 120-130 градусів 2-2,5 години.

Крок 14. Готове м’ясо акуратно вийміть з рукава, наріжте на порції і подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.