Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі – 5 рецептів з капустою, фаршем і рисом з фото покроково

Ліниві голубці в томатно-сметанному соусі в духовці — блюдо, яке хоч і відрізняються спрощеним способом приготування, але зовсім не для ледачих. А доповнити просте блюдо допоможе самий що ні на є універсальний і гармонійний томатно-сметанний соус, який створений для страв з фаршем і капустою.

Ліниві голубці в духовці в томатно-сметанному соусі з капустою, рисом і фаршем

Страва, приготовлена в духовці, виходить максимально дієтичним, легким і рівномірно пропеченим, а такий результат досягається не кожним способом приготування. Сміливо вдавайтеся до цього рецепту, якщо ви зацікавлені в цьому результаті.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фарш 500 гр.
  • Сметана 250 гр.
  • Томатна паста 250 гр.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Рис білий 50 гр.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Капуста білоголова 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 40 гр.
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати ліниві голубці в томатно-сметанному соусі в духовці? Спочатку зваримо рис, який необхідний для приготування голубців. Крупу відправляємо в закипілу воду, солимо і знову доводимо до кипіння. Після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом десяти хвилин. Готовий рис відкидаємо на сито, зливаємо зайву воду і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
  2. Очищаємо качан капусти, знімаючи верхні листки і вирізаючи качан. Потім нарізаємо нашатковані листя капусти на дрібні кубики. Також чинимо і з цибулею.
  3. Подрібнену капусту з цибулею перекладаємо в миску і заливаємо тільки закипілою водою, після чого залишаємо настоятися протягом 10 хвилин. Через це час відкидаємо овочі на друшляк, щоб вся вода стекла.
  4. Перець чилі розрізаємо уздовж, видаляємо все насіння і як можна дрібніше нарізаємо. Тепер збираємо весь вміст разом. До фаршу додаємо остиглий рис, капусту з цибулею і подрібнений перець. Все добре перемішуємо, додаємо сіль з перцем за смаком.
  5. З підготовленої суміші формуємо голубці у формі котлет. Опускаємо їх у панірувальні сухарі і відправляємо обсмажуватися на розігріту з олією сковорідку. Обсмажуємо до утворення злегка підрум’яненою скоринки.
  6. Підрум’янені голубці перекладаємо у форму для запікання. І вмикаємо розігріватися духовку до 180 градусів.
  7. Для соусу з’єднуємо томатну пасту з жирною сметаною, додаємо перець з сіллю і старанно перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися за обсягом.
  8. Готовим томатно-сметанним соусом покриваємо ліниві голубці, які заздалегідь переклали в форму. Відправляємо тушкуватися голубці протягом 40-45 хвилин в заздалегідь розігріту духовку.

Подаємо страву в гарячому вигляді, розклавши по порціях і прикрасивши свіжою зеленню. Бажаємо приємного апетиту!