Шулюм зі свинини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шулюм зі свинини — це наваристое блюдо, схоже з шурпою. Деякі вважають, що шулюм і шурпа це одне і те ж. Частка правди в цьому є. Проте ж є основні відмінності. Шулюм найчастіше готують з м’яса на кістці, довго виварюючи його, щоб отримати наваристое і насичене блюдо. Шулюм з’явився раніше шурпи, але де саме – невідомо. Хтось вважає, що його придумали мисливці, які готували страву з видобутку на багатті. Сьогодні розповім про деяких варіантах ситного страви, а який готувати – це вже вирішувати вам.

Шулюм з свинини в каструлі в домашніх умовах

Шулюм з свинини в каструлі в домашніх умовах являє собою чудове наваристое блюдо, яке зігріває в непогожу погоду. Жирний бульйон добре насичує, а крупно нарізані овочі доповнюють страву своїми ароматами. Шулюм – це завжди імпровізація, немає еталона. Кожен готує його по-своєму.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 шт.
  • Свиняча шия 500 гр.
  • Ребра свинячі копчені 500 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Вода питна 2 л
  • Часник 1 зуб.
  • копчена Паприка ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля зелена для прикраси
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Отже, зберіть необхідні продукти для дивовижного страви.
  2. Свинячі копчені ребра розділіть на частини. Свинячу шию промийте і обсушити, наріжте великими шматками.
  3. Морквину помийте від піску і бруду, почистіть від шкірки овочечисткою, порізати брусочками. Цибулину позбавте від лушпиння, промийте і наріжте, як зручно.
  4. Вогнетривку каструлю з товстим дном і стінками поставте на плиту, розжарте з маслом. Занурте моркву з цибулею і підрум’яньте. Коли овочі розм’якшуватися додайте м’ясо. Обсмажте все разом. Молода картопля вимийте і поскрябайте, розріжте на частини і додайте до вмісту.
  5. Додайте свинячі ребра і залийте водою. Часниковий зубчик почистіть, роздушіть ножем, щоб він віддав весь свій аромат, і додайте в бульйон. Закип’ятіть, зменшіть нагрів, готуйте, накривши кришкою 40-50 хвилин.
  6. Болгарський перець звільнити від плодоніжки і серцевини, наріжте теркою. Помідори обдайте окропом, видалити шкірку і крупно наріжте.
  7. цибуля Зелена сполосніть і наріжте. У бульйон додайте перець, помідори і цибулю. Посоліть і поперчіть, а також приправте копченої паприкою. Доведіть до закипання і вимкніть конфорку. Перевірте на сіль, якщо треба, досоліть.
  8. Яскравий шулюм розлийте порційно. Кличте домашніх до обіду. Приємного апетиту, їжте смачно і ситно!