Класичний шулюм з свинини на багатті
Класичний шулюм з свинини на багатті має мега гарним смаком, який так і манить попросити добавки. Їжа, приготована на відкритому вогні, ні з чим незрівнянна. Одна тільки атмосфера приготування чого вартий! Обожнюю готувати шулюм на гучну веселу компанію. Ми часто ходимо з друзями в походи і це страва досить популярно серед наших фаворитів на похідній кухні.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 20
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 240 гр.
- Ребра свинячі – 2 кг
- Морква – 300 гр.
- Помідори – 250 гр.
- Вода питна – 8 л.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Зелень – для прикраси.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом розведіть вогнище. Важливо, щоб дрова добре прогоріли. За вогнищем повинен стежити окрема людина.
Крок 2. В казанок налити питну воду та розмістіть на вогні.
Крок 3. Поки вода нагрівається, займемося реберцями. Свинячі ребра разрубите на зручні частини, я використовую похідний топірець. При бажанні сполосніть і опустіть в нагріту воду. Слідкуйте за процесом. Коли м’ясо закипить, зніміть шумівкою пінку, закрийте кришкою і готуйте приблизно 1,5 години.
Крок 4. Тим часом, картоплю і моркву позбавте від шкірки овочечисткою, крупно поріжте. Помідори промийте і обсушіть, крупно наріжте. Цибулю і часник почистіть від лушпиння, подрібніть зручним для вас способом.
Крок 5. У бульйон закиньте лаврушки і горошини перцю. Потім занурте моркву, а через 10 хвилин цибулю. Ще через 10 хвилин покладіть помідори, до речі, з них можна за бажанням зняти шкірку. Тепер прийшла черга картоплі, додайте і готуйте до її готовності. Шулюм посоліть і поперчіть, регулюючи за своїм смаком.
Крок 6. Гілочки зелені сполосніть і подрібніть. Готовий шулюм зніміть з вогню. Яскравий ароматний суп розлийте по мисках і присипте подрібненою зеленню і часником. Кличте друзів і їжте з апетитом.