Шулюм зі свинини – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний шулюм з свинини на багатті

Класичний шулюм з свинини на багатті має мега гарним смаком, який так і манить попросити добавки. Їжа, приготована на відкритому вогні, ні з чим незрівнянна. Одна тільки атмосфера приготування чого вартий! Обожнюю готувати шулюм на гучну веселу компанію. Ми часто ходимо з друзями в походи і це страва досить популярно серед наших фаворитів на похідній кухні.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 240 гр.
  • Ребра свинячі – 2 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Помідори – 250 гр.
  • Вода питна – 8 л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розведіть вогнище. Важливо, щоб дрова добре прогоріли. За вогнищем повинен стежити окрема людина.

Крок 2. В казанок налити питну воду та розмістіть на вогні.

Крок 3. Поки вода нагрівається, займемося реберцями. Свинячі ребра разрубите на зручні частини, я використовую похідний топірець. При бажанні сполосніть і опустіть в нагріту воду. Слідкуйте за процесом. Коли м’ясо закипить, зніміть шумівкою пінку, закрийте кришкою і готуйте приблизно 1,5 години.

Крок 4. Тим часом, картоплю і моркву позбавте від шкірки овочечисткою, крупно поріжте. Помідори промийте і обсушіть, крупно наріжте. Цибулю і часник почистіть від лушпиння, подрібніть зручним для вас способом.

Крок 5. У бульйон закиньте лаврушки і горошини перцю. Потім занурте моркву, а через 10 хвилин цибулю. Ще через 10 хвилин покладіть помідори, до речі, з них можна за бажанням зняти шкірку. Тепер прийшла черга картоплі, додайте і готуйте до її готовності. Шулюм посоліть і поперчіть, регулюючи за своїм смаком.

Крок 6. Гілочки зелені сполосніть і подрібніть. Готовий шулюм зніміть з вогню. Яскравий ароматний суп розлийте по мисках і присипте подрібненою зеленню і часником. Кличте друзів і їжте з апетитом.