Ескалоп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ескалоп — це блюдо, яке можна приготувати з будь-якого виду м’яса. У добірці представлені варіанти з курки, індички, свинини і яловичини. Всі рецепти готуються елементарно. Ескалоп готують в духовці, сковороді і грилю. М’ясо виходить ніжним і соковитим. М’ясо подають окремо або доповнивши нарізкою зі свіжих овочів, різносолами або гарніром.

Ескалоп з свинини на сковороді

Ескалоп з свинини на сковороді готується просто і швидко. Мінімум інгредієнтів перетворюються на чудове частування за лічені хвилини. Пісна свинина підійде для всіх, хто стежить за своїм харчуванням. А завдяки приготуванню на сковороді-гриль не потрібно багато масла, буквально, щоб змастити поверхню.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свиняча корейка 700 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Ескалоп готується дуже просто. Свинину обполіскуємо й обсушуємо.
  2. Нарізаємо шматками шириною близько 3-х сантиметрів.
  3. Зверху кладемо пакет або харчову плівку. Це робиться для того, щоб при отбивании не забруднити все навколо. Орудуємо кухонним молоточком.
  4. По краях робимо насічки. Так краю м’яса не будуть згортатися до центру і збережуть презентабельний зовнішній вигляд.
  5. Посипаємо сіллю і перцем.
  6. Сковорідку злегка промасливаем і добре прогріваємо. Кладемо м’ясо.
  7. Обсмаживши 5 хвилин з одного боку, перевертаємо і смажимо 5 хвилин із зворотного боку.
  8. Соковите м’ясо подаємо з овочами або просто так. Приємного апетиту!