Ескалоп — це блюдо, яке можна приготувати з будь-якого виду м’яса. У добірці представлені варіанти з курки, індички, свинини і яловичини. Всі рецепти готуються елементарно. Ескалоп готують в духовці, сковороді і грилю. М’ясо виходить ніжним і соковитим. М’ясо подають окремо або доповнивши нарізкою зі свіжих овочів, різносолами або гарніром.
Ескалоп з свинини на сковороді
Ескалоп з свинини на сковороді готується просто і швидко. Мінімум інгредієнтів перетворюються на чудове частування за лічені хвилини. Пісна свинина підійде для всіх, хто стежить за своїм харчуванням. А завдяки приготуванню на сковороді-гриль не потрібно багато масла, буквально, щоб змастити поверхню.
Інгредієнти на
3 порц.
- Свиняча корейка 700 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Ескалоп готується дуже просто. Свинину обполіскуємо й обсушуємо.
- Нарізаємо шматками шириною близько 3-х сантиметрів.
- Зверху кладемо пакет або харчову плівку. Це робиться для того, щоб при отбивании не забруднити все навколо. Орудуємо кухонним молоточком.
- По краях робимо насічки. Так краю м’яса не будуть згортатися до центру і збережуть презентабельний зовнішній вигляд.
- Посипаємо сіллю і перцем.
- Сковорідку злегка промасливаем і добре прогріваємо. Кладемо м’ясо.
- Обсмаживши 5 хвилин з одного боку, перевертаємо і смажимо 5 хвилин із зворотного боку.
- Соковите м’ясо подаємо з овочами або просто так. Приємного апетиту!
Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп з свинини в духовці являє собою надзвичайно смачне і ситне блюдо, на виконання якого потрібно трохи часу. Соковита і м’яка свинина під сирною скоринкою виходить смачною як в гарячому, так і холодному стані. Ескалоп подають окремо або в поєднанні з гарнірами.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 4 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. М’ясо нарізаємо не дуже товстими стейками. Це може бути полендвица або частина з жировими прошарками.
Крок 3. Озброївшись кухонним молоточком, детально відбиваємо м’ясні заготовки з обох сторін. Можна використовувати спеціальний прес.
Крок 4. Посипаємо перцем і солимо. За бажанням додаємо прянощі.
Крок 5. Вогнетривку ємність змащуємо олією і викладаємо відбите м’ясо.
Крок 6. Прослаиваем майонезом (натуральним йогуртом, сметаною, сирним або часниковим соусом) і рівномірно промазуємо. Очищаємо цибулю і тонко ріжемо. Укладаємо поверх м’яса.
Крок 7. Крупно натираємо сир. Він повинен добре плавитися. Підійде моцарелла, підкопчений ковбасний сир або сир, нарізаний скибочками.
Крок 8. Посипаємо сиром м’ясо. Запікаємо 25 хвилин при 180°С.
Крок 9. Ескалоп в сирній скоринці розкладаємо по тарілках і презентуємо гостям. При бажанні доповнюємо гарніром. Картопляне пюре підійде ідеально. Приємного апетиту!
Як приготувати ескалоп з індички на сковороді
Як приготувати ескалоп з індички на сковороді – частий запит, який зустрічається у домогосподарок. Незважаючи на незвичайну назву, страва готується елементарно. Для виконання знадобляться доступні продукти. На весь процес піде близько 20 хвилин, а в результаті вийде м’яке і соковите блюдо.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе індички – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Птицю нарізаємо скибками шириною, що не перевищує 1,5 сантиметра.
Крок 3. М’ясо залишаємо на дошці і прикривають плівкою або поліетиленовим пакетом. Відбиваємо по поверхні кухонним молоточком або зворотним боком ножа. Перевертаємо на інший бік і повторюємо дії. Головне не переборщити і не пошкодити цілісність заготовок.
Крок 4. Приправляємо спеціями, втираємо їх по всій поверхні. Даємо постояти, щоб приправи просочили м’якоть.
Крок 5. Сковорідку прогріваємо, наливаємо оливкову олію і кладемо для аромату вершкове.
Крок 6. Опускаємо в гарячу суміш масел шматочки індички. Припускаємо на сильному вогні 4 хвилини.
Крок 7. Через 4 хвилини перевертаємо і доводимо до готовності. М’ясо готується швидко. Головне – не пересушити. Пересушене ескалоп важко “реанімувати”.
Крок 8. Ескалопи доповнюємо свіжими овочами або гарнірами з запечених овочів. Приємного апетиту!
Ескалоп в духовці з індички
Ескалоп в духовці з індички являє собою смачне і ситне частування. Приготування ескалопи в духовці робить м’ясо низькокалорійним і дозволяє зберегти фігуру у формі. Соковите блюдо відмінно гармонує з картопляним пюре і може бути як стравою на святковому столі, так і в звичайний день.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе індички – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сир – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти для ескалопи.
Крок 2. Ополоснувши і обсушивши індичатину, швидко обсмажуємо на сильному вогні в сковороді, змащеній однією столовою ложкою рослинного масла, щоб зберегти соковитість всередині. Перекладаємо м’ясо в керамічну форму, змащену рослинним маслом. Солимо. Втираємо масажними рухами. Даємо постояти.
Крок 3. Не гаючи часу, в невелику ємність насипаємо панірувальні сухарі, вливаємо рослинне масло. Додаємо тертий часник (або замінюємо гранульованим) і жовток. Білок прибираємо в холодильник і використовуємо для інших страв.
Крок 4. Об’єднуємо інгредієнти перемішуючими рухами. Дрібно натираємо сир (жирність продукту не принципова) і змішуємо з приготовленої раніше субстанцією. Приправляємо перцем. Розмішуємо.
Крок 5. Розподіляємо сирну масу з птиці і добре притискаємо.
Крок 6. Запікаємо 25 хвилин при 180°С.
Крок 7. Подаємо з картопляним пюре або іншим гарніром на свій розсуд. Для тих, хто стежить за споживаними калоріями, підійдуть печені овочі або нарізка з свіжих овочів. Низькокалорійне блюдо добре насичує і не позначиться на фігурі. Приємного апетиту!
Ескалоп з помідорами і сиром в духовці
Ескалоп з помідорами і сиром в духовці володіє прекрасним зовнішнім виглядом. Чудове частування підходить для святкових заходів. Страва готується без особливих зусиль, виходить соковитим і ніжним. Сирна скоринка наділяє блюдо надзвичайним смаком.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Помідори – 3-4 шт.
- Сир – 100 гр.
- Спеції до м’яса – за смаком.
- Кріп – 1/2 пучка.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і витираємо свинину. Можна використовувати як пісну, так і частина з сальними прожилками. Ріжемо на шматочки шириною 1,5 сантиметра. Добре відбиваємо. Перчимо. Натираємо м’ясо сіллю і спеціями.
Крок 2. Поки стейки маринуються, томати промиваємо і витираємо. Ріжемо п’ятаками.
Крок 3. Дрібно трьом сир. Важливо, щоб він добре плавився. Для цього підходить моцарелла або ковбасний сир. Жирність продукту не принципова.
Крок 4. Приправлене м’ясо розкладаємо по листу або вогнетривкої формі. Присипаємо приправами до м’яса. Для соковитості можна просочити соусом (сметаною, майонезом, грецьким йогуртом).
Крок 5. Укладаємо томати і поміщаємо в прогріту до 200°С духовку. Готуємо півгодини.
Крок 6. Посипаємо сирної стружкою. Запікаємо ще 15 хвилин, поки сир не розплавиться і не утворюється апетитна скориночка.
Крок 7. Запечений ескалоп сервіруємо і пригощаємо друзів, прикрасивши по своєму смаку. Блюдо доповнюємо салатними листям, запашною зеленню або нарізкою зі свіжих овочів. Взимку прикрашаємо різноманітною їжею і консервацією. Приємного апетиту!
Ескалоп на грилі
Ескалоп на грилі готується максимально просто і швидко. Для приготування використовують м’ясо або птицю. Приправляють найпростішими спеціями. Страва підходить для тих, хто стежить за фігурою і не їсть смажену їжу. Доповнюють м’ясо гарнірами або овочами. Смачно, ситно і без особливих перешкод.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти і сам прилад.
Крок 2. Обмивши м’ясо, витираємо його. При необхідності обрізаємо плівки. Ділимо шматок на порції товщиною не більше 1 сантиметра.
Крок 3. За допомогою кухонного молоточка або преса з голками відбиваємо м’ясні заготовки.
Крок 4. Приправляємо відбите м’ясо сіллю, перцем та іншими спеціями.
Крок 5. Включивши в мережу електроприлад, змащуємо рослинним маслом за допомогою пензлика. Кладемо м’ясні шматки.
Крок 6. Закривши кришку, обсмажуємо 5 хвилин. Перевертаємо через зазначений час на іншу сторону.
Крок 7. Подаємо ескалопи з овочами.
Крок 8. Можна доповнити соусом з розсуд. Приємного апетиту!
Курячий ескалоп
Курячий ескалоп – чудове частування, яке вимагає на виконання не більше п’ятнадцяти хвилин. М’ясо виходить соковитим і готується з бюджетних продуктів. Посмажити курячий ескалоп вийде навіть у недосвідченого кулінара. Ситна страва добре доповнює зимова консервація або нарізка з свіжих овочів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6
Склад:
- Куряче філе – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо куряче філе. Для тих, хто любить м’ясо пожирніше, використовуємо м’якоть курячого стегна. Ескалоп вийде ще апетитніше і соковитіше.
Крок 2. Промивши і обтерши основний інгредієнт, нарізаємо його шматками.
Крок 3. На обробну дошку кладемо плівку. Зверху укладаємо м’ясні шматочки і вистилаємо плівкою. Це потрібно для того, щоб не забруднити кухню. Відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Приправляємо курку і втираємо спеції.
Крок 4. У сковорідку кладемо вершкове масло і наливаємо рослинне. Прогріваємо. Викладаємо курку і смажимо до рум’яності. Суміш масел зробить блюдо запашним і додасть цікавий смак.
Крок 5. Перевертаємо на інший бік. Важливо не пересушити. Процес відбувається швидко, тому уважно стежимо. Готовність перевіряємо, проколів ескалопи ножем або виделкою.
Крок 6. Подаємо страву з овочами. М’ясо залишається ніжним і в охолодженому варіанті. Тому важливо добре розм’якшити волокна. Якщо недостатньо відбити м’ясо, в холодному вигляді воно стане жорстким.
Крок 7. При бажанні можна зварити гарнір або відкоркувати зимову консервацію. Приємного апетиту!
Ескалоп, запечений у фользі
Ескалоп, запечений у фользі, припаде до смаку всім, хто не вживає смажену їжу. Приготування займе не більш півгодини. Важливо не пересушити ескалоп. Приготувати м’ясо вийде навіть у дилетанта. Поки запікається ескалоп, можна приготувати салат зі свіжих овочів або зварити картопляне пюре.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Склад:
- Свинячий ескалоп – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Хмелі-сунелі – щіпка.
- Солодка паприка – щіпка.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чорний мелений – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину обмиваємо й обсушуємо. Нарізаємо шматками. Ширина не повинна перевищувати 1 сантиметр.
Крок 2. В піалу наливаємо оливкову олію, додаємо спеції. Добре розмішуємо.
Крок 3. Викладаємо шматочки в маринад і “купаємо”. Деко вистилаємо фольгою і розкладаємо м’ясо в спеціях.
Крок 4. Очищаємо часник. Ріжемо слайсами.
Крок 5. У м’ясних заготовках робимо насічки і кладемо в них часникові скибочки.
Крок 6. Пакуємо в фольгу і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин.
Крок 7. Подаємо ескалоп з гарніром. Приємного апетиту!
Ескалоп з яловичини
Ескалоп з яловичини володіє ніжною текстурою і готується з доступних складових. Ситна страва стане фаворитом для любителів м’ясних виробів не тільки за смак, але і простоту виконання. Соковите м’ясо подають без нічого або в доповненні з гарніром або соусом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Яловича вирізка – 600 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода холодна – 1-2 ч. л.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Борошно – 30-50 гр.
- Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину промиваємо й обсушуємо. Ріжемо стейками шириною, що не перевищує 1,5 сантиметра. Можна взяти частину пожирніше, якщо калорійність страви не принципова.
Крок 2. Застеляємо пакетом або плівкою і грунтовно розм’якшуємо постукуючими рухами за допомогою кухонного молоточка. Якщо немає молоточка, можна відбити негострої стороною ножа або застосувати спеціальний прес з голками.
Крок 3. Посипаємо приправою для м’яса і втираємо. Можна використовувати інші спеції і прянощі. Добре підійде гранульований часник.
Крок 4. Паніруємо м’ясні заготовки в борошні.
Крок 5. Запанированную яловичину “купаємо” у збитому з водою яйці, попередньо змішаним зі спеціями.
Крок 6. Добре обвалюємо в сухарях.
Крок 7. Ескалопи кладемо на плоску поверхню і ставимо в холод на 1 годину, щоб м’ясо добре захолола і паніровка прихопилася.
Крок 8. Прожарюємо сковорідку з рослинним маслом. Масла не шкодуємо. М’ясо повинно смажитися, а не нудитися. Кладемо по одному ескалопи. Готуємо, встановивши нагрівання нижче середнього по 5 хвилин з кожної сторони. Смажені ескалопи переносимо на площину з серветками, щоб видалити надлишки жиру.
Крок 9. Смажені ескалопи прикрашаємо петрушкою, презентуємо з гарніром або без, на свій розсуд. Ескалоп підходить для будь-якої події і завжди виглядає доречно, чи то святковий захід або дружню вечерю. Приємного апетиту!
Ескалоп з картоплею
Ескалоп з картоплею виглядає по-святковому. Блюдо виходить ситним і простим у виконанні. М’ясо виходить соковитим і ніжним. З таким частуванням будь-яка подія перетворюється на свято. З приготуванням ескалопи впорається кожна господиня. Частування виглядає привабливим і зі смаком.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Картопля – 400 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. М’ясо промиваємо. Обсушивши, нарізаємо не товщі 2-х сантиметрів. Добре промиваємо картоплю. Краще використовувати молоду, або ґрунтовно промивати плоди твердою щіткою. Включаємо розігрів духовки на 200 градусів.
Крок 2. Змішуємо сметану з соєвим соусом і перчимо. Присмачую столовою ложкою оливкової олії. Розмішуємо.
Крок 3. Промазуємо соусом з двох сторін, попередньо відбите м’ясо. Якщо не розм’якшити волокна, то ескалоп буде жорстким. Для цього не обов’язково використовувати молоток, можна взяти прилад для відбивання м’яса (тендерайзер) або застосувати ніж. Залишаємо маринуватися.
Крок 4. Картоплю ріжемо п’ятаками. Просочуємо оливковою олією і солимо.
Крок 5. На застелений фольгою противень кладемо просочене м’ясо і картоплю. Запечатуємо фольгою й запікаємо півгодини. Після чого знімаємо фольгу і підрум’янюємо ще 20 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколів ножем або виделкою.
Крок 6. Сервіруємо частування. Прикрашаємо запашними травами на свій розсуд. Приємного апетиту!