Філе курячої грудки на сковороді – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Філе курячої грудки на сковороді – універсальне і швидке в приготуванні блюдо. При належній фантазії рецепти її приготування можна урізноманітнити і мати в запасі десятки варіантів смачних обідів і простих вечерь.

Соковиті відбивні з курячого філе на сковороді

Відмінний і дуже швидкий варіант м’ясного блюда, яке подобається і дорослим, і маленьким дітям. Такі відбивні можна приготувати за півгодини і подати з улюбленими соусами.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 5 ст. л.
  • Сіль і приправи за смаком
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно приготувати філе курячої грудки на сковороді? Курку помити у воді і обсушити паперовими рушниками. Якщо грудка розморожувалася, до кінця її розморожувати не варто, так її буде легше порізати на пласти. Видалити з грудки шкірочку, її можна заморозити і згодом використовувати при варінні супу. Акуратно зняти м’ясо з кістки і порізати на пластини приблизно в 1 см завтовшки.
  2. Викласти шматки м’яса на розтягнуту харчову плівку або поліетиленовий пакет, накрити їх плівкою зверху, щоб сік і шматочки м’яса не бризкали в сторони. Акуратно відбити кухонним молотком м’ясо з 2 сторін, намагаючись не бити занадто сильно, щоб не прохудить шматочки до прозорості.
  3. Відбиті м’ясні пластини посипати сіллю і спеціями з обох сторін. Приправи потрібно вибирати за своїм бажанням або можна скористатися спеціально підібраною сумішшю приправ для приготування курки.
  4. Для обвалювання розбити в миску вимиті курячі яйця, додати до них трохи солі і збити виделкою до однорідності. По черзі вмочати шматочки м’яса в суміш з яєць. Включити плиту на максимум і налити в сковороду олію.
  5. Обмакнутые в яйця шматочки курки обваляти в борошні з обох сторін. Крім борошна можна використовувати панірувальні сухарі, тоді скоринка на відбивних буде більш хрусткою і рум’яної.
  6. Викласти відбивні на розпечену сковороду і трохи зменшити вогонь.
  7. Смажити відбивні з курячого філе з обох сторін по 5-7 хв. Сковороду при цьому можна прикрити кришкою, щоб уникнути розбризкування киплячого масла.
  8. Готові відбивні промакнуть паперовим рушником, щоб видалити залишки масла.

Приємного апетиту!

Соковите філе курки в сметанному соусі

Шматочки філе можна згасити в соусі з сметани. Виходить практично дієтичне блюдо з правильного раціону харчування, особливо якщо брати сметану мінімальної жирності.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Куряче філе – 0,5 кг;
  • Сметана – 210 г;
  • Вода – 1 склянка;
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • Сіль і приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе зняти з кістки, якщо це грудка, і прибрати шкірку. Зрізати з м’яса жир, порізати філе кубиками середнього розміру.

Крок 2 Для соусу розтопити на сковороді на середньому вогні вершкове масло, змішати його з соняшниковою.

Крок 3. Влити в сковороду сметану, додати 1 склянку води з фільтра, всипати борошно і дуже ретельно все розмішати, щоб прибрати можливі грудочки.

Крок 4. Варити соус близько 2-3 хв. до легкого загустіння. Додати сіль і приправи, чорний мелений перець і перемішати ще раз. Соус перелити в окрему миску.

Крок 5. В використану сковороду викласти кубики курячого філе і обсмажити їх на середньому вогні близько 7 хв, постійно помішуючи і перевертаючи. На цьому етапі можна додати ще спецій.

Крок 6. Коли м’ясо придбає білястий відтінок і досягне напівготовності, його необхідно залити приготовленим раніше сметанним соусом.

Крок 7. Тушкувати страву приблизно 25 хв. на слабкому вогні, постійно заважаючи.

Крок 8. Готове куряче філе в соусі розкласти по тарілках і подавати з гарніром.

Приємного апетиту!

Смачне куряче філе шматочками на вершковому соусі

Для романтичної вечері на двох можна приготувати просте і вишукане блюдо у вигляді шматочків курячого філе в пікантному вершковому соусі з приправами. Таке блюдо добре поєднується з білим вином.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 600 г;
  • Вершки жирні 33 % ‑ 120 мл;
  • Соняшникова олія без запаху – 35 мл;
  • Зелень, сіль і спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе добре вимити і просушити паперовими рушниками.

Крок 2. Порізати м’ясо упоперек волокон на довгі тонкі шматочки. Такий спосіб нарізки потрібен для того, щоб згодом м’ясо простіше откусывалось, а не тягнуло.

Крок 3. На сильному вогні розігріти сковороду, влити туди рослинне масло. Обсмажують шматочки курки, постійно помішуючи, до утворення красивою золотистої скоринки. Після цього прибрати вогонь до слабкого і тушкувати курку, періодично помішуючи, ще близько 10 хв. Такий спосіб приготування дозволяє запечатати м’ясний сік всередині, не даючи йому часу вийти назовні. Це означає, що м’ясо вийде соковитим і ніжним.

Крок 4. Окремо змішати жирні вершки, сіль, спеції і трави. У таку страву добре підійдуть сушений базилік, шматочки часнику або готові приправи Прованські трави. Зелень промити, обсушити і дрібно нарізати. Додати зелень соус.

Крок 5. Залити отриманим соусом м’ясні шматочки і тушкувати до загустіння близько 6-7 хв.

Крок 6. Подавати куряче філе з картопляним пюре, спагеті або домашньої відвареної локшиною, щедро поливаючи зверху вершковим соусом.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт пікантного курячого філе в соєвому соусі

Ароматне пікантне філе готується в соєвому соусі з кунжутом і часником. Це блюдо східної кухні досить просто приготувати на домашній кухні навіть новачкові, тим більше, що воно не вимагає екзотичних інгредієнтів.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 2.

Склад:

  • Куряче філе – 500 г;
  • Соняшникова олія дезодорована – 25 мл;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Зубки часнику – 3 шт.;
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе помити і обсушити на паперовому рушнику. Якщо це філе, то необхідно акуратно зрізати м’ясо з кісток, прибравши заздалегідь шкірку.

Крок 2. Розрізати куряче м’ясо на шматочки середніх розмірів.

Крок 3. Часник очистити від шкірки і пропустити через прес.

Крок 4. В окремому посуді змішати соєвий соус (обов’язково придбати якісний соус, це сильно впливає на смак готового блюда), додати до нього подрібнену часникову масу і ложку кунжуту.

Крок 5. Цим соусом замаринувати м’ясо, полив і добре перемішавши шматочки філе. Маринад повинен повністю покривати всі м’ясні шматочки.

Крок 6. Прибрати в холодильник на півгодини, щоб м’ясо просякнув маринадом.

Крок 7. Сковороду поставити на середній вогонь, влити туди рослинне масло. Викласти в розпечене масло шматочки курячого філе разом з соєвим соусом, смажити м’ясо на середньому вогні до рум’яності і готовності, періодично добре перемішуючи.

Крок 8. Солити таке блюдо, швидше за все, не доведеться, оскільки соєвий соус сам по собі досить солоний.

Крок 9. Подавати в гарячому вигляді до отваренному рісу.

Приємного апетиту!

Смачні курячі грудки в яєчному клярі

Смачна і корисна альтернатива наггетсам з фастфуда. Шматочки грудки виходять тонкими і хрусткими.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Куряча грудка – 1,5 кг (з кісткою);
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Соняшникова олія – півчашки.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки вимити, зняти шкірочку, зняти м’ясо з кістки.

Крок 2. Нарізати куряче м’ясо невеликими тонкими шматочками.

Крок 3. В окремій мисці змішати яйце, сіль і приправи (можна взяти сушений кріп, розмарин, часник, хмелі-сунелі або базилік, а можна купити суміш приправ для маринування курки). Ретельно збити всю суміш виделкою або вінчиком до повного об’єднання і розчинення кристалів солі.

Крок 4. У невелику миску висипати борошно.

Крок 5. Розігріти в сковороді на сильному вогні рослинне масло.

Крок 6. Вмочати шматочки курки відразу в борошно, потім у яєчну суміш і знову в борошно. Такий спосіб панірування дозволяє зробити на м’ясі щільну хрустку скоринку.

Крок 7. Викладати в кипляче масло на сковороду і обсмажувати з кожного боку приблизно по 5-7 хв.

Крок 8. В кінці смаження можна скласти всі готові шматочки філе в сковороду, прибрати вогонь до мінімального і накрити сковороду кришкою. Тушкуйте близько 4 хв. М’ясо вийде соковитіше.

Крок 9. Подавати готові курячі нагетси з улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Тушкована куряча грудка з овочами

Тушковане куряче м’ясо з овочами чудово підійде для вживання в їжу, коли за станом здоров’я заборонена смажена, жирна їжа. Блюдо виходить ситним і корисним завдяки наявності в ньому тваринного білка та кількості овочів.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 2.

Склад:

  • Філе курки – 700 г;
  • Помідори – 4 шт.;
  • Болгарський перець – 2 шт.;
  • цибуля Ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Зубчики часнику – 4 шт.;
  • Сіль, мелений перець, спеції – за смаком;
  • Цибуля зелена – для подачі;
  • Оливкова олія – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистити, помити. Цибулю порізати шматочками середнього розміру. Моркву порізати тонкою соломкою.

Крок 2. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Кинути туди овочі і під закритою кришкою тушкувати їх на слабкому вогні приблизно 5 хв.

Крок 3. Куряче філе помити, обсушити паперовими рушниками. Курятину порізати невеликими кубиками і додати в сковороду до овочів. Перемішати і дочекатися, поки м’ясо побіліє.

Крок 4. Далі знову накрити сковороду кришкою і на мінімальному вогні готувати масу близько 15 хв.

Крок 5. Помідори порізати разом з шкіркою кубиками, вирізавши щільну білу частину. У перцю зрізати капелюшок, прибрати насіння і перегородки. Порізати тонкою соломкою перець.

Крок 6. Відправити овочі тушкуватися до м’яса у сковорідку. Перемішати і знову накрити кришкою, готувати ще 15 хв.

Крок 7. Часник пропустити через прес, зелену цибулю дрібно нашаткувати.

Крок 8. Тим часом овочі пустять сік, в якому м’ясо і буде тушкуватися. Додати в сковороду часник, посолити, всипати будь-які приправи за смаком. Накрити кришкою і дати потушиться ще 5 хв, після чого вимкнути вогонь.

Крок 9. Таке м’ясо можна подавати як окрему страву, оскільки воно вже містить овочі, а також можна вживати з будь-яким гарніром, посипавши зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Ніжне куряче філе з сиром

Коли всі звичні способи обсмажування курячого м’яса приїдаються, можна спробувати варіант таких курячих відбивних з філе в паніровці з яйця, борошна і сиру. Скоринка виходить засмаженою і золотистою, але м’ясо при цьому залишається дуже соковитим і ніжним всередині.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • філе Куряче – 700 г;
  • Сир – 110 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Майонез – 4 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.;
  • Кріп – 15 г;
  • Рослинне масло – 5 ст. л.;
  • Сіль і спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку потрібно приготувати кляр, в який будуть обмакиваться шматочки курячого філе. Для цього в посуд вбити яйця, всипати борошно і додати майонез.

Крок 2. Кріп промити, обсушити і дрібно нарізати. Висипати подрібнений кріп в яєчну суміш.

Крок 3. В кляр, додати сіль і приправи, ретельно розмішати виделкою, щоб не утворилися грудочки.

Крок 4. Сир натерти на дрібній тертці. Для страви бажано купити твердий сир з яскраво-вираженим і гострим смаком.

Крок 5. Куряче філе помити і обсушити паперовими рушниками. Порізати м’ясо на товсті скиби шириною трохи менше 1 див. Шматочки курятини викласти на харчову плівку, накрити нею ж і обережно відбити з 2 сторін. Посолити і поперчити з обох сторін.

Крок 6. Сковороду великого діаметру розігріти на сильному вогні з рослинним маслом. Брати в руку шматочок курячого філе, зверху наливати 1 ст. л. кляру і, перевернувши, викладати на сковороду кляром донизу. Зробити те ж саме з усіма відбивними.

Крок 7. Обсмажити близько 5 хв. на середньому вогні.

Крок 8. Викласти на відбивні по пару ложок тертого сиру і зверху по 1 ст. л. кляру.

Крок 9. Обережно перевертати всі відбивні й обсмажувати із зворотного боку теж 5 хв.

Крок 10. Прибрати вогонь до слабкого, накрити сковороду кришкою і тушкувати м’ясо ще 5 хв.

Приємного апетиту!

Куряча грудка, смажена з грибами на сковорідці

Куряче філе, обсмажене з печерицями, володіє неповторним ароматом. Блюдо швидко готується і розраховане на недосвідчених кулінарів.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Філе курячої грудки – 170 г;
  • Печериці свіжі – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сушений часник – 0,5 ч. л.;
  • Спеції і сіль – за своїм смаком;
  • Олія соняшникова – 5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе сполоснути під холодною водою, обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Порізати м’ясо курки шматочками середнього розміру, посолити, додати сушений часник і приправи за смаком. Можна використовувати готову суміш приправ для смаження курки, а можна зробити власну суміш на основі тих приправ, які є вдома.

Крок 3. Розжарити сковороду на сильному вогні, влити рослинне масло без запаху. Обсмажувати куряче філе, збавивши вогонь до середнього, до появи рум’яного золотистого кольору.

Крок 4. Ріпчасту цибулю очистити, вимити і нарізати кубиками середнього розміру. Додати цибулю в сковороду до м’яса і обсмажувати все разом ще протягом 5 хв., постійно заважаючи.

Крок 5. Печериці помити, обсушити на паперових серветках. Порізати гриби тонкими пластинками.

Крок 6. У сковороду додати печериці, перемішати. Смажити, помішуючи, ще приблизно 10 хв. до того моменту, поки рідина з грибів не випарується.

Крок 7. Готову страву подати до столу гарячими з гарніром у вигляді вареного рису, картопляного пюре або спагетті. Можна полити готовим соусом до смаку.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт соковитого курячого філе з помідорами

М’ясо курячої грудки вважається досить сухим, тому часто готується в супроводі овочів, які своїм соком просочують курятину. В даному випадку курка гаситься в помідорах, що надає страві легку приємну кислинку. Тушкована помідорна маса відразу ж виступає і в ролі соусу до м’яса.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 6.

Склад:

  • Курячі грудки ‑ 3 шт.;
  • Помідори – 4 шт.;
  • Каррі – 3 щіпки;
  • Часник – 1 зубок;
  • Петрушка – пару гілочок;
  • Сіль – на смак;
  • Рослинна олія – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі грудки помити під проточною водою, зняти шкірку (можна згодом використовувати її для приготування бульйону), від’єднати м’ясо від кісток. В цілому повинно вийти близько 900 г чистого м’яса.

Крок 2. Порізати м’ясо курки на невеликі кубики, добре присипати приправою, посолити і ретельно перемішати, щоб маринад покрив курятину повністю.

Крок 3. Помідори скласти в невелику каструлю, залити окропом і дати постояти приблизно 3 хв. Після цього зняти шкірку, вона буде легко відходити від м’якоті.

Крок 4. Сковороду поставити на сильний вогонь і розігріти разом з рослинним маслом.

Крок 5. Викласти м’ясо шматочками в розпечене масло, обсмажувати близько 2 хвилин, постійно перемішуючи. Зменшити вогонь до середнього і продовжити смажити філе.

Крок 6. Приблизно через 3 хв. з м’яса буде виходити сік, і потім курка буде тушкуватися у власному соку. Рідина повинна повністю випаруватися, тому сковороду кришкою накривати не потрібно.

Крок 7. Помідори дрібно нарізати, зелень дрібно порубати, часник почистити і пропустити через прес.

Крок 8. Як тільки з м’яса випарувалася вода і воно стало рум’янитися, додати в сковороду помідори і перемішати. Смажити близько 2 хв, після чого зменшити вогонь до мінімального, накрити сковороду кришкою і тушкувати страву близько 15 хв., не забуваючи перемішувати.

Крок 9. Спробувати масу на сіль і спеції, досолити і доперчить, якщо буде така необхідність.

Крок 10. Томатний сік стане густіти. Необхідно стежити за тим, щоб він повністю не випарувався.

Крок 11. Після 15 хв. додати в блюдо часник і зелень, перемішати і тримати на слабкому вогні під кришкою близько 2 хв.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт курячого філе в панірувальних сухарях

Курка, запечена в панірувальних сухарях, на смак нагадує м’ясо в звичайному клярі, однак шматочки сухарів більше відчуваються мовою. Таким чином, готове куряче м’ясо виходить ніжним всередині і володіє легкою хрусткостью зовні.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Курячі грудки – 0,5 кг;
  • Курячі яйця – 2 шт.;
  • Борошно пшеничне – скільки візьме;
  • Сіль, перець – на смак;
  • Сухарі панірувальні – для кляру;
  • Олія соняшникова рафінована – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Грудки промити під водою, обсушити паперовими серветками. Зняти шкірку і зрізати зайвий жир. Зняти куряче м’ясо з кісток.

Крок 2. Порізати вийшло філе на середні шматочки. На столі розкласти харчову плівку або розрізаний целофановий пакет, розкласти шматочки м’яса, накрити плівкою і акуратно несильно відбити.

Крок 3. Кожен шматочок курки посолити з 2 сторін.

Крок 4. Борошно і панірувальні сухарі розкласти в 2 різні тарілки. Сухарі можна робити вдома самостійно, висушуючи батон на підвіконні і потім перемелюючи його в кухонному комбайні.

Крок 5. Яйця збити виделкою і злегка посолити, змішати зі спеціями.

Крок 6. Кожен відбитий шматочок філе добре обвалювати в борошні, далі занурювати в яйця і обвалювати в панірувальних сухарях.

Крок 7. Сковороду з олією розігріти на середньому вогні, викласти всі шматочки філе в паніровці.

Крок 8. Смажити грудки з обох сторін по 4 хв.

Крок 9. Після смаження філе в сухарях викласти на паперовий рушник і злегка їм промакнуть, щоб прибрати зайвий жир.

Приємного апетиту!