Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Індичка в сметанному соусі — страва, яка чудово підійде для домашнього обіду або вечері. М’ясо індички славиться своїми корисними та поживними властивостями. Смачно приготувати птицю можна в сметанному соусі. Такий продукт вийде неймовірно ніжним і м’яким. Беріть на замітку кулінарну збірку з 7-і рецептів з покроковими фотографіями.

Філе індички в сметанному соусі на сковороді

Проста у виконанні і неймовірно смачне блюдо для вашого обіднього столу можна приготувати з грудки індички. Тушкуйте м’ясо птиці в сметанному соусі і порадуйте домашніх ніжним частуванням.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Грудка індички 1 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Соус соєвий 3 ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Олія оливкова 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Індичку в сметанному соусі приготувати дуже просто. Грудку промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
  2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією.
  3. М’ясо птиці нарізаємо дрібними шматочками.
  4. Кладемо їх у розігріту сковороду.
  5. Тушкуємо продукт, поки він не змінить колір.
  6. Тепер потрібно додати трохи соєвого соусу.
  7. Вливаємо з допомогою чайних ложок.
  8. Розмішуємо вміст.
  9. Доповнюємо спеціями за смаком.
  10. Додаємо вказану кількість сметани.
  11. Знову розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
  12. Ніжна і м’яка індичка в сметанному соусі готова!

Як запекти індичку в сметанному соусі в духовці?

Філе індички в сметанному соусі порадує особливим ніжним смаком. На приготування такої страви піде зовсім небагато часу. Оцініть простий домашній рецепт з покроковим описом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе індички – 200 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Вода – 60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за смаком.

Крок 2. Філе промиваємо під водою і нарізаємо н невеликими шматочками.

Крок 3. Викладаємо шматки птиці у форму для запікання.

Крок 4. У глибоку тарілку кладемо сметану.

Крок 5. Доповнюємо продукт водою, сіллю і спеціями. Вимішуємо.

Крок 6. Заливаємо м’ясо сметанним соусом.

Крок 7. Сюди ж кладемо гілочку чебрецю. Випікаємо, накривши фольгою, 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Ніжна індичка в сметанному соусі готова!

Соковита індичка з грибами в сметанному соусі

Смачно приготувати індичку в домашніх умовах можна з грибами в ніжному сметанному соусі. Частування відмінно поєднується з будь-якими гарнірами. Подавайте до обіднього столу або до вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 0,5 кг
  • Гриби – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Сік апельсина – 5 ст. л.
  • Цедра апельсинова – 1 ст. л.
  • Розмарин сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички знімаємо з кістки і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 2. Промиті гриби також дрібно нарізаємо.

Крок 3. У сковороді обсмажуємо гриби, поки не випарується зайва волога.

Крок 4. Окремо обсмажуємо в олії шматочки індички.

Крок 5. Доповнюємо м’ясо тонко порізаним цибулею.

Крок 6. Викладаємо до м’яса гриби. Солимо вміст, доповнюємо апельсиновою цедрою, розмарином і соком апельсина. Тушкуємо три хвилини.

Крок 7. Вливаємо вказану кількість сметани, розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Апетитне частування з індички і грибів в сметанному соусі готово!

Ніжна індичка в сметанному соусі в мультиварці

Простий варіант приготування індички – в мультиварці. Для більшої м’якості і соковитості продукту доповніть його сметанним соусом. Використовуйте кулінарну ідею для вашого сімейного обіду.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 1 шт.
  • Філе індички – 200 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 3 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його шматочками середнього розміру.

Крок 2. Включаємо мультиварку в режим для смаження. Вливаємо в чашу масло й обсмажуємо в ньому шматочки цибулі.

Крок 3. Філе індички ріжемо на порційні шматки. М’ясо з гомілки акуратно знімаємо.

Крок 4. Викладаємо шматочки до цибулі.

Крок 5. Коли м’ясо змінить свій колір, посипаємо його борошном. Перемішуємо.

Крок 6. У глибокій мисці змішуємо сметану з водою, сіллю, меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.

Крок 7. Заливаємо вміст мультиварки соусом. Готуємо ще 30 хвилин в режимі для гасіння.

Крок 8. Далі можна поставити режим «випічка» на 20 хвилин, щоб соус більше загус.

Крок 9. Соковита індичка в сметанному соусі готова!

Простий і смачний рецепт індички в сметанному соусі з картоплею

Готове блюдо для вашого домашнього обіду – індичка з картоплею в сметанному соусі. Порадуйте своїх близьких смачним і корисним стравою. Також продукт порадує поживними властивостями.

Час готування: 1 год

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі розбираємо невеликими кубиками. З філе індички чинимо також.

Крок 2. У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо м’ясо близько 5 хвилин. Періодично помішуємо.

Крок 3. За цей час індичка зміниться в кольорі і пустить сік.

Крок 4. Викладаємо сюди шматочки моркви з цибулею.

Крок 5. Тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Сметану вимішуємо з подрібненим кропом і часником. Додаємо сіль за смаком і розмішуємо.

Крок 7. Обсмажені продукти перекладаємо в гусятницю, доповнюємо картоплею, сіллю і меленим перцем.

Крок 8. Далі викладаємо сметанний соус.

Крок 9. Кип’ятимо воду, вливаємо її до вмісту. Всипаємо хмелі-сунелі і тушкуємо до готовності близько 25 хвилин.

Крок 10. Соковите блюдо з індички і картоплі готове, пригощайтеся!

Як приготувати соковите азу з індички в сметанному соусі?

Оригінальний варіант приготування азу – з м’яса індички в сметанному соусі. Традиційно страву готують з додаванням пікантних спецій. Подають його самостійно або зі свіжими овочами.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до легкого рум’янцю.

Крок 2. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з грибами.

Крок 3. Посипаємо гриби борошном, розмешиваем і готуємо ще 1 хвилину. Після додаємо сюди сіль, спеції і сметану. Тушкуємо близько 3-4 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо петрушку і кладемо її в обжарку разом з гірчицею.

Крок 5. Дрібно ріжемо солоні огірки і також відправляємо їх в блюдо разом з індичкою. Готуємо ще три хвилини і знімаємо з плити.

Крок 6. Яскраве за смаком азу з індички в сметанному соусі готово!

Ніжна і соковита грудка індички в сметані з часником

Щоб грудка індички порадувала вас яскравим ароматом, доповніть її соусом із сметани і часнику. Так блюдо вийде ще більш насиченим смаком. Використовуйте простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо філе і ріжемо його невеликими кубиками.

Крок 2. Кладемо інгредієнт в сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

Крок 4. Також чинимо і з зубчиками часнику.

Крок 5. Підготуємо і інші продукти в потрібній кількості.

Крок 6. Повертаємося до м’яса. Через деякий час воно зміниться в кольорі.

Крок 7. Приєднуємо до нього цибулю з часником.

Крок 8. Посипаємо сіллю і вимішуємо.

Крок 9. За смаком посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 10. Закриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості овочів і появи яскравого аромату.

Крок 11. Далі додаємо борошно, воду, соєвий соус і сметану. Розмішуємо і готуємо ще 7 хвилин.

Крок 12. Соковита індичка в сметанному соусі з часником готова!