Курячий шніцель – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Курячий шніцель – це неймовірно смачна страва з птиці, яке порадує вас своєю соковитістю, яка ідеально поєднується з рум’яною і апетитною скоринкою. Завдяки цій скоринці, всі соки запечатуються всередині. Як панірування чудово підходить хлібна крихта, яку для вишуканості смаку, також можна змішати з подрібненим сиром. Подавати таку страву можна абсолютно з будь-яким гарніром і свіжими овочами.

Курячий шніцель в паніровці на сковороді

Курячий шніцель в паніровці на сковороді – це соковите і ситна страва, яке здивує вас своїм насиченим і яскравим смаком, а також апетитною скоринкою, перед якою неможливо встояти! Для приготування нам знадобиться мінімальний продуктовий набір.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 250 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Курячий шніцель готується дуже просто. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом.
  2. Філе розрізаємо вздовж на дві рівні частини.
  3. Шматочки активно відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
  4. З обох сторін посипаємо сіллю і чорним перцем.
  5. У піалі расколачиваем курячі яйця.
  6. Вмочаємо заготовки яйця, а потім паніруємо в сухарях.
  7. Розігріваємо олію на сковорідці і смажимо шніцелі на помірному полум’я по 3 хвилини з кожного боку.
  8. Викладаємо рум’яну курочку на листя зеленого салату і доповнюємо свіжими овочами. Приємного апетиту!

Курячий шніцель в духовці

Курячий шніцель в духовці, приготований з додаванням класичного поєднання компонентів, а саме соковитого помідора і сиру – це безпрограшний варіант святкового блюда, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але і самих вибагливих гостей!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: курку обполіскуємо і даємо час обсохнути.

Крок 2. Філе відбиваємо з двох сторін, не порушуючи його цілісність.

Крок 3. Посипаємо сіллю і чорним перцем, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 4. Спочатку м’ясо занурюємо в збиті яйця, а потім обвалюють у панірувальних сухарях.

Крок 5. З двох сторін підрум’янюємо напівфабрикати на розігрітій олії і викладаємо у форму для запікання.

Крок 6. Зверху викладаємо скибочки соковитих томатів.

Крок 7. Присипаємо сирної стружкою.

Крок 8. Змішуємо сметану з солодкою паприкою і присмачую шніцелі.

Крок 9. Ставимо форму в духовку, прогріту до 180 градусів на 10-12 хвилин. Гаряче страву подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Курячий шніцель з сиром

Курячий шніцель з сиром – це вишукана страва, яке відрізняється не тільки своїм ефектним зовнішнім виглядом, але і прекрасними смаковими характеристиками. Перед смаженням м’ясо потрібно відбити і практично обернути навколо сирного скибочки – пальчики оближеш!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите і обсушенное філе розрізаємо вздовж на 2-3 сегмента.

Крок 2. Кожен шматочок відбиваємо кухонним молоточком, прикривши плівкою, щоб не летіли бризки.

Крок 3. Курку приправляємо і на один край викладаємо скибочку твердого сиру.

Крок 4. Накриваємо вільним краєм.

Крок 5. У глибокій тарілці збовтуємо яйце разом з дрібкою солі.

Крок 6. В інший посуд висипаємо сухарі, а також борошно з додаванням трав і невеликої кількості солі.

Крок 7. Обвалюємо заготовки в борошні, а потім в яйці і сухарях.

Крок 8. Смажимо шніцелі на розпеченому рослинному маслі до утворення характерною скоринки.

Крок 9. Подаємо як самостійне блюдо або доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!

Шніцель по-міністерськи з курячої грудки

Шніцель по-міністерськи з курячої грудки – це ідеальний рецепт для тих, хто любить соковиту і тане в роті птицю. За рахунок додавання хлібних кубиків, м’ясо абсолютно не пересушується під час теплової обробки і зберігає в собі максимальну кількість корисних компонентів.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 1 скибочка.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 перешіптування.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Філе промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і розрізаємо так, як показано на фото.

Крок 2. Відбиваємо з двох сторін.

Крок 3. Обвалюємо м’ясні шматочки в пшеничного борошні.

Крок 4. Прибираємо скоринку з скибочки батона і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками.

Крок 5. Після борошна занурюємо відбивну суміш з збитого яйця, солі і меленого перцю.

Крок 6. На заготівлю кладемо хлібні кубики і злегка придавлюємо, повторюємо процедуру і з іншого боку.

Крок 7. Викладаємо напівфабрикат на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і готуємо на помірному полум’я по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.

Крок 8. Перекладаємо шніцель по-міністерськи на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Рубаний шніцель з курки

Рубаний шніцель з курки – це страва, яка допоможе вам без особливих зусиль привнести в щоденне меню щось зовсім нове і неймовірно смачне. Для додаткової соковитості рекомендуємо вам доповнити м’ясні кубики твердим сиром і яйцем.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, дрібно рубаємо куряче філе.

Крок 2. У ємності з високими бортиками об’єднуємо м’ясо, сир, яйце, борошно, перець і сіль.

Крок 3. Ретельно перемішуємо.

Крок 4. Вологими руками формуємо котлетки і викладаємо в сковорідку з гарячим олією, смажимо на маленькому полум’я близько 3-5 хвилин з кожного боку.

Крок 5. Рум’яні і соковиті шніцелі подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!

Курячий шніцель в панірувальних сухарях

Курячий шніцель в панірувальних сухарях – блюдо, яке добре саме по собі, однак, прочитавши цей рецепт, ви дізнаєтеся, як його можна вдосконалити. Для більшої насиченості смаку і соковитості, птицю можна замаринувати в суміші з кефіру – вам дуже сподобається!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу викладаємо все необхідне на робочу поверхню.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо тонкими скибочками і, прикривши плівкою, відбиваємо.

Крок 3. М’ясо солимо, перчимо і заливаємо кефіром, прибираємо на полицю холодильної камери і залишаємо на 1-2 години для просочення.

Крок 4. Тим часом в одну тарілку висипаємо сухарі, у другу – борошно, а в третій збиваємо яйця з дрібкою солі.

Крок 5. Кожну відбивну обвалюємо в борошні, занурюємо яйце і паніруємо в сухарях.

Крок 6. Протягом двох хвилин смажимо напівфабрикати на розпеченому рослинному маслі і перекладаємо на деко.

Крок 7. Доводимо шніцелі до готовності в духовій шафі: 10 хвилин при 190-200 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Курячий шніцель в клярі

Курячий шніцель в клярі – це простий і шалено смачний спосіб приготування птиці. За рахунок сметанного кляру, який повністю покриває скибочки м’яса, всі соки запечатуються всередині, а зовні утвориться рум’яна і апетитна скориночка.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Сметана/майонез – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе обполіскуємо і витираємо серветками, нарізаємо вздовж пластинками і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

Крок 2. В піалі віночком збиваємо яйця зі сметаною і дрібкою солі.

Крок 3. Вводимо борошно і перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Якщо консистенція вийшла занадто рідкою, то підсипаємо ще трохи борошна.

Крок 5. М’ясо солимо і перчимо, занурюємо в підготовлений кляр.

Крок 6. Напівфабрикати кладемо в сковороду з гарячим олією і смажимо близько 5 хвилин.

Крок 7. Потім перевертаємо і засікаємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Ніжні шніцелі подаємо до столу з пилу, з жару і беремося за дегустацію. Приємного апетиту!