Курячий шніцель – це неймовірно смачна страва з птиці, яке порадує вас своєю соковитістю, яка ідеально поєднується з рум’яною і апетитною скоринкою. Завдяки цій скоринці, всі соки запечатуються всередині. Як панірування чудово підходить хлібна крихта, яку для вишуканості смаку, також можна змішати з подрібненим сиром. Подавати таку страву можна абсолютно з будь-яким гарніром і свіжими овочами.
Курячий шніцель в паніровці на сковороді
Курячий шніцель в паніровці на сковороді – це соковите і ситна страва, яке здивує вас своїм насиченим і яскравим смаком, а також апетитною скоринкою, перед якою неможливо встояти! Для приготування нам знадобиться мінімальний продуктовий набір.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 250 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сухарі панірувальні 100 гр.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Курячий шніцель готується дуже просто. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом.
- Філе розрізаємо вздовж на дві рівні частини.
- Шматочки активно відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
- З обох сторін посипаємо сіллю і чорним перцем.
- У піалі расколачиваем курячі яйця.
- Вмочаємо заготовки яйця, а потім паніруємо в сухарях.
- Розігріваємо олію на сковорідці і смажимо шніцелі на помірному полум’я по 3 хвилини з кожного боку.
- Викладаємо рум’яну курочку на листя зеленого салату і доповнюємо свіжими овочами. Приємного апетиту!
Курячий шніцель в духовці
Курячий шніцель в духовці, приготований з додаванням класичного поєднання компонентів, а саме соковитого помідора і сиру – це безпрограшний варіант святкового блюда, яке приведе в захват не тільки ваших домочадців, але і самих вибагливих гостей!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Томати – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір: курку обполіскуємо і даємо час обсохнути.
Крок 2. Філе відбиваємо з двох сторін, не порушуючи його цілісність.
Крок 3. Посипаємо сіллю і чорним перцем, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 4. Спочатку м’ясо занурюємо в збиті яйця, а потім обвалюють у панірувальних сухарях.
Крок 5. З двох сторін підрум’янюємо напівфабрикати на розігрітій олії і викладаємо у форму для запікання.
Крок 6. Зверху викладаємо скибочки соковитих томатів.
Крок 7. Присипаємо сирної стружкою.
Крок 8. Змішуємо сметану з солодкою паприкою і присмачую шніцелі.
Крок 9. Ставимо форму в духовку, прогріту до 180 градусів на 10-12 хвилин. Гаряче страву подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Курячий шніцель з сиром
Курячий шніцель з сиром – це вишукана страва, яке відрізняється не тільки своїм ефектним зовнішнім виглядом, але і прекрасними смаковими характеристиками. Перед смаженням м’ясо потрібно відбити і практично обернути навколо сирного скибочки – пальчики оближеш!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Трави італійські – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное філе розрізаємо вздовж на 2-3 сегмента.
Крок 2. Кожен шматочок відбиваємо кухонним молоточком, прикривши плівкою, щоб не летіли бризки.
Крок 3. Курку приправляємо і на один край викладаємо скибочку твердого сиру.
Крок 4. Накриваємо вільним краєм.
Крок 5. У глибокій тарілці збовтуємо яйце разом з дрібкою солі.
Крок 6. В інший посуд висипаємо сухарі, а також борошно з додаванням трав і невеликої кількості солі.
Крок 7. Обвалюємо заготовки в борошні, а потім в яйці і сухарях.
Крок 8. Смажимо шніцелі на розпеченому рослинному маслі до утворення характерною скоринки.
Крок 9. Подаємо як самостійне блюдо або доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!
Шніцель по-міністерськи з курячої грудки
Шніцель по-міністерськи з курячої грудки – це ідеальний рецепт для тих, хто любить соковиту і тане в роті птицю. За рахунок додавання хлібних кубиків, м’ясо абсолютно не пересушується під час теплової обробки і зберігає в собі максимальну кількість корисних компонентів.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Філе куряче – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Батон – 1 скибочка.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 2 перешіптування.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Філе промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і розрізаємо так, як показано на фото.
Крок 2. Відбиваємо з двох сторін.
Крок 3. Обвалюємо м’ясні шматочки в пшеничного борошні.
Крок 4. Прибираємо скоринку з скибочки батона і нарізаємо м’якоть невеликими кубиками.
Крок 5. Після борошна занурюємо відбивну суміш з збитого яйця, солі і меленого перцю.
Крок 6. На заготівлю кладемо хлібні кубики і злегка придавлюємо, повторюємо процедуру і з іншого боку.
Крок 7. Викладаємо напівфабрикат на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і готуємо на помірному полум’я по 3-4 хвилини з кожної зі сторін.
Крок 8. Перекладаємо шніцель по-міністерськи на сервірувальне блюдо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Рубаний шніцель з курки
Рубаний шніцель з курки – це страва, яка допоможе вам без особливих зусиль привнести в щоденне меню щось зовсім нове і неймовірно смачне. Для додаткової соковитості рекомендуємо вам доповнити м’ясні кубики твердим сиром і яйцем.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Борошно – 3 ст. л.
- Масло олію – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок твердого сиру подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, дрібно рубаємо куряче філе.
Крок 2. У ємності з високими бортиками об’єднуємо м’ясо, сир, яйце, борошно, перець і сіль.
Крок 3. Ретельно перемішуємо.
Крок 4. Вологими руками формуємо котлетки і викладаємо в сковорідку з гарячим олією, смажимо на маленькому полум’я близько 3-5 хвилин з кожного боку.
Крок 5. Рум’яні і соковиті шніцелі подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!
Курячий шніцель в панірувальних сухарях
Курячий шніцель в панірувальних сухарях – блюдо, яке добре саме по собі, однак, прочитавши цей рецепт, ви дізнаєтеся, як його можна вдосконалити. Для більшої насиченості смаку і соковитості, птицю можна замаринувати в суміші з кефіру – вам дуже сподобається!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Філе куряче – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 3 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо тонкими скибочками і, прикривши плівкою, відбиваємо.
Крок 3. М’ясо солимо, перчимо і заливаємо кефіром, прибираємо на полицю холодильної камери і залишаємо на 1-2 години для просочення.
Крок 4. Тим часом в одну тарілку висипаємо сухарі, у другу – борошно, а в третій збиваємо яйця з дрібкою солі.
Крок 5. Кожну відбивну обвалюємо в борошні, занурюємо яйце і паніруємо в сухарях.
Крок 6. Протягом двох хвилин смажимо напівфабрикати на розпеченому рослинному маслі і перекладаємо на деко.
Крок 7. Доводимо шніцелі до готовності в духовій шафі: 10 хвилин при 190-200 градусах. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Курячий шніцель в клярі
Курячий шніцель в клярі – це простий і шалено смачний спосіб приготування птиці. За рахунок сметанного кляру, який повністю покриває скибочки м’яса, всі соки запечатуються всередині, а зовні утвориться рум’яна і апетитна скориночка.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Сметана/майонез – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе обполіскуємо і витираємо серветками, нарізаємо вздовж пластинками і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Крок 2. В піалі віночком збиваємо яйця зі сметаною і дрібкою солі.
Крок 3. Вводимо борошно і перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Якщо консистенція вийшла занадто рідкою, то підсипаємо ще трохи борошна.
Крок 5. М’ясо солимо і перчимо, занурюємо в підготовлений кляр.
Крок 6. Напівфабрикати кладемо в сковороду з гарячим олією і смажимо близько 5 хвилин.
Крок 7. Потім перевертаємо і засікаємо ще 5 хвилин.
Крок 8. Ніжні шніцелі подаємо до столу з пилу, з жару і беремося за дегустацію. Приємного апетиту!