Курячий шніцель в клярі
Курячий шніцель в клярі – це простий і шалено смачний спосіб приготування птиці. За рахунок сметанного кляру, який повністю покриває скибочки м’яса, всі соки запечатуються всередині, а зовні утвориться рум’яна і апетитна скориночка.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Сметана/майонез – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе обполіскуємо і витираємо серветками, нарізаємо вздовж пластинками і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.
Крок 2. В піалі віночком збиваємо яйця зі сметаною і дрібкою солі.
Крок 3. Вводимо борошно і перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Якщо консистенція вийшла занадто рідкою, то підсипаємо ще трохи борошна.
Крок 5. М’ясо солимо і перчимо, занурюємо в підготовлений кляр.
Крок 6. Напівфабрикати кладемо в сковороду з гарячим олією і смажимо близько 5 хвилин.
Крок 7. Потім перевертаємо і засікаємо ще 5 хвилин.
Крок 8. Ніжні шніцелі подаємо до столу з пилу, з жару і беремося за дегустацію. Приємного апетиту!