Рубані курячі котлети в духовці – це більш корисний у порівнянні з жаркою на сковороді варіант улюблених усіма котлет, з нарізаного кубиками курячого м’яса. Такий рубаний фарш з’єднується зі сметаною або майонезом, доповнюється овочами, сиром і зеленню, а сполучною компонентом береться борошно або манка. Вибір рецептів великий і можна експериментувати з інгредієнтами, отримуючи блюдо з новим смаком.
Рубані котлети з курячої грудки в духовці
Для рубаних котлет в духовці, особливо для дитячого чи дієтичного меню, краще всього підходить куряча грудка, як м’ясо нежирне і без шкіри. У цьому варіанті котлет додаємо до рубленому фаршу яйце, цибулю і борошно. Страва вийде у вас ніжним і дуже соковитим.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряча грудка 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Мука 2 ст. л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник гранульований за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Інгредієнти для рубаних котлет підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Курячу грудку виберіть охолоджену.
- промийте Її холодною водою, обсушіть серветкою і гострим ножем наріжте маленькими кубиками. Нарізку м’яса перекладіть в посуд для фаршу.
- Такими ж маленькими кубиками очищену цибулину наріжте і додайте до м’яса.
- Розбийте в фарш одне куряче яйце.
- Потім до цих інгредієнтів насипте борошно і по своєму смаку сіль з гранульованим часником і чорним меленим перцем.
- Ложкою фарш добре перемішайте. Невелику форму для запікання змастіть рослинною олією. Мокрими руками сформуйте невеликі однакові котлети і викладіть у форму.
- увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть котлети 15 хвилин на одній стороні і 10 хвилин на інший. Приготовані в духовці рубані котлети з курячої грудки перекладіть на блюдо, доповніть овочами і можете накривати до столу. Приємного апетиту!
Рубані котлети з курки з сиром в духовці
Смачним варіантом може бути у вас доповнення сиром рублених котлет з курки в духовці. Для таких котлет добре підходять як грудка, так і філе стегна. У цьому рецепті сир подрібнюємо на тертці, але можна нарізати маленькими кубиками. Готуються котлети просто і швидко.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 600 гр.
- Твердий сир – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 200 гр.
- Часник – 1 зубок.
- Майонез/сметана – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Рослинне масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Промите і обсушенное серветкою куряче філе наріжте невеликими кубиками. Для більш зручної нарізки його можете трохи підморозити.
Крок 2. Перекладіть нарізане філе в окремий посуд і за своїм смаком додайте сіль з будь-якими приправами.
Крок 3. Через землянку або тертку додайте до філе очищений зубок часнику.
Крок 4. Потім розбийте одне куряче яйце.
Крок 5. Додайте до фаршу майонез або сметану.
Крок 6. Шматок твердого сиру подрібніть на крупній тертці, перекладіть до фаршу і ложкою трохи перемішайте.
Крок 7. В останню чергу насипте до фаршу дві ложки борошна і ще раз всі інгредієнти перемішайте. Дайте фаршу 5 хвилин для настоювання.
Крок 8. Вологими руками сформуйте з рубленого фаршу невеликі котлети. Викладіть їх на змащене олією деко і запечіть в духовці при 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Приготовлені рубані котлети з курки з сиром сервіруйте до столу гарячі. Приємного апетиту!
ПП дієтичне рубані котлети в духовці
Рубані курячі котлети в духовці самі по собі є дієтичним блюдом, так як готуються з нежирного м’яса і запікаються, але для ПП варіантів виключаються деякі добавки і додаються овочі. У цьому рецепті готуємо котлети з зеленню, а сполучними інгредієнтами фаршу беремо яйце з кукурудзяним крохмалем.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Кріп – 3 гілочки.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет. Куряче філе з зеленню промийте і обсушіть серветкою.
Крок 2. Потім філе гострим ножем наріжте невеликими кубиками. Можна подрібнити м’ясо в блендері, але тоді не вийдуть шматочки, а буде однорідна маса.
Крок 3. Дрібно наріжте зелень і очищені зубки часнику.
Крок 4. Нарубленное м’ясо курки перекладіть в посуд і до нього розбийте яйце, насипте сіль із приправами і ложку крохмалю, перекладіть нарізку зелені з часником.
Крок 5. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште фарш на 5-10 хвилин, щоб крохмаль їх зв’язав.
Крок 6. Невелику форму для запікання змастіть рослинною олією. Ложкою або мокрими руками сформуйте котлети і укладіть у форму на невеликій відстані один від одного.
Крок 7. Увімкніть Духовку на 180°С. Запечіть котлети протягом 30-40 хвилин, і для гарного кольору до кінця запікання, змастіть їх рослинною олією. Приготовані в духовці ПП дієтичне рубані котлети сервіруйте до столу гарячими, доповнивши ПП гарніром або овочами. Приємного апетиту!
Рубані курячі котлети з кабачком в духовці
Рубані курячі котлети з кабачком в духовці досить популярні, особливо для дитячого чи дієтичного харчування, адже кабачок курячому м’ясу надає соковитість. У цьому рецепті готуємо котлети з філе курячого стегна. Кабачок і м’ясо трохи подрібнити в блендері, щоб котлетний фарш вийшов більш щільним і вироби тримали форму при запіканні.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче стегно – 350 гр.
- Кабачок – 200 гр.
- Цибуля – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Панірувальні сухарі – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет.
Крок 2. Відокремте філе стегна, видаливши кісточку з шкірою, а м’ясо наріжте середніми шматочками.
Крок 3. Кабачок промити і нарізати середніми кубиками. У зрілих кабачків зняти шкірку. Очистити цибулю і часникові зубки від лушпиння.
Крок 4. Всі нарізані інгредієнти перекласти в чашу блендера або кухонного комбайна.
Крок 5. Потім розбити до них яйце і по своєму смаку насипати сіль з чорним перцем.
Крок 6. Подрібнити їх в режимі «Пульс» і тільки до невеликих шматочків.
Крок 7. З приготованого рубленого фаршу сформувати котлети і добре обваляти їх у панірувальних сухарях.
Крок 8. Викласти котлети на застелене папером деко. Духовку включити на 180°С.
Крок 9. Запекти котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки зверху.
Крок 10. Приготовані в духовці рубані курячі котлети сервірувати до столу гарячі, але і в холодному вигляді вони добре підійдуть для легкого перекусу. Приємного апетиту!
Рубані котлети зі сметаною в духовці
Гарним варіантом рубаних курячих котлет в духовці буде заміна в фарші традиційного майонезу сметаною. У цьому рецепті готуємо котлети з філе стегна, що буде смачніше, і щоб вони не вийшли чисто «м’ясними», додамо рубаний фарш сиром.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Філе курячого стегна – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник сушений – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування дека.
Процес приготування:
Крок 1. Філе курячого стегна промийте, обсушіть серветкою і гострим ножем наріжте маленькими кубиками.
Крок 2. Нарізку філе перекладіть в окремий посуд, посипте сіллю з приправами і ложкою перемішайте.
Крок 3. Дрібно наріжте очищену цибулину.
Крок 4. Перекладіть цибулю до рубленому фаршу і перемішайте.
Крок 5. Потім у фарш розбийте куряче яйце і ще раз перемішайте.
Крок 6. Далі у фарш покладіть сметану і знову перемішайте.
Крок 7. Будь-який твердий сир подрібніть на крупній тертці, але можна нарізати дрібними кубиками.
Крок 8. Подрібнений сир перекладіть до фаршу.
Крок 9. Останнім інгредієнтом насипте в фарш борошно.
Крок 10. Рубаний фарш з борошном, перемішайте ще раз. Потім посуд прикрийте плівкою і дайте йому 10-15 хвилин для настоювання.
Крок 11. Деко застеліть папером і змастіть рослинною олією. Змоченими водою руками сформуйте невеликі однакові котлети і укладіть на деко. Увімкніть духовку на 180°С.
Крок 12. Запечіть котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Свою форму котлети при випічці зберігають добре.
Крок 13. Приготовані в духовці рубані курячі котлети зі сметаною перекладіть на блюдо і сервіруйте до столу гарячі. Приємного апетиту!
Рубані котлети з курячого філе з манкою в духовці
Рубані котлети з курячого філе з манкою в духовці готуються просто і швидко, але фаршу потрібно півгодини для настоювання, щоб крупа набухла. Манка робить рубаний фарш більш компактним і котлети відмінно тримають форму при запіканні. У цьому рецепті до рубленому курячого фаршу додаємо трохи твердого сиру і цибулю.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Філе куряче – 750 гр.
- Манка – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промити холодною водою серветкою і прибрати всю вологу. Нарізати м’ясо невеликими кубиками і перекласти в глибоку посуд.
Крок 2. Очищений цибулю нарізати кубиками дрібнішими, ніж філе. Сир натерти на дрібній тертці.
Крок 3. До нарізання філе по своєму смаку насипати сіль з чорним перцем, натертий сир, розбити три курячих яйця, додати манку і руками фарш добре вимісити. Посуд прикрити плівкою і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набухла і зв’язала всі інгредієнти.
Крок 4. Після закінчення цього часу котлетну масу ложкою або через будь-яку круглу форму викласти на застелене папером деко. Котлети повинні бути товстими, інакше в духовці вони пересохнуть.
Крок 5. Духовку включити на 180 градусів. Запікати котлети протягом 30 хвилин. Вони стануть рум’яними і легко відділятися від паперу.
Крок 6. Приготовані в духовці рубані котлети з курячого філе з манкою сервірувати до столу гарячі. Приємного апетиту!