Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети по-київськи в духовці — це радянська класика, яку часто можна було зустріти в ресторанному меню. Блюдо середньої складності подужає не тільки досвідчена господиня. В даній підбірці розписано все більш ніж доступно, тому новачок, читає уважно інструкцію з легкістю втілить в життя, цей кулінарний шедевр. З кожним разом буде виходити все краще і краще. Не бійтеся, не ризикуйте і все вийде!

Курячі котлети по-київськи в духовці — класичний рецепт

Курячі котлети по-київськи в духовці – класичний рецепт займе не так багато часу, як може здатися спочатку. Страва виглядає чудово, прикрасить будь-яке свято або сімейні посиденьки. Невимовний смак сподобається всім. Для кого-то процес здасться мега складним, проте в майбутньому все стане на свої місця і страва буде частим гостем на вашому столі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • філе Куряче 4 шт.
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Сухарі панірувальні 20 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 50 гр.
  • Петрушка 5 гілок
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Масло порубаєте брусками і помістіть в морозильник.
  2. Куряче філе розділіть на частини, як показано на фото.
  3. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.
  4. Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.
  5. промийте Петрушку, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Підморожене масло щедро обваляйте в зелені.
  6. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці.
  7. Заготовки упакуйте харчовою плівкою і приберіть в холод подморозиться. 10 хвилин буде достатньо.
  8. Підморожену котлети розгорніть і обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
  9. Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
  10. Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або, як я на подушці із зелені. Запрошуйте сімейство і пригощайте чудовим блюдом. Приємного апетиту!