Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети по-київськи в духовці без обсмажування

Котлети по-київськи в духовці без обжарювання підкорять вас своєю запаморочливою хрусткою скоринкою. Ідеальний Рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу. Соковите м’ясо і хрустка скоринка – чудове поєднання. Страва виглядає по-святковому шикарно, гості будуть в захваті. Поки котлети запікаються, можна зміркувати улюблений гарнір.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Філе курячої грудки – 4 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Білий хліб – 4-5 скибочок.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Зелень петрушки – 2 гілочки.
  • Естрагон – 1 гілочка.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Масло порубаєте, і залиште на столі. Білий хліб або батон наріжте скибочками і покладіть в морозильник.

Крок 2. Петрушку і естрагон промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню і подрібненим цибулею-шалотом, окропивши лимонним соком. Посоліть і поперчіть.

Крок 3. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться. Витягніть хліб і подрібніть в крихту, посоліть.

Крок 4. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.

Крок 5. У центр відбитого філе викладіть брусок ароматного масла із зеленню.

Крок 6. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці. Заготовки приберіть в холод подморозиться. Однієї години буде достатньо.

Крок 7. Яйця збовтайте з гірчицею в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Прогрійте духовку.

Крок 8. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.

Крок 9. Котлети перекладіть на решітку і приберіть в духовку на 45 хвилин.

Крок 10. Хрусткі подавайте котлети з улюбленим гарніром. Запрошуйте сімейство і пригощайте карколомним стравою. Приємного апетиту!