Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Запечені котлети по-київськи з сиром

Запечені котлети по-київськи з сиром сподобаються всім, хто з різних причин не їсть смажену продукцію. Блюдо по-своєму смачне. Хрустка скоринка, ніжне м’ясо і тягнеться сирна начинка зведуть вас з розуму. Ароматні котлети володіють чудовим смаком і готуються не так вже складно, як здається.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Хліб з висівками – 80 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно цільнозернові – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 45 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.

Крок 2. Шматок м’яса бажано накрити плівкою і ретельно відбити молоточком.

Крок 3. Робіть це акуратно, щоб не порвати.

Крок 4. Таким методом вчините з усіма заготовками. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.

Крок 5. Кріп промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. З лимона зніміть цедру теркою, твердий сир подрібніть теркою.

Крок 6. Розмішайте і поділіть на частини.

Крок 7. Начинку скачайте в грудку. На краю відбитого філе покладіть начинку.

Крок 8. Загорніть філе так, щоб начинка не витекла при приготуванні. Приберіть подморозиться.

Крок 9. Візьміть сухий хліб і подморозьте його.

Крок 10. Хліб подрібніть в крихту і здобріть рослинним маслом.

Крок 11. Яйця збовтайте з водою в окремій ємності.

Крок 12. Висипте борошно в окрему миску. Прогрійте духовку до температури 200 градусів.

Крок 13. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях.

Крок 14. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Котлети перемістіть в духовку на 40 хвилин.

Крок 15. Хрусткими котлетами пригощайте улюблених людей. Приємного апетиту!