Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети по-київськи в духовці з підливою

Котлети по-київськи в духовці з підливою прикрасять будь-яку святкову подію. Оригінальна подача котлети на кісточці виглядає дуже привабливо. Соус чудово підходить не тільки до котлет, але і гарніру. Для приготування страви доведеться потрудитися, але це того варто. Курячі котлети радують око, їх хочеться з’їсти миттєво.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

Для котлет:

  • Курка – 1 тушка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Борошно – 60 гр.
  • Зелень рубана – 1 жменя.
  • Масло рослинне – 800 мл
  • Сіль морська – за смаком.

Для соусу:

  • Гриби сушені – 1 жменя.
  • Зелень рубана – 1 жменя.
  • Томатна паста – 1 банку.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Вода – 2 склянки

Для гарніру:

  • Картопля – 300 гр.
  • Масло рослинне – 800 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Від тушки відокремте філе. Філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем. Масло змішайте з рубаною зеленню і покладіть в морозильник. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню.

Крок 2. Від курки знадобляться кісточки, я беру від стегна або крила. Масло накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні.

Крок 3. Увіткніть кісточку. Приберіть в холод подморозиться.

Крок 4. Підморожені заготовки обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збиті з молоком яйця, обваляйте в панірувальних сухарях.

Крок 5. Знову викупайте в яєчної маси і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.

Крок 6. Прогрійте духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.

Крок 7. Очищений картопля поріжте брусочками і обсмажте в тому ж маслі, що і котлети. Просушіть серветками, прибравши надлишки масла. Посоліть.

Крок 8. Сухі гриби розітріть в ступці. Закип’ятіть воду і закиньте грибний порошок. Посоліть, приправте спеціями і зеленню. Кип’ятіть 20 хвилин.

Крок 9. Введіть томатну пасту і рубаний часник.

Крок 10. Борошно розведіть у воді і влити в соус. Загустіть соус.

Крок 11. Слідом відправте сирну стружку. Вимкніть нагрів після повторного закипання.

Крок 12. Сервіруйте блюдо. Котлети подавайте з салатом або свіжими овочами. Окремо викладіть картопляні брусочки. Ароматний соус вилийте в соусник.

Крок 13. Приємного апетиту!