Котлети по-київськи в духовці з підливою
Котлети по-київськи в духовці з підливою прикрасять будь-яку святкову подію. Оригінальна подача котлети на кісточці виглядає дуже привабливо. Соус чудово підходить не тільки до котлет, але і гарніру. Для приготування страви доведеться потрудитися, але це того варто. Курячі котлети радують око, їх хочеться з’їсти миттєво.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
Для котлет:
- Курка – 1 тушка.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Панірувальні сухарі – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Борошно – 60 гр.
- Зелень рубана – 1 жменя.
- Масло рослинне – 800 мл
- Сіль морська – за смаком.
Для соусу:
- Гриби сушені – 1 жменя.
- Зелень рубана – 1 жменя.
- Томатна паста – 1 банку.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сир – 50 гр.
- Вода – 2 склянки
Для гарніру:
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – 800 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Від тушки відокремте філе. Філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем. Масло змішайте з рубаною зеленню і покладіть в морозильник. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню.
Крок 2. Від курки знадобляться кісточки, я беру від стегна або крила. Масло накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні.
Крок 3. Увіткніть кісточку. Приберіть в холод подморозиться.
Крок 4. Підморожені заготовки обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збиті з молоком яйця, обваляйте в панірувальних сухарях.
Крок 5. Знову викупайте в яєчної маси і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
Крок 6. Прогрійте духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
Крок 7. Очищений картопля поріжте брусочками і обсмажте в тому ж маслі, що і котлети. Просушіть серветками, прибравши надлишки масла. Посоліть.
Крок 8. Сухі гриби розітріть в ступці. Закип’ятіть воду і закиньте грибний порошок. Посоліть, приправте спеціями і зеленню. Кип’ятіть 20 хвилин.
Крок 9. Введіть томатну пасту і рубаний часник.
Крок 10. Борошно розведіть у воді і влити в соус. Загустіть соус.
Крок 11. Слідом відправте сирну стружку. Вимкніть нагрів після повторного закипання.
Крок 12. Сервіруйте блюдо. Котлети подавайте з салатом або свіжими овочами. Окремо викладіть картопляні брусочки. Ароматний соус вилийте в соусник.
Крок 13. Приємного апетиту!