Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети по-київськи з фаршу в духовці

Котлети по-київськи з фаршу в духовці являють собою соковите частування. Ніжна текстура з хрусткою скоринкою подобається всім. Страва виглядає максимально святково. Я готую такі котлети не так часто, як хотілося б. Але іноді все-таки балую сім’ю. Сготовьте і ощасливте домочадців!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Філе курячої грудки – 800 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Зелень кропу і петрушки – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Петрушку і кріп обполосніть, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться.

Крок 3. М’якоть обмийте, просушіть і перекрутіть на м’ясорубці або подрібнити у комбайні. Посоліть і приперчите. Вимісіть.

Крок 4. Фарш поділіть на порції. Розпластайте на поверхні. В центр викладіть брусок масла із зеленню. Загорніть так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Заготовки упакуйте харчовою плівкою і помістіть подморозиться хвилин на 10.

Крок 5. Яйця збовтайте в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях.

Крок 6. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки.

Крок 7. Рум’яні котлети промокніть серветками, щоб прибрати зайвий жир, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.

Крок 8. Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або з чим завгодно.

Крок 9. Кличте сімейство на дегустацію і презентуйте соковите блюдо. Приємного апетиту!