Тушкована яловичина з чорносливом – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Таке незвичайне поєднання, як яловичина з чорносливом, дає чудовий результат. М’ясо виходить м’яким і ароматним. З такою стравою, свято живота можна влаштувати в будь-який день. У статті ми зібрали 8 відмінних рецептів смачної яловичини з чорносливом.

Яловичина з чорносливом, тушкована на сковороді

Яловичина – смачне м’ясо, проте воно вимагає тривалого готування. Зазвичай м’ясо спочатку обсмажують на сильному вогні, потім тушкують зі спеціями і чорносливом. Подавати тушковану яловичину з чорносливом можна з гарніром і без.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 1 кг
  • Чорнослив 300 гр.
  • Сіль за смаком
  • Вода 300 мл
  • Масло соняшникова 60 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану яловичину з чорносливом? М’ясо помийте під проточною водою, промокніть паперовими серветками і наріжте кубиками середнього розміру.
  2. Поставте сковороду на плиту на середній вогонь, влийте рослинне масло і викладіть м’ясо.
  3. Далі влийте трохи води.
  4. Чорнослив промийте теплою водою і розріжте навпіл.
  5. Додайте чорнослив на сковороду до м’яса і тушкуйте інгредієнти без кришки 5 хвилин.
  6. Після цього додайте сіль, перемішайте.
  7. Продовжуйте смажити м’ясо, поки не випарується рідина. Потім влийте стільки холодної води, щоб вона перевищувала м’ясо на 1 сантиметр.
  8. Тушкуйте яловичину півгодини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  9. Коли на поверхні води з’явиться піна, її необхідно буде прибрати. Через півгодини накрийте сковороду кришкою, збільште вогонь до середнього і готуйте ще півгодини.
  10. В кінці спробуйте м’ясо на сіль і при необхідності досоліть.
  11. Подавайте яловичину з чорносливом в гарячому вигляді з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!