Качка з рисом в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Качка з рисом в духовці – особливе блюдо, яке можна подати на будь-який святковий стіл. Це дуже зручно, коли м’ясо і гарнір запікаються разом, страва виходить смачним і гармонійним. Спеціально для вашого свята ми підібрали 4 чудових рецепту запеченої качки з рисом.

Качка, фарширована рисом, запечена в духовці

Соковита і дуже апетитна качка, фарширована рисом. Свято чи будень стануть ще смачніше і веселіше з таким кулінарним шедевром. Проста начинка з рису дуже добре гармонує з качиним м’ясом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Качка 2.5 кг
  • Рис білий-1 склянка
  • Вода-3 склянки
  • Качина печінка 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Яблука 2 шт.
  • Мед 2 ст. л.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Біле сухе вино 2 ст. л.
  • Імбир 1 ч. л.
  • Кориця 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як запекти качку з рисом в духовці? Тушку птиці добре помийте, видаліть жир з області шиї і куприка. Наколіть тушку з усіх боків зубочисткою або шпажкою, обдайте їх окропом і підвісьте на годину.
  2. Рис зваріть у великій кількості підсоленої води. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Качиний жир викладіть на сковороду і розтопіть його, смажте на ньому цибулю і часник до золотистого кольору протягом 10 хвилин.
  3. Далі додайте на сковороду крупнонарезанную печінку, смажте протягом 1 хвилини. Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть їх до печінці разом з вареним рисом. Перемішайте вміст сковороди, посоліть, додайте мелений перець, дрібку імбирного порошку і корицю.
  4. Фаршируйте качку частиною начинки, черевце зашейте нитками, воно не повинно бути дуже щільно набито. Решту начинку викладіть у форму для запікання.
  5. Трохи підігрійте біле вино, змішайте його з соєвим соусом, імбирним порошком, сіллю і меленим перцем. Отриманою сумішшю натріть качку. На деко влийте склянку води, зверху помістіть решітку на решітку покладіть качку грудкою вниз. Всю конструкцію накрийте фольгою і запікайте качку в духовці при 180 градусах 1 год.
  6. Після цього збільште температуру в духовці до 220 градусів, зніміть фольгу, переверніть качку і змастіть її медом. Також, поставте в духовку, на нижню полицю, форму залишилася з рисовою начинкою, щедро поливши її утворився жиром і додавши півсклянки води. Продовжуйте запікання ще 20 хвилин.
  7. Качка виходить дуже ароматною з апетитною рум’яною скоринкою. Розріжте черевце, витягніть начинку і подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.