Котлети для бургерів – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети для бургерів – це найсмачніша складова популярного сендвіча. Бургери повсюдно впроваджуються в меню різноманітних барів та ресторанів. Це смачна, соковита котлета з зеленню і сиром в обрамленні хрустких булочок. Таку смачну закуску можна приготувати в домашніх умовах, для цього ми підібрали 8 рецептів відмінних котлет.

Котлета з яловичого фаршу для бургера в домашніх умовах

Котлета з яловичого фаршу для бургера повинна бути добре прожарена, але не пересушити. З спецій не потрібно додавати нічого зайвого, досить солі і свіжомеленого перцю.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яловичина 600 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати котлети для бургерів в домашніх умовах? М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками.
  2. Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
  3. Розділіть фарш на три частини, з кожної зліпіть плоску круглу котлету.
  4. На розпечену сковороду влийте рослинне масло, обсмажте котлети на сильному вогні з обох сторін. Потім зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте котлети до готовності.
  5. Якщо при проколі з котлет виділяється прозорий сік, значить вони готові і можна переходити до складання бургера.

Приємного апетиту!

Соковиті і дієтичне курячі котлети для бургерів

З курячими котлетами можна приготувати полегшений варіант бургерів. Не дивлячись на те, що куряча грудка вважається дієтичним м’ясом, котлети з неї виходять соковитими і смачними. Вони відмінно гармонують з хрустким салатом, вершковим сиром і житніми булочками.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 500 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте невеликими шматочками.

2. Перекладіть м’ясо в блендер і подрібніть його.

3. Фарш перекладіть в миску, додайте подрібнену зелень, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте. Зліпити котлети по розміру булочок.

4. Котлети обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з двох сторін на рослинній олії.

5. Ароматні курячі котлети викладіть на пишну булочку, додайте зелень, сир і домашній бургер готовий.

Приємного апетиту!

Як самостійно зробити котлети для бургерів з свинини?

Щоб порадувати сім’ю і друзів смачними і поживними бургерами, вам необхідно для початку посмажити м’ясні котлети. Краще всього для цього підходить свинячий фарш, ваші котлети будуть пишними і соковитими.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 430 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • копчена Паприка – 0,5 ч. л.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У свинячий фарш додайте паприку, сіль, мускатний горіх і мелений перець. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте або прокрутіть через м’ясорубку. Додайте цибулю до фаршу і добре перемішайте.

2. Отриманий фарш розділіть на чотири частини. Сформуйте круглі котлети, використовуючи кулінарне кільце і аркуш пергаменту. Добре утрамбуйте фарш.

3. Кожну котлету змастіть рослинною олією. Складіть котлети один на одного і помістіть в морозилку на 1 годину.

4. Потім розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і обсмажте котлети на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

5. Потім перекладіть котлети на блюдо і поставте в духовку на 2,5-3 хвилини, щоб вони дійшли до готовності. Після цього можна приступати до складання бургерів.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт котлет для бургерів на грилі в домашніх умовах

Простий рецепт приготування підсмажених котлет для бургерів. Якщо ви задумали вечірку на природі, то гриль буде як не можна до речі, на ньому можна посмажити смачні котлети для бургерів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування решітки.

Процес приготування:

1. Фарш перекладіть в зручну ємність, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.

2. З фаршу сформуйте котлети за розміром трохи більше, ніж булочка, так як в процесі смаження вони трохи зменшаться.

3. По центру на котлетах зробіть невелике заглиблення, це необхідно для того, щоб котлети тримали форму. Котлети підготуйте заздалегідь і до початку смаження тримайте їх у холодильнику.

4. Добре розігрійте Гриль, змастіть грати рослинним маслом. Викладіть котлети на гриль. Смажте котлети по 5-7 хвилин з кожного боку, стежте за тим, щоб вони не підгоряли.

5. Готові яловичі котлети використовуйте для складання бургерів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування домашніх котлет для бургерів в духовці

Хто не любить бургери? Це один із самих смачних і поживних видів вуличної їжі. Бургери можна приготувати в домашніх умовах та зробити їх максимально корисними: котлети не посмажити, а запекти в духовці, взяти булочки з цільнозерновий борошна і додати багато свіжих овочів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш викладіть в миску, додайте сіль, спеції для м’яса і мелений чорний перець, добре перемішайте.

2. У фарш не потрібно додавати яйця і хліб, щоб вони вийшли максимально натуральними. Фарш відбийте про дно миски, він стане більш однорідним.

3. Вологими руками зліпити котлети.

4. Змастіть деко олією і розкладіть по ній заготовки. Запікайте котлети при 180 градусах в духовці 20-30 хвилин. Якщо у вас є функція гриля, то включіть її за 10 хвилин до закінчення запікання.

5. Готові котлети викладіть на булочки, додайте соус, овочі і сир п смаком.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні і соковиті котлети для бургерів на електрогрилі?

Котлети, приготовані за цим рецептом підійдуть для будь-яких бургерів, її можна доповнити свіжими овочами, сиром і соусами. Приготування котлет на грилі зробить м’ясо соковитим всередині і добре подрумянит зовні.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Хліб білий – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кетчуп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Хліб розламайте на невеликі шматки і замочіть в молоці на 10 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Перекладіть овочі в миску, додайте кетчуп і спеції, перемішайте.

3. Хліб розімніть руками, додайте в миску і ще раз добре перемішайте її вміст.

4. Потім ароматну масу змішайте з яловичим і свинячим фаршем.

5. З фаршу зліпити плоскі котлети, викладіть їх на розігріту решітку электрогриля.

6. Смажте котлети з двох боків до рум’яного кольору по 5-7 хвилин.

7. Котлети можна подавати як окрему страву або робити бургери.

Приємного апетиту!

Як самому будинку зробити котлети для бургерів з мармурової яловичини?

Приготувати дуже смачні котлети для бургерів з мармурової яловичини набагато простіше, ніж вам може здатися. Крім свіжої мармурової яловичини вам знадобиться хороша чавунна сковорода.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • мармурова Яловичина – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками. Наріжте кубиками яловичину.

2. Прокрутіть м’ясо через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

3. У фарш додайте сіль і мелений чорний перець, добре перемішайте.

4. Розділіть фарш на 4 рівні частини і з допомогою кулінарного кільця сформуйте рівні круглі котлети.

5. Котлети змастіть оливковою олією і складіть один на одного, щоб вони не злиплися, перекладіть їх листами пергаменту. Приберіть котлети в морозилку на 10 хвилин.

6. Потім обсмажте котлети на чавунній сковороді. Спочатку на сильному вогні дайте котлет підрум’янитися, потім зменшіть вогонь і доведіть їх до готовності. Котлети готові для складання бургерів.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт котлет для домашніх бургерів з індички

М’ясо індички люблять за її легкість і дієтичні властивості. І звичайно не варто забувати про неї, коли мова йде про бургерах. З котлетами з індички бургери будуть не такими важкими для шлунка і їх зможуть собі дозволити люди, які стежать за своєю вагою.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пармезан – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • домашній Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Фарш індички – 650 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте фарш індички, тертий пармезан, панірувальні сухарі і майонез.

2. З фаршу сформуйте плоскі котлети, накрийте їх харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини.

3. Після цього посипте котлети сіллю і перцем, смажте їх на сковороді-гриль до готовності 8-12 хвилин з кожного боку.

4. Викладіть готові котлети на булочку, змастіть соусом, додайте зелень і овочі за смаком.

5. Смачна і красива закуска готова.

Приємного апетиту!