Шашлик на мангалі – 10 найбільш смачних рецептів соковитого шашлику з покроковими фото

Шашлик на мангалі – це класичний варіант страви для відпочинку на природі в колі друзів. М’ясо і маринад для шашлику може бути різним. У статті зібрано 10 рецептів соковитого шашлику на будь-який смак.

Як приготувати соковитий шашлик зі свинини на мангалі?

Щоб шашлик був соковитим і смачним, його необхідно правильно замаринувати. В маринаді з ріпчастої цибулі і газованої води м’ясо виходить м’яким, ніжним і без різких запахів.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Свинина 5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1.5 кг
  • Мінеральна вода 1.5 л
  • Спеції і Приправи 3 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний шашлик на мангалі? Свинину помийте і наріжте кубиками.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
  3. Перекладіть цибулю і м’ясо в об’ємну миску і перемішайте.
  4. Влийте газовану воду, всипте спеції і сіль, добре перемішайте. Залиште свинину маринуватися в прохолодному місці на 3-4 години.
  5. Мариноване м’ясо нанизайте на шампури і помістіть на мангал. Смажте м’ясо на гарячому вугіллі, періодично повертаючи. Слідкуйте за тим, щоб не було відкритого вогню і м’ясо смажилося рівномірно. Готовий шашлик відразу подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний шашлик з курячих грудок на мангалі

Для відпочинку на природі підходить будь-яке м’ясо. Найчастіше використовують свинину, але її треба маринувати сильно заздалегідь. Куряче м’ясо дуже добре маринується і вже через 2-3 години його можна нанизувати на шампури і смажити на вугіллі.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 кг
  • Часник – 1 зуб.
  • Кетчуп – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.

2. Перекладіть м’ясо в об’ємну ємність.

3. Часник очистіть і дрібно наріжте.

4. Додайте до курки часник, кетчуп, майонез, сіль і перець, добре перемішайте і залиште на пару годин у холодному місці.

5. Мариноване м’ясо нанизайте на шампури або шпажки і помістіть на мангал. Смажте м’ясо до рівномірної рум’яної скоринки з усіх боків. Готовий шашлик подавайте зі свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Соковитий і м’який шашлик з яловичини на мангалі

Яловичина – примхлива м’ясо і вимагає більш ретельної підготовки перед приготуванням шашлику. Тому тут не обійтися без перевіреного рецепту. Ваш шашлик буде соковитим, смачним і ароматним.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 120 хв

Порцій: 4.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Селера – 150 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кетчуп або соус томатний – 50 мл
  • Хмелі-сунелі – 5 гр.
  • Паприка мелена – 5 гр.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте великими шматками і перекладіть в блендер.

2. До цибулі додайте подрібнену петрушку, перець чилі і стебло селери.

3. Овочі подрібніть до однорідної маси і перекладіть її в зручну ємність для маринування. Додайте паприку і приправу хмелі-сунелі.

4. З лимона вичавити сік і додайте його в маринад.

5. Також додайте кетчуп або томатний соус, перемішайте.

6. М’ясо помийте, зріжте пленочки і наріжте кубиками.

7. М’ясо перекладіть в маринад, перемішайте і залиште в холоді на 6-8 годин.

8. Після маринування нанизайте м’ясо на шампури, змастіть оливковою олією, це важливо, особливо якщо яловичина нежирна. За бажанням можна перекласти шматочки м’яса цибульними кільцями.

9. Помістіть м’ясо над гарячим вугіллям і як тільки воно зверху підсмажиться, посоліть за смаком. Готовий шашлик подавайте відразу на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування шашлику з курячих сердечок

Оригінальний варіант шашлику для відпочинку на природі. Курячі сердечка завжди виходять дуже соковитими і смачними, вони швидко маринуються і готуються.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сердечка курячі – 300-400 гр.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Сердечка помийте, очистіть від жиру, плівок і трубочок.

2. Приготуйте маринад. У мисці змішайте соєвий соус, томатну пасту, олію і спеції.

3. Перекладіть сердечка в маринад, перемішайте і залиште на півгодини.

4. Нанизайте сердечка на шампури і розкладіть їх над гарячим вугіллям, смажте до готовності, періодично перевертаючи.

5. Шашлик з курячих сердечок готовий, подавайте його з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити шашлик зі стегна індички на мангалі?

Шашлик з індички виходить просто ідеальним, смачним, соковитим і не жирним. Найкраще взяти м’ясо на кістці, наприклад, стегна або гомілки, це м’ясо м’якше інших частин індички.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Стегна індички – 1,5 кг
  • Для маринаду:
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Базилік сушений – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошком – 10-14 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Вода мінеральна газована – 1 склянка

Процес приготування:

1. Філе стегна індички помийте і наріжте кубиками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями по 5-7 міліметрів завширшки.

3. В об’ємну миску викладіть м’ясо і цибулю, додайте спеції і сіль. Лимон розрізати на дві частини і вичавіть з них сік прямо в миску, перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години. Після цього влийте склянку мінералки, перемішайте і приберіть м’ясо в холодильник ще на 7-8 годин.

4. Мариноване м’ясо разом з цибулею нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям.

5. Готуйте шашлик 40-45 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно просмажене з усіх боків. Готовий шашлик перекладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шашлик з червоної риби на мангалі на решітці

Відмінний рецепт смачного шашлику з червоної риби. На мангалі рибу можна готувати без масла, від чого шашлик виходить ще більш корисним і дієтичним. Коли сезон пікніків у розпалі такі рецепти будуть вельми до речі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – на смак.

Процес приготування:

1. Тушку помийте, промокніть паперовими рушниками, нарізати на стейки.

2. Натріть шматки риби сіллю і спеціями.

3. Відразу ж викладіть рибу на грати і помістіть над гарячим вугіллям.

4. Риба готується не більше 7-10 хвилин. У процесі запікання переверніть грати тільки один раз.

5. Шашлик з червоної риби готовий, подавайте його на стіл зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Справжній шашлик зі скумбрії на решітці

Літо – найкращий час для пікніків на природі, тому варто підібрати пару-трійку смачних рецептів для шашликів. Для цього підійдуть різні види м’яса і риби. Наприклад, смачний і ситний шашлик виходить зі скумбрії. А ще цю рибу не можливо пересушити.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Базилік – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Обробити тушку скумбрії, відріжте голову і видаліть нутрощі, промийте і просушіть паперовими рушниками.

2. На боках тушки зробіть кілька невеликих надрізів, посипте сіллю і спеціями, розподіліть по всій тушці подрібнений часник. Змастіть рибу оливковою олією.

3. Загорніть скумбрію в фольгу і покладіть в холодильник на 2-3 години для маринування.

4. Мариновану скумбрію викладіть на решітку і помістіть над гарячим вугіллям. Кожні 2-3 хвилини, перевертайте рибу на інший бік. Скумбрія на мангалі готується не більше 20 хвилин, все залежить від розміру тушки.

5. Запечену скумбрію краще всього подавати зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт шашлику з скумбрії на решітці

Соковита скумбрія на мангалі порадує вас своїм смаком і ніжною текстурою. З рум’яною скоринкою і легким ароматом диму, шашлик виходить привабливим на вигляд і дуже апетитним.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Скумбрія – 600 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Зелень кінзи – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

1. Скумбрію повністю розморозьте до кімнатної температури, відріжте голови і хвости. Тушки ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовими рушниками.

2. У мисці змішайте мед, перець, подрібнений часник і сік половини лимона.

3. У маринад додайте рубану зелень. Замість кінзи підійде петрушка або базилік.

4. Натріть рибу маринадом з усіх боків і всередині черевця. Також всередину покладіть часточки лимона.

5. Оберніть скумбрію в фольгу і відправте в холодильник на годину для маринування.

6. Після цього перекладіть рибу на грати і смажте на гарячому вугіллі. Грати перевертайте через кожні 3-4 хвилини, скумбрія повинна добре підрум’яниться. Готуйте рибу в цілому 15-20 хвилин.

7. Скумбрію можна подавати цілком або нарізати на порційні шматки.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковитий і м’який шашлик зі свинини в фользі?

Пропонуємо вам простий спосіб приготування свинячого шашлику. На відміну від традиційного методу м’ясо запікається на мангалі у фользі. Воно відмінно пропікається і залишається соковитим і м’яким.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Сіль – 6 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Аджика – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями, додайте мелений перець, аджику, перемішайте.

2. Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками. Перекладіть м’ясо в миску до цибулі, добре перемішайте і поставте в холодне місце мінімум на 2 години.

3. Візьміть дерев’яні шпажки, замочіть їх у воді. Нанизайте На шпажки м’ясо.

4. Шашлик загорніть у фольгу і покладіть на решітку. Час від часу перевертайте ґрати, щоб свинина рівномірно присмажився.

5. Готовий шашлик вийміть з фольги і викладіть на загальну страву.

Приємного апетиту!

Оригінальний і смачний шашлик з креветок на мангалі

Якщо ви хочете будувати свято на природі і приготувати що-то таке, то це рецепт вам сподобається. Креветки – один з найпопулярніших морепродуктів і з них виходить чудовий шашлик на мангалі.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Креветки – 200 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка мелена – 0,3 ч. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Креветки повністю розморозьте, очистіть від панцирів і голови.

2. Перекладіть креветки в миску, додайте подрібнений часник, мелений перець і сіль.

3. Також всипте мелену паприку і перемішайте.

4. Влийте до креветок оливкову олію, ще раз перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште в холодному місці на 15 хвилин.

5. Потім наколіть креветки в двох місцях на шпажки і розкладіть їх на мангалі, над слабо тліючим вугіллям.

6. Готуйте креветки по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові креветки викладіть на блюдо і при бажанні збризніть лимонним соком.

Приємного апетиту!