Шашлик на мангалі – 10 найбільш смачних рецептів соковитого шашлику з покроковими фото

Шашлик на мангалі – це класичний варіант страви для відпочинку на природі в колі друзів. М’ясо і маринад для шашлику може бути різним. У статті зібрано 10 рецептів соковитого шашлику на будь-який смак.

Як приготувати соковитий шашлик зі свинини на мангалі?

Щоб шашлик був соковитим і смачним, його необхідно правильно замаринувати. В маринаді з ріпчастої цибулі і газованої води м’ясо виходить м’яким, ніжним і без різких запахів.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Свинина 5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1.5 кг
  • Мінеральна вода 1.5 л
  • Спеції і Приправи 3 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний шашлик на мангалі? Свинину помийте і наріжте кубиками.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
  3. Перекладіть цибулю і м’ясо в об’ємну миску і перемішайте.
  4. Влийте газовану воду, всипте спеції і сіль, добре перемішайте. Залиште свинину маринуватися в прохолодному місці на 3-4 години.
  5. Мариноване м’ясо нанизайте на шампури і помістіть на мангал. Смажте м’ясо на гарячому вугіллі, періодично повертаючи. Слідкуйте за тим, щоб не було відкритого вогню і м’ясо смажилося рівномірно. Готовий шашлик відразу подавайте на стіл.

Приємного апетиту!