Стегенця в духовці – 10 смачних рецептів приготування курячих стегенець з покроковими фото

Секрет приготування стегенець в духовці – у попередньому маринуванні продукту. М’ясо в такому випадку буде більш смачним і соковитим. Заздалегідь вимочені в соусі стегенця, в процесі томління в духовці, покриються хрусткою золотистою скоринкою і буде вигідно виглядати на святковому столі.

Курячі стегенця з хрусткою скоринкою в духовці

Щоб приготувати ароматне і смачне блюдо, потрібно знати кілька правил. Стегенця повинні бути не занадто жирними і великими, заздалегідь замаринувати в будь-якому соусі. Продукт добре пропечеться, якщо поставити його в рукаві або фользі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячий окорочок 4 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Гірчиця порошок 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для змащування

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні курячі стегенця в духовці? Оглядаємо стегенця на наявність плівок і пір’я на шкірці. Якщо такі є, видаляємо їх. Потім стегенця потрібно ретельно вимити проточною водою і насухо витерти паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога.
  2. Щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, необхідно обваляти стегенця в суміші спецій. Для цього потрібно підготувати піалу або миску і змішати в ній паприку, коріандр, сіль, цукор, гірчицю і чорний мелений перець.
  3. Тепер нам знадобиться велика миска для маринування стегенець. Ретельно змащуємо курку спеціями, викладаємо в ємність і залишаємо на пару годин.
  4. Включаємо духовку на розігрів і виставляємо потрібну температуру – 200 градусів. Поки духова шафа розігрівається, готуємо форму для запікання. Змащуємо її за допомогою кулінарної кисті маслом і викладаємо на дно стегенця. Ставимо форму з стегенцями в духовку і випікаємо півгодини.
  5. Знижуємо температуру до 170 градусів і тушкуємо страву в духовці ще 15 хвилин. Коли на стегенець з’явиться рум’яна кірочка, а м’ясо пропечеться і стане м’яким, дістаємо форму з духовки. Перед подачею до столу, стегенця слід перекласти на блюдо. За бажанням, їх можна прикрасити зеленню і доповнити картоплею.

Приємного апетиту!

Курячі стегенця з майонезом і часником

Стегенця для приготування страви можуть бути охолодженими або замороженими. Тоді їх слід заздалегідь розморозити. Майонез для маринування стегенець краще використовувати домашнього приготування.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на окрему тарілку обидва стегенця. Від головки часнику відокремлюємо пару зубків. Готуємо необхідну кількість майонезу, солі і чорного перцю.

Крок 2. Очищаємо зубки часнику від лушпиння. Видавлюємо їх через землянку в окрему ємність. Додаємо до часнику сіль і чорний перець. Присмачую інгредієнти майонезом. Перемішуємо маринад.

Крок 3. Стегенця позбавляємо від пуху і зайвого жиру. Ретельно промиваємо продукт проточною водою. Обтираем паперовим рушником, щоб продукт не просочився зайвою рідиною. Змащуємо стегенця готовим маринадом, поміщаємо їх у форму і залишаємо на 30-60 хвилин.

Крок 4. Потім стегенця у формі ставимо в заздалегідь розігріту духовку (180-200 градусів) на 45 хвилин. Готова страва має покритися золотистої хрусткою скоринкою.

Крок 5. Перекладаємо стегенця на тарілку. За бажанням, їх можна подати до столу з зеленню, салатом, будь крупами та овочами.

Приємного апетиту!

Як запекти курячі стегенця з картоплею?

Стегенця з картоплею – неймовірно смачне і ароматне блюдо. У процесі приготування з м’яса виділяється сік, який потім всмоктується в картоплю, нарізану часточками або викладений на деко цілком.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 5.

Склад:

  • Окорочок курячий – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегенця спочатку перевіряємо на наявність жиру і пір’я. Їх треба прибрати. Готове до приготування м’ясо промиваємо водою і витираємо паперовим рушником. У нього зайва волога вбереться.

Крок 2. Картопля для приготування страви слід спочатку очистити від шкірки, а потім сполоснути, ретельно змиваючи бруд. Залишаємо продукт на час, щоб пішла зайва рідина. Якщо ви використовуєте молода картопля, його можна запекти цілком, якщо немає – нарізати часточками.

Крок 3. За допомогою кулінарної кисті змащуємо форму для запікання олією. На дно ємності викладаємо картоплю і посипаємо його сумішшю з солі і улюблених спецій. Перемішуємо.

Крок 4. Курячі стегенця змащуємо таким же набором спецій і укладаємо поверх картоплі в форму. Рівномірно розподіляємо очищені зубки часнику. Поливаємо блюдо рослинною олією (2-3 столові ложки).

Крок 5. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів, а потім запікаємо в ньому блюдо 50-60 хвилин.

Приємного апетиту!

Соковиті стегенця, запечені в рукаві в духовці

Щоб стегенця вийшли більш смачними і соковитими, перед приготуванням їх потрібно замаринувати. Для соусу будемо використовувати соєву заправку і прянощі. Також кропимо м’ясо маслом і лимонним соком.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Окорочок курячий – 1.5 кг
  • Паприка мелена – 10 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Сіль – 10 гр.
  • Каррі – 10 гр.
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Оглядаємо курячі стегенця. Якщо на продукті є пір’я, зайвий жир або жовтувата шкірка, їх потрібно видалити. Потім промиваємо м’ясо і обтираем його паперовим рушником, щоб пішла зайва рідина. Відрізаємо потрібну кількість рукава для запікання. Фіксуємо його з одного боку, щоб закріпити дно. Розрізаємо стегенця ножем по суглобу. Викладаємо їх в рукав для запікання.

Крок 2. Посипаємо стегенця каррі (10 г/одна чайна ложка без гірки).

Крок 3. Тепер підсипаємо до м’яса мелену паприку (10 г/одна чайна ложка).

Крок 4. Далі нам знадобиться сік лимона. Для цього вимиваємо плід з милом, обтираем його насухо чистим рушником і розрізаємо навпіл. Потім збризкуємо страву лимонним соком.

Крок 5. Вливаємо соєвий соус (50 мл/дві столові ложки). Слідом відправляємо оливкова олія (20 мл/одна столова ложка).

Крок 6. Завершуємо маринування стегенець посипанням з солі і чорного перцю (10 грамів солі/одна чайна ложка і 2 грами перцю/одна щіпка). Прикриваємо рукав і струшуємо його вміст, щоб перемішати.

Крок 7. Включаємо духовку розігріваємо її до температури 200 градусів. Тим часом закріплюємо краю рукава і викладаємо на деко. Ставимо його всередину духовки. Тушкуємо блюдо 50-60 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування, рукав необхідно розрізати зверху і підрум’янити м’ясо.

Приємного апетиту!

Як приготувати стегенця в фользі в духовці?

Стегенця за даним рецептом готують з часником, який додасть гостру смакову нотку і неймовірний аромат страви. До столу м’ясо подають з листям салату. Однак їх можна замінити іншою зеленню або гарніром з картоплі.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – 4 щіпки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Листя салату – 4 шт.
  • Рослинне масло – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Стегенця для приготування страви, повинні бути заздалегідь розморожені. Потім їх потрібно перевірити на наявність пір’я та інших зайвих деталей. Якщо такі присутні, їх слід видалити. Промиваємо м’ясо водою і ретельно просочуємо вологу паперовим рушником.

Крок 2. У невеликій піалі змішуємо сіль і приправу каррі (4 невеликих щіпки). Отриманою сумішшю промазуємо стегенця всередині і зовні.

Крок 3. Тепер черга часнику. Беремо 2 зубки і очищаємо їх від лушпиння. Нарізаємо зубки ножем тонкими пластинами, використовуючи обробну дошку.

Крок 4. Тепер тим же ножем робимо невеликі надрізи по всій поверхні стегенець. Акуратно кладемо в них по одній платівці часнику.

Крок 5. Виставляємо температуру 200 градусів на табло духової шафи. Поки він розігрівається, готуємо пару аркушів фольги, які змащуємо невеликою кількістю рослинного масла (по одній столовій ложці).

Крок 6. Акуратно загортаємо м’ясо у фольгу і викладаємо «кульки на деко. Поміщаємо в розігріту духовку на півгодини.

Крок 7. Дістаємо блюдо і розгортаємо фольгу. Відправляємо стегенця назад в духовку на 10 хвилин.

Крок 8. Вимиваємо листя салату і гарненько струшуємо їх, щоб пішла зайва волога. Розкладаємо на тарілках. Поверх листя укладаємо стегенця, позбавлення від фольги.

Приємного апетиту!

Фаршировані стегенця з грибами в духовці

Щоб приготувати стегенця з начинкою, буде потрібно трохи більше часу. Зате ви порадуєте близьких ароматним і ситним блюдом з грибами і м’ясом, які приправлені цибулею, часником і свіжою зеленню.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Окорочок курячий – 4 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Печериці – 200-250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Майонез – 40 гр.
  • Сіль– за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегенця перевіряємо на наявність пір’я. Видаляємо їх. Потім промиваємо стегенця прохолодною водою і обтираем паперовим рушником. Потім знімаємо з м’ясної складової шкіру з допомогою ножа (від краю до основи кістки), як панчоху.

Крок 2. Невелику кісточку, до якої кріпиться шкіра, відрубуємо. Залишається тільки м’ясо, прикріплене до кістки.

Крок 3. Далі звільняємо кістку від м’яса. Нарізаємо м’якоть кубиками. Шкіру можна покласти на тарілку і прибрати в холодильник.

Крок 4. Приступаємо до приготування начинки. Перебираємо печериці. Зрізаємо ножем верхній шар грибів на «ніжках» і «капелюшках». Потім ретельно вимиваємо продукт проточною водою і нарізаємо тонкими пластинами. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 5. Вимиваємо свіжу зелень. Струшуємо пучок для того, щоб позбутися від рідини. Дрібно рубаємо зелень ножем. Шматочок сиру подрібнюємо за допомогою терки (натираємо продукт з боку великих отворів). Зубки часнику (3-4 штуки) очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки

Крок 6. У гарячому рослинному маслі обсмажуємо кубики цибулі до прозорості. Потім викладаємо до цибулі нарізану курку та гриби. Готуємо начинку, постійно помішуючи її ложкою або лопаткою. В самому кінці смаження приправляємо продукти сіллю і перцем.

Крок 7. Перекладаємо масу з сковороди в простору миску. Начинка повинна охолонути. Потім обережно зливаємо залишки олії і сік, що виділився з миски, і додаємо в начинку інші інгредієнти – подрібнені часник, зелень і сир. В окрему ємність вбиваємо яйце і розбиваємо його віночком. Вливаємо яєчну масу до продуктів і перемішуємо.

Крок 8. Тепер нам знадобиться шкіра стегенець, яку ми помістили в холодильник. Дістаємо її та досить щільно фаршируємо.

Крок 9. Коли фарширована шкіра стане схожа за формою на стегно, беремо нитку з голкою і зашиваємо краю.

Крок 10. Розігріваємо духовку до температури 180-200 градусів. Стегенця викладаємо на деко (швом вниз) і змащуємо їх майонезом, використовуючи кулінарну кисть. Готуємо стегенця з начинкою в духовій шафі 40-60 хвилин. Саме стільки часу знадобиться, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою.

Крок 11. Готові стегенця викладаємо на тарілку. Коли вони трохи охолонуть, акуратно витягуємо нитки.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт курячих стегенець з рисом

Порада: готовність курячих стегенець завжди перевіряйте за допомогою зубочистки. Якщо виходить червоний сік, м’ясо потрібно залишити в духовці ще деякий час. Наявність прозорого соку означає те, що страву можна подавати до столу.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 6 шт.
  • Рис дліннозерновой – 1,5 склянки
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 б.
  • Бульйон курячий або вода кип’ячена – 750 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Оглядаємо курячі стегенця з особливою ретельністю: на продукті не повинно бути жовтих шкурок, пір’я і зайвого жиру. Позбавляємо від них продукт і ретельно вимиваємо водою. Щоб стегенця швидше обсохнули, обтираем їх паперовим рушником. В окремій ємності змішуємо каррі, сіль і прованські трави. Обмазуємо стегенця сухою сумішшю і укладаємо в миску.

Крок 2. Висипаємо півтори склянки рису в друшляк і кілька раз промиваємо проточною водою, щоб зернятка не склеювалися при обробці.

Крок 3. Очищаємо моркву і цибулю. Цибулину без лушпиння дрібно нарізаємо ножем. Ретельно вимиту проточною водою моркву натираємо на крупній тертці. Підігріваємо олію в сковороді, а потім обсмажуємо в ньому цибулю і моркву протягом трьох хвилин.

Крок 4. Відокремлюємо від головки часнику 3 зубки. Прибираємо лушпиння і подрібнюємо часник дрібними кубиками ножем. Приправляємо часником цибулю і моркву. Помішуємо і обсмажуємо продукти ще пару хвилин.

Крок 5. Формуємо блюдо. У форму для запікання покласти шар з обсмажених овочів. Потім покриваємо його шаром з рису. Відкриваємо банку з кукурудзою і зціджуємо рідина в раковину. Розподіляємо кукурудзу рівним шаром поверх рису. Посипаємо блюдо сіллю і куркумою.

Крок 6. Доводимо воду до кипіння на плиті або в електрочайнику (використовуємо готовий бульйон). Заливаємо нею страву. Щоб рідина просочила інгредієнти, злегка перемішуємо масу.

Крок 7. Розігріваємо духовку до температури 180-200 градусів. На масу з рису і овочів укладаємо замариновані в спеціях і травах стегенця в шаховому порядку. Ставимо форму з стравою в духовку на 45 хвилин. Через півгодини стегенця потрібно перевернути, щоб вони рівномірно запеклися. При необхідності заливайте рис водою, щоб він не вийшов сухим.

Приємного апетиту!

Стегенця в соєвому соусі з хрусткою скоринкою

Курячі стегенця, вимочені в маринаді з соєвого соусу з часником і спеціями, в процесі приготування в духовці виходять дуже смачними і ароматними, з красивою золотою скоринкою. Доповнити блюдо пропонуємо морквою і картоплею.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Перець гострий червоний – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • Чебрець – 0.25 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Звільняємо курячі стегенця від залишків пуху і зайвого жиру. Промиваємо їх проточною водою і насухо обтираем паперовими рушниками.

Крок 2. В піалу всипаємо червоний і чорний перець, чебрець, приправу для курки. Туди ж відправляємо сушений часник (якщо будете використовувати свіжий, то знадобиться 3 зубки) і сіль. Заливаємо суху суміш столовою ложкою рослинного масла і двома столовими ложками соєвого соусу. Перемішуємо маринад ложкою.

Крок 3. Розрізаємо стегенця на більш дрібні шматочки і робимо невеликі надрізи на поверхні м’яса. Це необхідно для того, щоб маринад краще просочив м’якоть.

Крок 4. Шматочки м’яса перекладаємо в окрему ємність і поливаємо маринадом. Намагаємося робити це рівномірно. Перемішуємо стегенця руками і залишаємо на 60 хвилин. Очищаємо і ретельно вимиваємо коренеплоди. Нарізаємо їх скибочками довільної форми та розміру.

Крок 5. Посипаємо картоплю і моркву перцем і сіллю. Перемішуємо коренеплоди і кладемо у форму для запікання, змащену олією. Зверху укладаємо замариновані стегенця.

Крок 6. Відрізаємо від рулону лист фольги. Прикриваємо їм форму, закріплюємо краю. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Ставимо форму всередину на 40 хвилин. Потім фольгу необхідно буде зняти, а страва томити в духовці ще 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт стегенець з сиром і майонезом

Рецепт приготування курячих стегенець під м’якою і смачною сирною скоринкою з цибулею. Ароматне блюдо, з яким впорається навіть новачок, стане головною прикрасою вашого святкового столу.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Окорочок курячий – 400 гр.
  • Суміш італійських трав – 20 гр.
  • Майонез – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Уважно оглядаємо курячі стегенця. Якщо на них є пір’я і жовта шкірка, видаляємо. Потім промиваємо стегенця проточною водою і насухо обтираем паперовими рушниками. Так ми позбудемося від вологи.

Крок 2. Натираємо обидва стегенця сіллю з усіх боків. Відправляємо їх в тарілку і посипаємо італійськими травами. Можна використовувати будь-які інші трави, які вам більше подобаються.

Крок 3. Очищаємо цибулю від шару лушпиння. Нарізаємо його півкільцями або кільцями.

Крок 4. Кільцями або півкільцями цибулі покриваємо курячі стегенця зі спеціями. Присмачую продукти соусом – майонезом (можна використовувати сметану). Майонез бажано використовувати домашнього приготування.

Крок 5. Акуратно перемішуємо інгредієнти. Щільно прикривають тарілку іншою тарілкою, з плоским дном або харчовою плівкою. Відправляємо блюдо маринуватися в холодильник на 30-60 хвилин.

Крок 6. Прибираємо тарілку (або плівку). Перекладаємо вміст ємності у форму для запікання. Сир крупно натираємо на тертці поверх лука. Шар повинен бути щільним і покривати цибуля повністю, щоб він не підгорів.

Крок 7. На табло духової шафи ставимо потрібну нам позначку – 180-190 градусів. Відправляємо форму з стегенцями всередину духовки після розігріву на 50-60 хвилин.

Приємного апетиту!

Дуже смачні стегенця з яблуками в духовці

Страва з незвичайним смаком виходить дуже соковитим з-за присутності яблук і апельсинів у своєму складі. Всі інгредієнти відмінно доповнюють один одного і створюють неймовірно ситне і смачне поєднання.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Окорочок курячий – 2 шт.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Масло соняшникове – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Оглядаємо стегенця. Перевіряємо, чи залишилися на них пір’я та інші зайві деталі. Якщо такі є, видаляємо їх. Промиваємо продукт водою. Обтираем стегенця насухо паперовим рушником і натираємо невеликою кількістю солі.

Крок 2. Займемося приготуванням маринаду. Вимиваємо обидва апельсина теплою водою. Акуратно зрізаємо цедру з одного плоду і вичавлюємо сік з м’якоті. Змішуємо сік і цедру в вогнетривкої мисці, а потім підігріваємо суміш на плиті. Натираємо на тертці 2 зубки часнику без лушпиння і додаємо їх в маринад. Туди ж відправляємо мелений імбир, перець, італійські трави і чайну ложку рідкого меду. Перемішуємо.

Крок 3. Поміщаємо стегенця в глибоку тарілку і поливаємо їх маринадом. Залишаємо на півгодини.

Крок 4. Цибулину без лушпиння нарізаємо часточками. Вимиваємо проточною водою яблуко і обтираем його чистим рушником. Шкірку не зрізаємо, видаляємо тільки серцевину. Нарізаємо плід часточками.

Крок 5. Апельсин також нарізаємо шматочками і кільцями.

Крок 6. Використовуємо кулінарну кисть для змазування форми соняшниковою рафінованою олією. Викладаємо на дно ємності стегенця в маринаді і цибулю. Поверх стегенець маємо по одному кільцю апельсина. Часточками цитруса і яблука заповнюємо порожнечі.

Крок 7. Включаємо духовку. Виставляємо температуру 200 градусів. Після розігріву ставимо страву всередину духової шафи і підсмажуємо його 40 хвилин. У процесі запікання поливаємо стегенця соком, що виділився.

Приємного апетиту!