Стегенця в духовці – 10 смачних рецептів приготування курячих стегенець з покроковими фото

Секрет приготування стегенець в духовці – у попередньому маринуванні продукту. М’ясо в такому випадку буде більш смачним і соковитим. Заздалегідь вимочені в соусі стегенця, в процесі томління в духовці, покриються хрусткою золотистою скоринкою і буде вигідно виглядати на святковому столі.

Курячі стегенця з хрусткою скоринкою в духовці

Щоб приготувати ароматне і смачне блюдо, потрібно знати кілька правил. Стегенця повинні бути не занадто жирними і великими, заздалегідь замаринувати в будь-якому соусі. Продукт добре пропечеться, якщо поставити його в рукаві або фользі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курячий окорочок 4 шт.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Гірчиця порошок 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для змащування

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні курячі стегенця в духовці? Оглядаємо стегенця на наявність плівок і пір’я на шкірці. Якщо такі є, видаляємо їх. Потім стегенця потрібно ретельно вимити проточною водою і насухо витерти паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога.
  2. Щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, необхідно обваляти стегенця в суміші спецій. Для цього потрібно підготувати піалу або миску і змішати в ній паприку, коріандр, сіль, цукор, гірчицю і чорний мелений перець.
  3. Тепер нам знадобиться велика миска для маринування стегенець. Ретельно змащуємо курку спеціями, викладаємо в ємність і залишаємо на пару годин.
  4. Включаємо духовку на розігрів і виставляємо потрібну температуру – 200 градусів. Поки духова шафа розігрівається, готуємо форму для запікання. Змащуємо її за допомогою кулінарної кисті маслом і викладаємо на дно стегенця. Ставимо форму з стегенцями в духовку і випікаємо півгодини.
  5. Знижуємо температуру до 170 градусів і тушкуємо страву в духовці ще 15 хвилин. Коли на стегенець з’явиться рум’яна кірочка, а м’ясо пропечеться і стане м’яким, дістаємо форму з духовки. Перед подачею до столу, стегенця слід перекласти на блюдо. За бажанням, їх можна прикрасити зеленню і доповнити картоплею.

Приємного апетиту!