Пастрома з курячої грудки – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах – прекрасна заміна покупної ковбасі та інших м’ясних виробів. Це просте в приготуванні, доступне і корисне блюдо. Ковбаса з магазину часта гостя на нашому столі. Але завжди вона корисна?

Домашня пастрома з курячих грудок в духовці

Куряча грудка – визнаний дієтичний продукт. Приготовлена в духовці пастрома, покрита апетитною ароматною скоринкою, порадує вас і за святковим столом, і в будній день.

Інгредієнти на
6 порц.

  • філе Куряче 4 шт.
  • Вода 200 мл
  • Сіль 2 ч. л. з гіркою
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пастрому з курячої грудки в домашніх умовах? Беремо підходящу миску і наливаємо в неї воду кімнатної температури. Насипаємо сіль і активно розмішуємо до повного розчинення кристалів солі.
  2. З курячого філе прибираємо залишки жиру і плівочки, промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Підготовлене філе опускаємо в сольовий розчин. Дивимося, щоб воно було повністю покрито водою. Залишаємо м’ясо просаливаться на 1,5-2 години.
  3. У невеликій піалі готуємо маринад. Для цього з’єднуємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  4. З сольового розчину дістаємо філе і гарненько обсушуємо, використовуючи серветки або паперові рушники.
  5. Складаємо філе попарно так, щоб сторона філе, де була шкура, виявилася зверху.
  6. Для того, щоб готова страва гарно виглядало і не розпадалося на шматочки при нарізці, міцно обв’язуємо філе будь-якої зручної ниткою.
  7. Гарненько обмазуємо приготовленим маринадом філе з усіх боків і залишаємо маринуватися мінімум на 1,5-2 години.
  8. Перекладаємо майбутню пастрому у змащену олією форму для запікання. Можна застелити форму фольгою або папером для випічки, змастити їх попередньо маслом. Ставимо м’ясо в нагріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 20-25 хвилин. Після завершення запікання залишаємо пастрому у вимкненій духовці до повного охолодження. Тоді всі соки залишаться усередині м’яса, а страва буде соковитим і ніжним.
  9. Готову охолоджену пастрому дістаємо з духовки, нарізаємо, сервіруємо на красивому блюді і угощаемся. Приємного апетиту!