Пастрома з курячої грудки – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах – прекрасна заміна покупної ковбасі та інших м’ясних виробів. Це просте в приготуванні, доступне і корисне блюдо. Ковбаса з магазину часта гостя на нашому столі. Але завжди вона корисна?

Домашня пастрома з курячих грудок в духовці

Куряча грудка – визнаний дієтичний продукт. Приготовлена в духовці пастрома, покрита апетитною ароматною скоринкою, порадує вас і за святковим столом, і в будній день.

Інгредієнти на
6 порц.

  • філе Куряче 4 шт.
  • Вода 200 мл
  • Сіль 2 ч. л. з гіркою
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Мед 1 ч. л.
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Коріандр ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пастрому з курячої грудки в домашніх умовах? Беремо підходящу миску і наливаємо в неї воду кімнатної температури. Насипаємо сіль і активно розмішуємо до повного розчинення кристалів солі.
  2. З курячого філе прибираємо залишки жиру і плівочки, промиваємо під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником. Підготовлене філе опускаємо в сольовий розчин. Дивимося, щоб воно було повністю покрито водою. Залишаємо м’ясо просаливаться на 1,5-2 години.
  3. У невеликій піалі готуємо маринад. Для цього з’єднуємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  4. З сольового розчину дістаємо філе і гарненько обсушуємо, використовуючи серветки або паперові рушники.
  5. Складаємо філе попарно так, щоб сторона філе, де була шкура, виявилася зверху.
  6. Для того, щоб готова страва гарно виглядало і не розпадалося на шматочки при нарізці, міцно обв’язуємо філе будь-якої зручної ниткою.
  7. Гарненько обмазуємо приготовленим маринадом філе з усіх боків і залишаємо маринуватися мінімум на 1,5-2 години.
  8. Перекладаємо майбутню пастрому у змащену олією форму для запікання. Можна застелити форму фольгою або папером для випічки, змастити їх попередньо маслом. Ставимо м’ясо в нагріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 20-25 хвилин. Після завершення запікання залишаємо пастрому у вимкненій духовці до повного охолодження. Тоді всі соки залишаться усередині м’яса, а страва буде соковитим і ніжним.
  9. Готову охолоджену пастрому дістаємо з духовки, нарізаємо, сервіруємо на красивому блюді і угощаемся. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну курячу пастрому у фользі?

Філе курячої грудки – прекрасне дієтичне м’ясо, ідеальне для ведучих здоровий спосіб життя людей. Часто при приготуванні воно виходить кілька сухуватим. Цей нескладний рецепт дозволяє приготувати дуже соковиту і ніжну курячу пастрому.

Час готування: 5 годин 10 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій — 12

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 6 шт.
  • Вода – 2,5 літра
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Аджика – 60 гр.
  • Паприка молота – 2 ст. л.
  • Часник – 5-6 зуб.

Процес приготування:

1. Беремо наше куряче філе, зачищаємо його від зайвих плівок і жиру, моєму.

2. У будь-якій зручній ємності розчиняємо у воді сіль. В отриманий розсіл кладемо підготовлене філе і залишаємо просаливаться на 2 години. За цей час філе просочиться сіллю і придбає соковитість.

3. Готуємо маринад. Для цього в невеликій глибокої мисочці або піалі змішуємо аджику з паприкою і пропущений через прес часник. Перемішуємо і даємо час настоятися.

4. Через 2 години дістаємо куряче філе з розсолу і обсушуємо його паперовим рушником. Для отримання однієї пастроми складаємо два філе внутрішніми частинами один до одного «валетом», тобто найтоншу частину одного філе прикладаємо до товстої частини іншого. Обмазуємо нашу заготовку маринадом.

5. Змащені маринадом філе викладаємо на фольгу, загортаємо і залишаємо маринуватися хвилин 30-40.

6. Відправляємо майбутню пастрому рівно на 10 хвилин в заздалегідь розігріту до температури 250-270 градусів духовку. Духовку ні в якому разі не відкриваємо. Вимикаємо духовку, але як і раніше не відкриваємо. Залишаємо нашу страву в закритій духовці до повного охолодження. Для цього знадобиться близько двох годин. Якщо готуємо ввечері, то краще залишити пастрому в духовці до ранку. Дістаємо остиглу пастрому, нарізаємо акуратними красивими скибочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Сиров’ялена пастрома з курячого філе в домашніх умовах

Сыровяленое м’ясо заслужено вважається делікатесом. І досить дорогим. Але це ласощі може бути цілком бюджетним, якщо приготувати його з курячого філе.

Час готування: 96 годин 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій — 6

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо філе. Очищаємо його від зайвих плівок і жиру, ретельно миємо під проточною водою і гарненько обсушуємо з допомогою серветок або паперових рушників.

2. Готуємо суміш для засолювання. У зручній мисочці змішуємо чорний і червоний мелений перець, велику сіль.

3. Посипаємо куряче м’ясо приготованою сумішшю дл засолювання і дуже акуратно, не поспішаючи, втираємо її кінчиками пальців, вдавлюючи в м’ясо.

4. Викладаємо філе в суху глибоку миску або контейнер. Ємність закриваємо харчовою плівкою і ставимо на добу в холодильник. Сік, який утворюється в результаті засолювання, зливати не можна.

5. Дістаємо м’ясо через 24 години з холодильника і ретельно промиваємо. Для того щоб видалити із курячого філе зайву сіль, кладемо його в підходящу глибоку ємність, наливаємо свіжу холодну воду і залишаємо на 30 хвилин. Потім м’ясо ще раз промиваємо і ретельно висушуємо паперовими рушниками.

6. Натираємо куряче філе пропущеним через прес часником і присипаємо паприкою.

7. Підготовлене філе загортаємо в два шари марлі або іншу щільну тканину, нанизуємо на міцну мотузку і вивішуємо вялиться в провітрюваному сухому приміщенні на 72 години. Якщо невеликі шматочки філе, часу може знадобитися менше. Обов’язково дивимося, щоб не пересушити наше дуже смачне м’ясо.

8. Через три доби чудово смачне блюдо готове. Приємного апетиту!

Ароматний і дуже смачна пастрома з курячих грудок в мультиварці

Цей чудовий м’ясний делікатес готується не швидко. Але в результаті виходить дуже смачне блюдо з ароматом трав і часнику, ніжне і пікантне.

Час готування: 7 годин 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій — 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 3 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4-5 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Готова гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Прованські трави – 2 ч. л.
  • Паприка мелена – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння. У закипілу воду кидаємо туди сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Проварюємо одну хвилину, знімаємо з вогню і охолоджуємо. В охолоджений розсіл укладаємо промите куряче філе і залишаємо просаливаться не менш ніж на дві години. Якщо час дозволяє, можна потримати курку в розсолі довше, 6-8 годин.

2. Виймаємо філе з розсолу, гарненько промиваємо під проточною водою і ретельно обсушуємо серветками або паперовим рушником.

3. Приступаємо до маринаду. Часник видавлюємо за допомогою преса або тремо на дрібній тертці, додаємо аджику і гірчицю, насипаємо прованські трави, паприку і мелений перець. Все добре перемішуємо. Кількість спецій можна міняти по своєму смаку.

4. Розподіляємо маринад по курячому філе, активно втираючи, і даємо постояти хвилин 30.

5. Беремо кулінарну або просту міцну нитку і обв’язуємо нею промаринованное філе, щоб воно тримало форму. Можна обв’язати кожне філе окремо, а можна пов’язати всі три філе разом.

6. Вистилаємо чашу мультиварки фольгою і перекладаємо туди обвязанное куряче філе.

7. Готуємо на режимі «Випічка» 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення готування пастрому потрібно перевернути.

8. Готову пастрому залишаємо в мультиварці під закритою кришкою до повного охолодження. Потім виймаємо з мультиварки, загортаємо в пергамент і кладемо години на два в холодильник. І ось пастрома готова. Нарізаємо і пробуємо!

Ніжна і соковита пастрома з курячої грудки в молоці

Пастрома з курячої грудки, приготована в молоці, – це дуже ніжне, соковите, з невеликим вершковим смаком м’ясо. Прекрасна дієтична страва для дорослих і дітей. І відмінна заміна ковбасі.

Час приготування: 20 годин

Час приготування: 30 хв.

Порцій — 8

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 4 шт.
  • Молоко – 700 мл
  • Сіль – за смаком
  • Суміш ароматних трав – за смаком
  • Перець червоний гострий мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Візьмемо чотири філе курячої грудки і очистимо від зайвого жиру і плівок. Потім гарненько промиваємо їх і висушуємо, використовуючи тканинні або паперові рушники. Потрібно максимально прибрати зайву вологу з філе, щоб надалі воно добре просолилось і просякло спеціями.

2. Викладаємо в підходящу ємність підготовлене філе. Гарненько натираємо присипаємо сіллю і спеціями. Накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник. Там філе буде маринуватися протягом дванадцяти годин. Зробити це необхідно, щоб філе просякло сіллю і наповнилося ароматами спецій.

3. Після того, як закінчиться час маринування, дістаємо філе з холодильника і приступаємо безпосередньо до процесу приготування. Беремо зручну каструлю, наливаємо в неї молоко і ставимо на плиту. Доводимо молоко до кипени і відразу ж знімаємо з вогню. Відмінно промаринованное філе повністю занурюємо в молоко.

4. Закриваємо каструлю кришкою, гарненько закутуємо в ковдру або плед і залишаємо остигати до кімнатної температури. Можна залишити на ніч.

5. Остигле куряче філе відкидаємо на друшляк і даємо молока повністю стекти.

6. Ніжна куряча пастрома готова. Радуйте близьких і дивуйте гостей. Приємного апетиту!