Стожки з фаршу в духовці – це відмінна альтернатива класичним котлет. Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню і доповнити домашній стіл ситним та смачним гарячим блюдом, то обов’язково спробуйте приготувати м’ясні стожки. Беріть на замітку кулінарну збірку з восьми перевірених рецептів з покроковими фотографіями.
Стожки з фаршу з сиром в духовці
Стожки з фаршу з картоплею в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
3 порц.
- Фарш м’ясний ⅔ кг
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- 2 шт. Картопля (відварений)
- Яйце куряче 3 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 40 мл
Процес приготування:
- Попередньо розморожений м’ясний фарш викладаємо в глибоку миску.
- Доповнюємо його сіллю, спеціями, подрібненою цибулею і одним курячим яйцем. Два інших яйця відварюємо для начинки.
- Ретельно вимішуємо фарш і ліпимо з нього акуратні тонкі кола. Викладаємо їх на деко з пергаментом.
- Натираємо на тертці варені яйця.
- Викладаємо інгредієнт на м’ясні коржі.
- Відварну картоплю також натираємо на тертці.
- Викладаємо картоплю на терте яйце.
- Поливаємо заготовки майонезом.
- Запікаємо частування 25 хвилин при температурі 200 градусів.
- В цей час натираємо на тертці твердий сир.
- Посипаємо частування сиром. Запікаємо ще 5-7 хвилин для його розплавлення.
- Стожки з фаршу з сиром в духовці готові. Пригощайтеся!
Стожки з фаршу з картоплею в духовці
Стожки з фаршу з картоплею в духовці приємно здивують вас своєю соковитістю й ніжністю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,7 кг
- Картопля – 1 кг
- Сир – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кефір – 100 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відварюємо картоплю в підсоленій воді до напівготовності. Після даємо інгредієнту охолонути.
Крок 3. Очищений ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 5. Розморожений м’ясний фарш викладаємо в глибоку посуд. Сюди розбиваємо одне куряче яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець. Ретельно вимішуємо до однорідності.
Крок 6. Остиглий відварну картоплю натираємо на крупній тертці.
Крок 7. У картоплю відправляємо яйця, що залишилися, вливаємо кефір. Добре все перемішуємо.
Крок 8. Деко устеляємо фольгою. На нього кладемо плоскі котлетки з м’ясного фаршу.
Крок 9. На фарш викладаємо обсмажені цибулю.
Крок 10. Доповнюємо заготівлю картопляною масою.
Крок 11. Сир пропускаємо через крупну тертку.
Крок 12. Посипаємо частування тертим сиром. Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 13. Стожки з фаршу з картоплею в духовці готові. Подавайте до столу і пробуйте!
М’ясні стожки з фаршу з грибами
М’ясні стожки з фаршу з грибами – це ситне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте соковите і апетитне частування з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування яскравого м’ясного продукту з грибами беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Гриби печериці – 300 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сир – 50 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Промиваємо печериці під водою і дрібно нарізаємо їх. Також подрібнюємо цибулю, з якого попередньо знімаємо піну.
Крок 3. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до золотистого відтінку.
Крок 4. Відправляємо до цибулі гриби. Перемішуємо і смажимо до випаровування рідини. Солимо і перчимо.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець. Гарненько все перемішуємо.
Крок 6. Ліпимо з фаршу плоскі котлети і розкладаємо їх по деку з пергаментом.
Крок 7. Розкладаємо грибну заготовку з фаршу.
Крок 8. Закриваємо гриби тонкими пластинками сиру.
Крок 9. Очищену картоплю натираємо на крупній тертці. Викладаємо його на сир, можна трохи посолити.
Крок 10. Поливаємо заготовки сметаною і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 11. М’ясні стожки з фаршу з грибами готові. Подавайте до столу!
Стожки з фаршу з помідорами в духовці
Стожки з фаршу з помідорами в духовці – це цікаве частування для домашнього обіду або святкового столу. Таке блюдо виходить неймовірно соковитим, м’яким і ніжним. Порадуйте себе і близьких. У цьому вам допоможе наша покрокова кулінарна ідея з фотографіями!
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. М’ясний фарш змішуємо з сіллю і спеціями.
Крок 2. Промиваємо помідори очищаємо цибулину від лушпиння.
Крок 3. Далі овочі нарізаємо тонкими кружечками.
Крок 4. Ліпимо з фаршу акуратні плоскі котлети. Викладаємо їх на деко з фольгою.
Крок 5. Притискаємо м’ясний фарш цибульними кільцями. Кількість цибулі регулюйте за смаком.
Крок 6. На цибулю викладаємо тонкі кола помідорів.
Крок 7. Закриваємо заготовки тонкими пластинками сиру.
Крок 8. Запікаємо підготовлене блюдо в духовій шафі близько 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 9. Стожки з фаршу з помідорами в духовці готові. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!
Стожки з курячого фаршу в духовці
Стожки з курячого фаршу в духовці виходять неймовірно ніжними і соковитими. Таке блюдо точно різноманітить ваш сімейний обідній стіл. Якщо вам набридли класичні м’ясні котлети, то обов’язково візьміть на замітку наш цікавий покроковий кулінарний рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 1 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 6 ст. л.
- Сир твердий – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування дека + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо очищену від лушпиння цибулину. Обсмажуємо овоч до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця і охолодити їх.
Крок 3. Очищаємо яйця від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 4. До подрібненим яйця, додаємо дві столові ложки сметани, сіль.
Крок 5. Гарненько перемішуємо яєчну масу.
Крок 6. Чистимо картоплю і натираємо її на крупній тертці.
Крок 7. Решту сметану доповнюємо тертою картоплею. Солимо продукт і перемішуємо його зі сметаною.
Крок 8. Сир натираємо на крупній або середній тертці.
Крок 9. Деко змащуємо олією. Викладаємо сюди плоскі котлети з курячого фаршу, перемішаного з сіллю і спеціями.
Крок 10. На заготівлі кладемо трохи обсмаженої цибулі.
Крок 11. Викладаємо яєчну масу.
Крок 12. Кладемо картопляну заготовку. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
Крок 13. Стожки з курячого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу з гарнірами за смаком.
Стожки з фаршу під шубою в духовці
Стожки з фаршу під шубою в духовці порадують вас неймовірною соковитістю і ніжністю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом зі свіжими овочами та іншими гарнірами за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Сир – 80 гр.
- Майонез – 4 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясний фарш вимішуємо з сіллю і спеціями. Ділимо заготовку на шість рівних кульок, ліпимо з них плоскі котлетки, які викладаємо на деко з пергаментом.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на олії до прозорості.
Крок 3. Розкладаємо обсмажену цибулю з м’ясним заготівлях.
Крок 4. Відварюємо курячі яйця, ріжемо їх кубиками і розмішуємо з майонезом.
Крок 5. Перекладаємо яєчну начинку на м’ясну основу.
Крок 6. Доповнюємо заготовки тертою картоплею.
Крок 7. Поливаємо його майонезом і посипаємо сіллю.
Крок 8. Посипаємо частування тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Крок 9. Стожки з фаршу під шубою в духовці готові. Діліть на порції і подавайте до столу!
Стожки, запечені з кабачками в духовці
Стожки, запечені з кабачками в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 40 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо невеликий кабачок і нарізаємо його кружечками. Обвалюємо в невеликій кількості борошна для кращого зчеплення з фаршем.
Крок 2. Розморожений м’ясний фарш доповнюємо подрібненою цибулею, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо.
Крок 3. Форму для запікання устеляємо фольгою. Розкладаємо тут кружечки кабачків. На овочі викладаємо плоскі м’ясні котлетки.
Крок 4. На фарш кладемо картоплю, попередньо натертий на дрібній тертці. Солимо за смаком.
Крок 5. Обмазуємо заготовки майонезом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо близько 25-30 хвилин.
Крок 6. Посипаємо частування тертим сиром і запікаємо до повної готовності ще 10 хвилин.
Крок 7. Стожки, запечені з кабачками в духовці, можна подавати до столу!
Стожки з фаршу з тертою картоплею і сиром
Стожки з фаршу з тертою картоплею і сиром виходять неймовірно смачними, соковитими і м’якими. Подавайте їх до обіду або вечері разом з вашими улюбленими гарнірами. Порадуйте себе і близьких живильним м’ясних частуванням за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Розморожений фарш доповнюємо прокрученою через м’ясорубку ріпчастою цибулею.
Крок 2. Солимо заготівлю і перчимо, після гарненько перемішуємо.
Крок 3. Викладаємо фарш на деко у вигляді акуратних плоских котлет.
Крок 4. Очищений і промитий картоплю натираємо на дрібній тертці, після віджимаємо його від зайвої вологи. Солимо за смаком і перемішуємо.
Крок 5. Викладаємо картопляну масу на м’ясні заготовки.
Крок 6. Доповнюємо частування подрібненими вареними яйцями.
Крок 7. Посипаємо заготовки тертим сиром.
Крок 8. З’єднуємо майонез з водою, перемішуємо до однорідності.
Крок 9. Отриманим соусом заливаємо частування.
Крок 10. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 35-40 хвилин.
Крок 11. Стожки з фаршу з тертою картоплею і сиром готові. Можна подавати до столу!