Стожки з фаршу в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Стожки з курячого фаршу в духовці

Стожки з курячого фаршу в духовці виходять неймовірно ніжними і соковитими. Таке блюдо точно різноманітить ваш сімейний обідній стіл. Якщо вам набридли класичні м’ясні котлети, то обов’язково візьміть на замітку наш цікавий покроковий кулінарний рецепт.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 1 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Сир твердий – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування дека + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаємо очищену від лушпиння цибулину. Обсмажуємо овоч до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця і охолодити їх.

Крок 3. Очищаємо яйця від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 4. До подрібненим яйця, додаємо дві столові ложки сметани, сіль.

Крок 5. Гарненько перемішуємо яєчну масу.

Крок 6. Чистимо картоплю і натираємо її на крупній тертці.

Крок 7. Решту сметану доповнюємо тертою картоплею. Солимо продукт і перемішуємо його зі сметаною.

Крок 8. Сир натираємо на крупній або середній тертці.

Крок 9. Деко змащуємо олією. Викладаємо сюди плоскі котлети з курячого фаршу, перемішаного з сіллю і спеціями.

Крок 10. На заготівлі кладемо трохи обсмаженої цибулі.

Крок 11. Викладаємо яєчну масу.

Крок 12. Кладемо картопляну заготовку. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 15 хвилин.

Крок 13. Стожки з курячого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу з гарнірами за смаком.