Стожки з курячого фаршу в духовці
Стожки з курячого фаршу в духовці виходять неймовірно ніжними і соковитими. Таке блюдо точно різноманітить ваш сімейний обідній стіл. Якщо вам набридли класичні м’ясні котлети, то обов’язково візьміть на замітку наш цікавий покроковий кулінарний рецепт.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 1 кг
- Картопля – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 6 ст. л.
- Сир твердий – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування дека + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо очищену від лушпиння цибулину. Обсмажуємо овоч до рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця і охолодити їх.
Крок 3. Очищаємо яйця від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 4. До подрібненим яйця, додаємо дві столові ложки сметани, сіль.
Крок 5. Гарненько перемішуємо яєчну масу.
Крок 6. Чистимо картоплю і натираємо її на крупній тертці.
Крок 7. Решту сметану доповнюємо тертою картоплею. Солимо продукт і перемішуємо його зі сметаною.
Крок 8. Сир натираємо на крупній або середній тертці.
Крок 9. Деко змащуємо олією. Викладаємо сюди плоскі котлети з курячого фаршу, перемішаного з сіллю і спеціями.
Крок 10. На заготівлі кладемо трохи обсмаженої цибулі.
Крок 11. Викладаємо яєчну масу.
Крок 12. Кладемо картопляну заготовку. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 15 хвилин.
Крок 13. Стожки з курячого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу з гарнірами за смаком.