Нирки яловичі – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Нирки яловичі – це субпродукт не особливо популярний серед кулінарів з-за специфічного запаху, але при правильному приготуванні, на їх основі можна приготувати смачні делікатесні страви: згасити в різних соусах, посмажити і доповнити іншими інгредієнтами. Яловичі нирки не містять жиру, малокалорійні і бюджетні, адже не дарма в стравах російської кухні вони займали почесне місце.

Рецепт, як приготувати яловичі нирки без запаху

Перед приготуванням страви з яловичих нирок перед кожною господинею стоїть питання – як видалити їх специфічний запах і варіантів цього є кілька: замочування у воді, в розчині оцту або молоці. У цьому рецепті замочуємо яловичі нирки в розчині харчової соди, що буде найбільш швидким способом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичі нирки 2 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Вода 100 мл

Процес приготування:

  1. Нирки промити під проточною водою.
  2. Ножем їх поздовжньо розрізати і акуратно, не порушивши текстуру, видалити внутрішній жир.
  3. нирки Нарізати шматочками невеликого розміру і перекласти в посуд для замочування.
  4. Посипати нирки чайною ложкою соди, залити 100 мл чистої води, перемішати і залишити на 20 хвилин.
  5. За закінчення цього часу нирки ще раз промити на друшляку під проточною водою.
  6. Потім їх перекласти в каструлю, повністю залити окропом і поставити на середній вогонь. Сіль в бульйон не додавати.
  7. Поварити нирки в продовження пару хвилин, і за цей час бульйон вкриється піною.
  8. Нирки повторно відкинути на друшляк і ще раз промити холодною водою.
  9. Промиті нирки повернути в каструлю, залити окропом і довести до кипіння.
  10. Піни вже буде менше. Поварити нирки, також без солі, протягом 7 хвилин, не більше, щоб їх м’ясо не стало гумовим.
  11. Зварені нирки третій раз відкинути на друшляк і їх можна використовувати для вибраного рецепту. Смачних і вдалих страв!