Кальмари є дієтичним продуктом, так як практично не містять жирів. Їх додають в салати, запікають у духовці як окрему страву і використовують як заправку до гарніру. Також з кальмарами виходять дуже смачні і соковиті котлети.
Дуже смачні котлети з кальмарів, смажені на сковороді
Смак кальмарів настільки насичений, що при смаженні котлет до складу інгредієнтів не рекомендується додавати ніякі спеції, крім чорного меленого перцю.
Інгредієнти на
6 порц.
- Кальмари 500 гр.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Жовток 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сухарі панірувальні 7 ст. л.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати смачні котлети з кальмарів? Для початку розморожуємо кальмара. Потім промиваємо й обсушуємо його паперовим рушником. Нарізаємо на дрібні шматочки. Ще раз промиваємо холодною водою і викладаємо на серветці або паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина.
- Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду. Розігріваємо її разом з маслом. Беремо цибулю й очищаємо його. Нарізаємо на дрібні шматочки. Кладемо на сковороду і обсмажуємо до м’якості і золотистого кольору.
- Подрібнюємо цибулю разом з кальмарами з допомогою блендера до однорідності. Перекладаємо масу на тарілку. Додаємо яєчний жовток і 3,5 ст. л. панірувальних сухарів. Солимо і перчимо. Перемішуємо.
- Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку. Знову розігріваємо сковороду з вершковим маслом на плиті. Злегка змочуємо руки і починаємо формувати котлети невеликого розміру. Обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
- Для того, щоб котлети були менш жирними, викладаємо їх на паперовий рушник, щоб вбрався жир. Подаємо до столу разом з гарніром.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковиті котлети з фаршу кальмара в духовці?
У кальмарі міститься дуже мало жирів. Продукт легко засвоюється шлунком, що дозволяє використовувати його в приготуванні дієтичних страв.
Час готування – 1ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 1000 гр.
- Батон – 200 гр.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Замочуємо батон в склянці води. Панірувальні сухарі подрібнюємо в блендері.
2. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю нарізаємо великими кубиками, а зубчики часнику ділимо навпіл.
3. Ставимо сковороду на плиту для розігріву. Потім викладаємо три зубчики часнику на сковороду і обсмажуємо. Так масло набуде часниковий аромат. Витягаємо продукт.
4. Висипаємо цибулю в готову олію і обсмажуємо. Як тільки з’явиться золотистий колір, знімаємо сковороду з конфорки.
5. Кальмар ошпарюємо, щоб було легше знімати плівки.
6. Промиваємо м’ясо в холодній воді. Подрібнюємо у фарш разом з обсмаженою цибулею, залишилися зубчиком часнику і розм’якшеним батоном. У готовий фарш додаємо манну крупу і спеції. Перемішуємо до однорідності.
7. Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку наливаємо у невелику ємність воду і ставимо поруч. Змочуємо руки перед ліпленням котлет і формуємо, обвалюємо в сухарях. Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду і обсмажуємо з кожної сторони пару хвилин.
8. Включаємо духовку, щоб розігріти, на 180 градусів. Вистилаємо деко пергаментним папером і викладаємо котлети. Випікаємо 15-20 хвилин. Через покладений час дістаємо котлети і подаємо з овочами або рисом.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування пісних котлет з кальмарів
Страви з кальмарів необхідні для тих, хто хоче зберегти фігуру у відмінній формі. Після котлет ви не відчуєте тяжкості в шлунку, до того ж відкриєте для себе дуже смачний і корисний рецепт.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Кальмар очищений – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Батон – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сухарі панірувальні – 200-300 гр.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо теплою водою. Витираємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву рідину. Дрібно нарізаємо цибулю і крупно подрібнюємо моркву на тертці. Включаємо плиту і ставимо сковороду на конфорку. Наливаємо масло і розігріваємо пару хвилин. Потім засипаємо цибулю і підсмажити до м’якості. Додаємо до цибулі подрібнену моркву. Пасеруємо.
2. Беремо батон і відрізаємо шматочок середньої товщини. У глибоку миску наливаємо воду і поміщаємо туди шматок. Перед тим, як додавати його до решти інгредієнтів, добре віджимаємо.
3. Далі беремо картоплю. Видаляємо шкірку і промиваємо бульбу. Нарізаємо на шматочки невеликого розміру.
4. Очищених кальмарів промиваємо й обсушуємо. Подрібнюємо на шматки середнього розміру.
5. Всі підготовлені продукти перекручуємо у фарш за допомогою м’ясорубки, щоб вийшла єдина маса.
6. Знімаємо з лушпиння часнику і подрібнюємо зубчики допомогою землянки Додаємо часникову кашку в фарш, солимо і перчимо. Перемішуємо і відбиваємо м’ясо.
7. Накриваємо ємність з фаршем плівкою або рушником. Залишаємо на 10 хвилин в прохолодному місці.
8. Включаємо плиту за 5 хвилин до початку смаження котлет і розігріваємо її. Ставимо сковороду з маслом на конфорку. Починаємо формувати заготовки для котлет.
9. Обвалюємо котлети в заздалегідь підготовленій паніровці. Викладаємо їх на розігріту сковороду з маслом і смажимо до утворення хрусткої скоринки з обох сторін. Заливаємо котлети водою і накриваємо кришкою. Тушкуємо 5 хвилин до повної готовності.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт дієтичних котлет з кальмарів на пару
Кальмар і без того відомий як страва досить низькокалорійне, а якщо приготувати страву з кальмара на пару, воно буде ще більш корисним, так як не вимагає додавання олії.
Час готування – 1ч.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Кальмар – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Нам необхідно кальмарів очистити від плівки. Для цього заливаємо їх окропом на 2 хвилини, а потім легко знімаємо плівку.
2. Очищаємо і нарізаємо цибулю як можна дрібніше. Включаємо плиту на розігрів, ставимо сковороду з маслом на конфорку. Висипаємо цибулю і обсмажуємо до утворення золотистого кольору.
3. Беремо скибочки батона і знімаємо з них шкірку. М’якоть опускаємо в миску з молоком і чекаємо, поки вона розм’якне.
4. Перекручуємо м’ясо кальмара через м’ясорубку (попередньо розрізаємо кальмарів на невеликі шматочки) разом з розм’якшеним батоном. У готовий фарш додаємо обсмажені цибулю, сіль і перець. Вбиваємо яйце і перемішуємо до однорідності.
5. Починаємо формувати котлети. Змочуємо руки і ліпимо заготовки.
6. Ємність для пароварки змащуємо невеликою кількістю масла. Викладаємо заготовки. Готуємо на пару 15-20 хвилин. Через це час подаємо до столу котлети.
Приємного апетиту!
Смачні і соковиті котлети з кальмарів в паніровці
Котлети з кальмарів – це блюдо, яке не вимагає присутності гарніру. Достатньо подавати його до столу з соусом. Секрет незвичайного смаку котлет також полягає в паніровці з кунжуту.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 650 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Бекон – 100 гр.
- Кріп – за смаком.
- Кунжут – 100 гр.
Процес приготування:
1. Кальмари очищаємо від нутрощів. Заливаємо очищені тушки окропом на пару хвилин. Знімаємо плівку. Промиваємо продукт.
2. Картопля промиваємо. Включаємо духовку і дістаємо деко. Вистилаємо його фольгою. Кладемо картоплю і ставимо деко всередину. Випікаємо до повної готовності.
3. Поки картопля в духовці, займемося беконом. Нарізаємо його скибочками. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо 1-2 хвилини. Висипаємо бекон і обсмажуємо в олії 4-5 хвилин. Не забуваємо помішувати. Через 5 хвилин вимикаємо плиту і даємо бекону охолонути.
4. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо невеликими шматочками. Знімаємо шкірку з картоплі і нарізаємо кожну на чотири частини. Картопля, бекон, цибуля і кальмарів пропускаємо через м’ясорубку.
5. У готовий фарш додаємо яйця, подрібнений кріп (помити і просушити заздалегідь, дрібно нарізати). Посолити і поперчити. Змішати продукти до однорідності.
6. Кунжут висипаємо в окрему тарілку. Формуємо котлети з фаршу і обвалюємо в кунжуті.
7. Включаємо і розігріваємо плиту. Ставимо сковороду з маслом на конфорку. Через хвилину викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо 5 хвилин з обох сторін.
Приємного апетиту!
Ніжні і неймовірно смачні котлети з кальмарів і креветок
З м’яса кальмарів і креветок виходять дуже ніжні, смачні і соковиті котлети. Їх можна обсмажити на сковороді, а щоб блюдо стало ще корисніше, котлети можна запекти в духовці.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 3 шт.
- Креветки очищені – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Соус табаско – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно рисова – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Кальмари очищаємо від нутрощів і кладемо в глибоку ємність. Заливаємо окропом на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб плівка добре знялася. Промиваємо й обсушуємо паперовим рушником.
2. Складаємо кальмарів в кухонний процесор.
3. Збиваємо до кащицы.
4. В окрему ємність викладаємо очищені креветки, вбиваємо яйце і додаємо соус табаско. Солимо.
5. Глибоку тарілку застеляємо паперовими рушниками (2-3 штуки). Сюди ми будемо викладати готові котлети. В окрему ємність насипаємо рисову муку. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Через пару хвилин починаємо формувати заготовки. Обвалюємо в борошні і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо з двох сторін по 4 хвилини. Готові котлети перекладаємо на тарілку з паперовими рушниками. Вони вберуть зайвий жир.
6. Готові котлети подаємо до столу з лимоном і петрушкою.
Приємного апетиту!