Котлети з кальмарів – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Кальмари є дієтичним продуктом, так як практично не містять жирів. Їх додають в салати, запікають у духовці як окрему страву і використовують як заправку до гарніру. Також з кальмарами виходять дуже смачні і соковиті котлети.

Дуже смачні котлети з кальмарів, смажені на сковороді

Смак кальмарів настільки насичений, що при смаженні котлет до складу інгредієнтів не рекомендується додавати ніякі спеції, крім чорного меленого перцю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кальмари 500 гр.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Жовток 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 7 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні котлети з кальмарів? Для початку розморожуємо кальмара. Потім промиваємо й обсушуємо його паперовим рушником. Нарізаємо на дрібні шматочки. Ще раз промиваємо холодною водою і викладаємо на серветці або паперовому рушнику, щоб вбралася зайва рідина.
  2. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду. Розігріваємо її разом з маслом. Беремо цибулю й очищаємо його. Нарізаємо на дрібні шматочки. Кладемо на сковороду і обсмажуємо до м’якості і золотистого кольору.
  3. Подрібнюємо цибулю разом з кальмарами з допомогою блендера до однорідності. Перекладаємо масу на тарілку. Додаємо яєчний жовток і 3,5 ст. л. панірувальних сухарів. Солимо і перчимо. Перемішуємо.
  4. Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку. Знову розігріваємо сковороду з вершковим маслом на плиті. Злегка змочуємо руки і починаємо формувати котлети невеликого розміру. Обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
  5. Для того, щоб котлети були менш жирними, викладаємо їх на паперовий рушник, щоб вбрався жир. Подаємо до столу разом з гарніром.

Приємного апетиту!