Курка в соєвому соусі в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Яскравий маринад для курячого м’яса – соєвий соус. З його допомогою можна запікати курку цілком або невеликими шматочками. Соковите і рум’яне страва підходить як для святкового столу, так і для домашніх вечерь. Оцініть 8 перевірених кулінарних рецептів з докладним описом процесу.

Як запекти курка цілком в соєвому соусі в духовці?

Для святкового столу часто запікають курку цілком. Для того, щоб продукт вийшов ароматним і рум’яним, замаринуйте його в соєвому соусі зі спеціями. Порадуйте ваших близьких і рідних яскравим стравою.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Курка 2.5 кг
  • Соус соєвий 100 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Мед 1 ст. л.
  • Томатний соус 1 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Спеції для курки 1 ст. л.
  • Масло рослинне 40 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати курку в соєвому соусі в духовці? Птицю ретельно промиваємо під водою всередині і зовні.
  2. У глибоку сивку висипаємо спеції для курки і додаємо сюди шматочки зубчиків часнику.
  3. Заливаємо продукти соєвим соусом.
  4. Сюди ж додаємо трохи томатної пасти.
  5. Занурюємо суміш в мед і лимонний сік. Гарненько розмішуємо.
  6. Готовою масою з соєвого соусу обмазуємо курку. Використовуйте для цього силіконову пензлик. Маринуємо близько 1 години.
  7. Далі курку в спеціях загортаємо в рукав для випікання. Готуємо продукт 2 години при температурі 180 градусів.
  8. Рум’яна курка з соковитим м’ясом готова. Викладайте її на блюдо і подавайте до столу, прикрасивши свіжою ароматною зеленню.