Мясний рулет з фаршу в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

М’ясний рулет з фаршу в духовці — це чудова закуска для урочистої події або варіант гарячого страви на кожен день. Рецептів м’ясних рулетів досить багато. Для начинки використовують наповнювачі. Все залежить від уподобань і випадку, для якого призначене частування. Знайомтеся з підбіркою, вибирайте рецепт, який хочете втілити в життя, і вперед!

М’ясний рулет з яйцем з фаршу в духовці у фользі

М’ясний рулет з яйцем з фаршу в духовці у фользі виглядає досить оригінально і апетитно. Приготувати рулет без особливих зусиль може кожен. Інгредієнти, використовувані в рецепті, доступні, а процес нескладний. Рулет їдять в гарячому і охолодженому вигляді. Смачно в будь-якому варіанті!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш 700 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Манна крупа 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 30 гр.

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібні продукти і не забуваємо про фольгу. Без неї буде важко домогтися гарної форми. Відразу ж ставимо варити яйця. Фарш при необхідності розморожуємо.
  2. Очищений цибулю подрібнюємо ножем або на тертці.
  3. У мисці з’єднуємо м’ясний фарш, подрібнену цибулю, сіль, манну крупу і спеції.
  4. Вимішуємо масу до гладкості. Чекаємо, поки манка набухне. Включаємо духовку розігріватися до 220°С.
  5. Відміряємо фольгу, не шкодуючи. Очищаємо відварені яйця.
  6. На фользі розподіляємо фарш.
  7. В центр викладаємо яйця.
  8. Вільні краї фольги складаємо до центру.
  9. Закриваємо шов і розрівнюємо змоченими руками.
  10. Накриваємо фольгою.
  11. Надаємо рівну форму.
  12. Пакуємо в фольгу.
  13. Скручуємо «цукерочку». Загортаємо ще в один шар.
  14. Щільну заготівлю перекладаємо у форму. Прибираємо запікатися на 15 хвилин. Після чого знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо 45 хвилин.
  15. Через годину дістаємо форму.
  16. Акуратно розрізаємо фольгу і присипаємо натертим сиром.
  17. Прибираємо на 15 хвилин. Чекаємо, коли утворюється сирна скоринка.
  18. Гарячий рулет акуратно розгортаємо. Ріжемо на порції.
  19. М’ясний рулет подаємо з гарніром. Приємного апетиту!

Рулет з фаршем і грибами в духовці

Рулет з фаршем і грибами в духовці – чудова закуска для будь-якого приводу. Багато грибної начинки в м’ясному «панцирі» апетитно виглядає супер! А який лунає аромат! Елементарний процес займає не так багато часу, як здається. Якщо використовувати готовий фарш, то процедура значно прискориться!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш будь – 400 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яйця відварні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Приправа до м’яса – 0,5 ч. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля зелена – 6-7 пір’я.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Вода – 3-4 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо продукти в необхідній кількості. Яйця ставимо варитися.

Крок 2. З грибів знімаємо шкірку за бажанням і обов’язково трохи обрізаємо ніжки.

Крок 3. Очищену цибулину подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії.

Крок 4. Рубаємо гриби.

Крок 5. Печериці перекладаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо.

Крок 6. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.

Крок 7. Фарш використовуємо охолоджений або розморожуємо заздалегідь. Чистимо залишився цибулю і часник. У чашу подрібнювача розбиваємо сирі яйця, додаємо часник і розрізаний на частини цибулю.

Крок 8. Пробиваємо до однорідності.

Крок 9. У миску вивантажуємо фарш, виливаємо вміст подрібнювача. Додаємо манну крупу і панірувальні сухарі.

Крок 10. Присмачую паприкою, приправою до м’яса. Солимо і перчимо.

Крок 11. Вимішуємо до однорідності. Якщо заготівля виходить дуже густий, вливаємо воду і вдруге вимішуємо.

Крок 12. Подрібнюємо сир і відправляємо стружку у фарш. Третю частину залишаємо для посипання. Перемішуємо масу.

Крок 13. Подрібнюємо очищені яйця і промитий зелений лук.

Крок 14. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200 градусів. На робочій поверхні розкладаємо фольгу. Вивалюємо фарш і розподіляємо долонями в прямокутник.

Крок 15. З одного краю викладаємо яйця.

Крок 16. Ближче до центру розподіляємо зелений лук. А решта простір заповнюємо грибний засмажкою.

Крок 17. Згортаємо рулет, як показано на фото.

Крок 18. Щільну заготівлю пакуємо в фольгу. Викладаємо на деко. Ставимо в гарячу духовку на півгодини.

Крок 19. Обережно витягуємо деко, розкриваємо фольгу, промазуємо сметаною і розподіляємо залишилася сирну стружку. Запікаємо 15 хвилин.

Крок 20. Виймаємо з духовки рулет. Акуратно звільняємо від фольги і переносимо на блюдо. Ріжемо на частини.

Крок 21. Презентуємо гостям. Приємного апетиту!

М’ясний рулет з фаршем та сиром

М’ясний рулет з фаршем та сиром пахне неймовірно смачно, виглядає апетитно, а на смак – просто шедевр! Якщо звичайні котлети перестали приносити задоволення і хочеться чогось нового – це знак! М’ясний рулет замінить котлети на раз-два. Зовнішній вигляд і розріз страви підкорить всіх небайдужих до їжі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Нагріваємо сковороду наливаємо олію. Тим часом очищаємо цибулю і подрібнюємо. Відправляємо смажитися. З грибів знімаємо шкірку і крупно рубаємо (при необхідності кладемо заморожені або консервовані гриби). Перекладаємо до цибулі і обсмажуємо.

Крок 2. Коли вміст сковороди зменшиться в розмірах, приправляємо сіллю і перцем. Додаємо рубану петрушку (перш промиваємо і висушуємо). Розмішуємо і знімаємо з конфорки. По вашому розсуду використовуємо кріп і іншу зелень.

Крок 3. До охолодженого фаршу виливаємо яйце. За смаком кладемо сіль і перець. За бажанням приправляємо іншими прянощами. Розмішуємо і відбиваємо масу. Розігріваємо духовку на 180°.

Крок 4. Деко вистилаємо фольгою для запікання (робимо подвійний шар). Викладаємо фарш і розподіляємо по поверхні.

Крок 5. Далі розкладаємо начинку зі смажених грибів і натираємо сир. Сир вибираємо не дуже солоний, щоб не зіпсувати блюдо.

Крок 6. Формуємо рулет, закриваючи начинку вільними краями фаршу. Запечатуємо у фольгу. Запікаємо півгодини. Потім знімаємо верхній шар і підрум’янюємо ще хвилин 10.

Крок 7. Апетитним рулетом пригощаємо рідних і приймаємо компліменти. Їмо відразу або чекаємо остигання. Приємного апетиту!

Рулет із курячого фаршу

Рулет із курячого фаршу – варіант для «зожников». Низькокалорійне блюдо наповнить вас непередаваними емоціями. «Правильний» рулет не зашкодить, навіть якщо з’їсти його на вечерю. Збалансований прийом їжі наситить і не залишить тяжкості. Пригощайтеся і не бійтеся нашкодити фігурі.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Склад:

  • Філе курячої грудки – 750 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Булочка з пшеничного борошна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1/3 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Суміш сухих пряних трав – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо відокремлюємо від шкіри, вирізаємо кісточки (якщо беремо грудку), збираємо інші продукти. Курку промиваємо під краном і прибираємо вологу рушниками.

Крок 2. Для фаршу очищаємо цибулю ріпчасту.

Крок 3. Булку розмочуємо у воді і перекручуємо разом з курячої м’якоттю і цибулиною. До фаршу додаємо сире яйце. Присмачую посипаємо сіллю і перцем за смаком. Вимішуємо до гладкої консистенції. По вашому розсуду додаємо інші прянощі.

Крок 4. Оброблені і порізані печериці (можна взяти заморожені гриби) пасеруємо з цибулею-пореєм на гарячій сковорідці. Додаємо вершкове масло і соняшникову олію. Суміш масел надає ніжний смак.

Крок 5. Очищаємо моркву і солодкий перець. Ріжемо кубиками і відправляємо обсмажуватися. Готуємо до м’якості овочів.

Крок 6. Стіл застеляємо фольгою (не шкодуємо, робимо кілька шарів). Зверху викладаємо пергаментний аркуш і розподіляємо курячий фарш, формуючи прямокутник.

Крок 7. В середині формуємо прямокутник з обжарювання меншого периметра, як показано на фото. Приправляємо пряними травами за бажанням.

Крок 8. Акуратно загортаємо заготівлю, формуючи щільний рулет. Пакуємо в фольгу. Прибираємо в прогріту до 180 градусів духовку, витримуємо 1 годину.

Крок 9. Через годину дістаємо рулет і охолоджуємо в фользі. Якщо є час, прибираємо в холодильник для стабілізації. Потім розгортаємо і викладаємо на святкове блюдо. Рулет гарний у гарячому і холодному стані. Ділимо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!

Рулет з фаршу з яйцем і беконом

Рулет з фаршу з яйцем і беконом – страва з оригінальною подачею і з мінімальними витратами. Рулет з беконом прикрасить будь-яке свято. Гості будуть в захваті не тільки від зовнішнього вигляду, але і від смаку закуски. Хрустка скориночка і соковита начинка не залишить гурманів без емоцій.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7

Склад:

  • Фарш – 900 гр.
  • Яйця перепелині – 12 шт.
  • Бекон – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Імбир – 20 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо. Половину пасеруємо на рослинній олії. Очищаємо імбир і часник. Імбир, часник і цибулю (сирої) пробиваємо до однорідності чаші подрібнювача. Фарш при необхідності розморожуємо.

Крок 2. Вистилаємо Форму беконом внапуск. Відварюємо перепелині яйця (курячі теж підійдуть), остуджуємо і очищаємо. А якщо використовувати копчені магазинні яйця – вийде ще смачніше!

Крок 3. У підготовлений фарш викладаємо пасеровану цибулю, подрібнені овочі, сирі яйця (курячі). Приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом, коріандром і гірчицею. Вимішуємо масу. Половину викладаємо на бекон. Розподіляємо, а зверху «утапливаем» перепелині яйця.

Крок 4. Накриваємо залишками фаршу і «хвостиками» бекону. Форму пакуємо в фольгу і відправляємо запікатися при 200 градусів на 2 години. Через 1 годину 40 хвилин акуратно дістаємо блюдо, знімаємо фольгу, перевертаємо на деко і повертаємо підсмажитися.

Крок 5. Соковитий рулет перекладаємо на блюдо, застелене салатними листям, і вирушаємо дегустувати. Приємного апетиту!

Рулет з фаршу з яйцем і цибулею в духовці

Рулет з фаршу з яйцем і цибулею в духовці – приголомшливе частування зі звичайних продуктів. Ситне блюдо подають «з пилу, з жару» або чекають остигання. Яскрава закуска доречна для будь-якого приводу. Щоб урізноманітнити повсякденний раціон або здивувати гостей, беріть рецепт на замітку. Навіть прівереди оцінять, розпробують і отримають позитивні емоції.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш – 700 гр.
  • Яйця варені – 6 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну посуд перекладаємо охолоджену м’ясну масу, яйце, по ложці гірчиці і майонезу. Всипаємо манну крупу, сіль, перець і при бажанні інші прянощі. Вимішуємо і відставляємо на півгодини в бік – щоб манка набухла. Набрякла крупа зробить текстуру повітряної.

Крок 2. Варимо яйця (курячі або перепелині, перепелиних яєць знадобиться вдвічі більше), очищаємо і рубаємо кубиками. Включаємо розігрів духовки, на температурному перемикачі виставляємо 180°С.

Крок 3. Почищений рубаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на гарячій сковорідці з олією і вершковим маслом. Смажену цибулю з’єднуємо з подрібненою зеленою цибулею (промитим) і яйцями. Солимо начинку. За бажанням приправляємо іншими прянощами.

Крок 4. Розстилаємо фольгу, укладаємо настоявшийся фарш, рівномірно розподіляємо. Зверху викладаємо яскраву начинку. Для начинки у додатку до зеленого цибулі допустимо використовувати кріп і петрушку. Чим різноманітніше набір, тим цікавіше смак.

Крок 5. Вологими руками загортаємо вільні краї, гарненько защипуємо. Запаковуємо в декілька шарів фольги. Викладаємо на деко. Поміщаємо в прогрітий духовку і запікаємо 50 хвилин при 180°. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу і повертаємо назад на 10 хвилин подпечься.

Крок 6. Гарячий рулет звільняємо від фольги. Перекладаємо в посуд для подавання. Розрізаємо на порційні шматочки. Декоруємо за смаком. На розсуд доповнюємо гарніром. Приміром, запеченою картоплею. Приємного апетиту!

Рулет з фаршу з сиром і зеленню

Рулет з фаршу з сиром і зеленню являє собою смачне блюдо з бюджетних інгредієнтів. Запашне частування готується просто. Це відмінна альтернатива котлетам. Все-таки котлети – це повсякденна страва, а ось рулет виглядає солідніше. Його не соромно подати на урочистий захід. Тим більше це універсальне частування, яке подають у гарячому вигляді, як основне або в остиглому – як закуска.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Хліб (батон, булка) – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйон м’ясний – 80 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сушений базилік – 1 ч. л.
  • Напівтвердий сир – 130 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Листовий салат – для прикраси.

Для соусу:

  • Їдальня гірчиця – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Хлібобулочний виріб (м’якушка або черства булка) заливаємо бульйоном (можна замінити водою або молоком). Розмоклу субстанцію перекладаємо до охолодженого фаршу. Фарш використовуємо з будь-якого виду м’яса, домашній або купувальний. Об’єднуємо до однорідності.

Крок 2. Вбиваємо яйце і відправляємо рубаний часник. Інтенсивно вимішуємо.

Крок 3. Насипаємо сухого листя базиліка. Солимо і перчимо. Знову розмішуємо.

Крок 4. Очищаємо цибулю ріпчасту і подрібнюємо ножем або на тертці. Перекладаємо в фарш. Вимішуємо масу.

Крок 5. На температурному датчику вибираємо 240 градусів, включаємо розігрів. М’ясну заготівлю розподіляємо рівним шаром по харчовій плівці (фольга або пергамент то ж впорається з цим завданням).

Крок 6. Натираємо сир (напівтвердий або твердий).

Крок 7. Промитий кріп дрібно шаткуємо і розподіляємо по сирної прошарку.

Крок 8. Згортаємо рулет, надаючи презентабельний вигляд і рівну форму.

Крок 9. Акуратно знімаємо харчову плівку. Вогнетривку форму вистилаємо фольгою, обережно викладаємо м’ясну заготовку. Форму переставляємо в гарячий духовий шафа. Запікаємо 10 хвилин, зменшуємо нагрівання, перевівши важіль на 190°, і готуємо 50 хвилин.

Крок 10. Тим часом приготуємо «глазур». Окремо з’єднуємо томатну пасту, олію, гірчицю і соєвий соус.

Крок 11. Розмішуємо до однорідності.

Крок 12. Через 50 хвилин дістаємо рулет і щедро промазуємо «глазур’ю». Запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 13. Запашний рулет виймаємо з духовки. Блюдо для подачі застеляємо промитим листовим салатом або пекінської капустою і викладаємо рулет. Декор використовуємо розсуд. Презентуємо блюдо гостям. Приємного апетиту!

Рулет з фаршу з чорносливом

Рулет з фаршу з чорносливом вигідно виділяється серед частувань на урочистих заходах. Звичайна закуска з оригінальною начинкою виходить апетитною. Гурмани не пройдуть повз ошатного страви. Рекомендую приготувати на найближчий свято, порадувати себе і своїх гостей.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10

Склад:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Вино червоне – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо спеції та інші інгредієнти. Чорнослив промиваємо, складаємо в піалу і заливаємо вином. Витримуємо пару годин. Рекомендую зробити це заздалегідь. Горіхи перебираємо, видаляємо шкаралупу і перегородки, підсушуємо на сковорідці, остуджуємо і рубаємо не занадто дрібно.

Крок 2. Очищаємо цибулину, нарізаємо фарш, пасеровану цибулю і яйця. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.

Крок 3. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.

Крок 4. Масу пробиваємо електроприладом до гладкості. Розігріваємо духовку при температурі 220°С.

Крок 5. Промиту петрушку (або іншу зелень) і вимочений в алкоголі чорнослив подрібнюємо. Пекарську папір промазуємо рослинним маслом. Вивалюємо фарш і формуємо прямокутник. Викладаємо чорнослив. Посипаємо рубаними горіхами і зеленню.

Крок 6. Акуратно скручуємо рол.

Крок 7. Сковорідку (чи іншу вогнетривку ємність) промазуємо вершковим маслом. Перекладаємо рулет, попередньо прибравши пергамент. Збиваємо яйце і промазуємо зверху.

Крок 8. Прибираємо в духовку запікатися на 15 хвилин, знижуємо нагрівання до 180° і готуємо страву 1 годину.

Крок 9. Через годину акуратно дістаємо сковорідку. Прикриваємо фольгою і даємо відпочити 15 хвилин. Потім переносимо на прикрашене листовим салатом блюдо, ріжемо на шматочки і декоруємо за смаком. Приємного апетиту!