Мясний рулет з фаршу в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Рулет з фаршу з чорносливом

Рулет з фаршу з чорносливом вигідно виділяється серед частувань на урочистих заходах. Звичайна закуска з оригінальною начинкою виходить апетитною. Гурмани не пройдуть повз ошатного страви. Рекомендую приготувати на найближчий свято, порадувати себе і своїх гостей.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10

Склад:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Вино червоне – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л. + для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо спеції та інші інгредієнти. Чорнослив промиваємо, складаємо в піалу і заливаємо вином. Витримуємо пару годин. Рекомендую зробити це заздалегідь. Горіхи перебираємо, видаляємо шкаралупу і перегородки, підсушуємо на сковорідці, остуджуємо і рубаємо не занадто дрібно.

Крок 2. Очищаємо цибулину, нарізаємо фарш, пасеровану цибулю і яйця. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.

Крок 3. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.

Крок 4. Масу пробиваємо електроприладом до гладкості. Розігріваємо духовку при температурі 220°С.

Крок 5. Промиту петрушку (або іншу зелень) і вимочений в алкоголі чорнослив подрібнюємо. Пекарську папір промазуємо рослинним маслом. Вивалюємо фарш і формуємо прямокутник. Викладаємо чорнослив. Посипаємо рубаними горіхами і зеленню.

Крок 6. Акуратно скручуємо рол.

Крок 7. Сковорідку (чи іншу вогнетривку ємність) промазуємо вершковим маслом. Перекладаємо рулет, попередньо прибравши пергамент. Збиваємо яйце і промазуємо зверху.

Крок 8. Прибираємо в духовку запікатися на 15 хвилин, знижуємо нагрівання до 180° і готуємо страву 1 годину.

Крок 9. Через годину акуратно дістаємо сковорідку. Прикриваємо фольгою і даємо відпочити 15 хвилин. Потім переносимо на прикрашене листовим салатом блюдо, ріжемо на шматочки і декоруємо за смаком. Приємного апетиту!