Рулет з фаршу з чорносливом
Рулет з фаршу з чорносливом вигідно виділяється серед частувань на урочистих заходах. Звичайна закуска з оригінальною начинкою виходить апетитною. Гурмани не пройдуть повз ошатного страви. Рекомендую приготувати на найближчий свято, порадувати себе і своїх гостей.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10
Склад:
- Фарш яловичий – 800 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Чорнослив – 100 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Вино червоне – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Часник сушений – 2 ч. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л. + для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо спеції та інші інгредієнти. Чорнослив промиваємо, складаємо в піалу і заливаємо вином. Витримуємо пару годин. Рекомендую зробити це заздалегідь. Горіхи перебираємо, видаляємо шкаралупу і перегородки, підсушуємо на сковорідці, остуджуємо і рубаємо не занадто дрібно.
Крок 2. Очищаємо цибулину, нарізаємо фарш, пасеровану цибулю і яйця. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.
Крок 3. Насипаємо крохмаль, сіль, гранульований часник і перець. З чорносливу зливаємо вино і відправляємо до м’ясної заготівлі.
Крок 4. Масу пробиваємо електроприладом до гладкості. Розігріваємо духовку при температурі 220°С.
Крок 5. Промиту петрушку (або іншу зелень) і вимочений в алкоголі чорнослив подрібнюємо. Пекарську папір промазуємо рослинним маслом. Вивалюємо фарш і формуємо прямокутник. Викладаємо чорнослив. Посипаємо рубаними горіхами і зеленню.
Крок 6. Акуратно скручуємо рол.
Крок 7. Сковорідку (чи іншу вогнетривку ємність) промазуємо вершковим маслом. Перекладаємо рулет, попередньо прибравши пергамент. Збиваємо яйце і промазуємо зверху.
Крок 8. Прибираємо в духовку запікатися на 15 хвилин, знижуємо нагрівання до 180° і готуємо страву 1 годину.
Крок 9. Через годину акуратно дістаємо сковорідку. Прикриваємо фольгою і даємо відпочити 15 хвилин. Потім переносимо на прикрашене листовим салатом блюдо, ріжемо на шматочки і декоруємо за смаком. Приємного апетиту!