Рулет з фаршу з яйцем і цибулею в духовці
Рулет з фаршу з яйцем і цибулею в духовці – приголомшливе частування зі звичайних продуктів. Ситне блюдо подають «з пилу, з жару» або чекають остигання. Яскрава закуска доречна для будь-якого приводу. Щоб урізноманітнити повсякденний раціон або здивувати гостей, беріть рецепт на замітку. Навіть прівереди оцінять, розпробують і отримають позитивні емоції.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Фарш – 700 гр.
- Яйця варені – 6 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Манка – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну посуд перекладаємо охолоджену м’ясну масу, яйце, по ложці гірчиці і майонезу. Всипаємо манну крупу, сіль, перець і при бажанні інші прянощі. Вимішуємо і відставляємо на півгодини в бік – щоб манка набухла. Набрякла крупа зробить текстуру повітряної.
Крок 2. Варимо яйця (курячі або перепелині, перепелиних яєць знадобиться вдвічі більше), очищаємо і рубаємо кубиками. Включаємо розігрів духовки, на температурному перемикачі виставляємо 180°С.
Крок 3. Почищений рубаємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на гарячій сковорідці з олією і вершковим маслом. Смажену цибулю з’єднуємо з подрібненою зеленою цибулею (промитим) і яйцями. Солимо начинку. За бажанням приправляємо іншими прянощами.
Крок 4. Розстилаємо фольгу, укладаємо настоявшийся фарш, рівномірно розподіляємо. Зверху викладаємо яскраву начинку. Для начинки у додатку до зеленого цибулі допустимо використовувати кріп і петрушку. Чим різноманітніше набір, тим цікавіше смак.
Крок 5. Вологими руками загортаємо вільні краї, гарненько защипуємо. Запаковуємо в декілька шарів фольги. Викладаємо на деко. Поміщаємо в прогрітий духовку і запікаємо 50 хвилин при 180°. Дістаємо блюдо, знімаємо фольгу і повертаємо назад на 10 хвилин подпечься.
Крок 6. Гарячий рулет звільняємо від фольги. Перекладаємо в посуд для подавання. Розрізаємо на порційні шматочки. Декоруємо за смаком. На розсуд доповнюємо гарніром. Приміром, запеченою картоплею. Приємного апетиту!