Рулет з фаршем і грибами в духовці
Рулет з фаршем і грибами в духовці – чудова закуска для будь-якого приводу. Багато грибної начинки в м’ясному «панцирі» апетитно виглядає супер! А який лунає аромат! Елементарний процес займає не так багато часу, як здається. Якщо використовувати готовий фарш, то процедура значно прискориться!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Фарш будь – 400 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Приправа до м’яса – 0,5 ч. л.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля зелена – 6-7 пір’я.
- Сметана – 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі – 100 гр.
- Вода – 3-4 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо продукти в необхідній кількості. Яйця ставимо варитися.
Крок 2. З грибів знімаємо шкірку за бажанням і обов’язково трохи обрізаємо ніжки.
Крок 3. Очищену цибулину подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії.
Крок 4. Рубаємо гриби.
Крок 5. Печериці перекладаємо до цибулі. Злегка обсмажуємо.
Крок 6. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Крок 7. Фарш використовуємо охолоджений або розморожуємо заздалегідь. Чистимо залишився цибулю і часник. У чашу подрібнювача розбиваємо сирі яйця, додаємо часник і розрізаний на частини цибулю.
Крок 8. Пробиваємо до однорідності.
Крок 9. У миску вивантажуємо фарш, виливаємо вміст подрібнювача. Додаємо манну крупу і панірувальні сухарі.
Крок 10. Присмачую паприкою, приправою до м’яса. Солимо і перчимо.
Крок 11. Вимішуємо до однорідності. Якщо заготівля виходить дуже густий, вливаємо воду і вдруге вимішуємо.
Крок 12. Подрібнюємо сир і відправляємо стружку у фарш. Третю частину залишаємо для посипання. Перемішуємо масу.
Крок 13. Подрібнюємо очищені яйця і промитий зелений лук.
Крок 14. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200 градусів. На робочій поверхні розкладаємо фольгу. Вивалюємо фарш і розподіляємо долонями в прямокутник.
Крок 15. З одного краю викладаємо яйця.
Крок 16. Ближче до центру розподіляємо зелений лук. А решта простір заповнюємо грибний засмажкою.
Крок 17. Згортаємо рулет, як показано на фото.
Крок 18. Щільну заготівлю пакуємо в фольгу. Викладаємо на деко. Ставимо в гарячу духовку на півгодини.
Крок 19. Обережно витягуємо деко, розкриваємо фольгу, промазуємо сметаною і розподіляємо залишилася сирну стружку. Запікаємо 15 хвилин.
Крок 20. Виймаємо з духовки рулет. Акуратно звільняємо від фольги і переносимо на блюдо. Ріжемо на частини.
Крок 21. Презентуємо гостям. Приємного апетиту!