Соковиті котлети з яловичини в духовці – 5 смачних рецептів з покроковими фото

Соковиті котлети з яловичини в духовці – відмінна складова для повноцінного прийому їжі. Вони володіють необхідними елементами і помірною калорійністю, що дозволить почувати себе ситими довгий час. Яловичина також заслужено займає лідируючу позицію в категорії корисності серед інших видів м’яса.

Соковиті і ніжні котлети з яловичого фаршу в духовці

Приготування котлет займе не так багато часу, як Вам здається, а домашнє блюдо разом з тим вийде дуже апетитним. Духовка не дасть яловичим котлет засохнути, а, навпаки, зробить їх м’якими і соковитими. Цей рецепт відмінно підійде для любителів насиченого і виразного смаку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Батон 2 скибочки
  • Молоко коров’яче ½ склянки
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з яловичини в духовці? Спочатку підготуємо м’ясо: перекручуємо яловичину. Очищаємо і нарізаємо цибулю. Додаємо до фаршу в процесі другого пропускання через м’ясорубку або блендер.
  2. Розбиваємо туди яйце і перемішуємо
  3. Розрізаємо хліб на шматки і замочуємо його в теплому молоці. Його можна нагрівати в мікрохвильовій печі буквально протягом 30 секунд. Потім віджимаємо і зливаємо зайве, додаємо до загальної маси. Солимо, перчимо і вимішуємо.
  4. Нарізаємо кубиками вершкове масло. Потім вибираємо вподобаний варіант: або кладемо його всередину ще при ліпленні, або залишаємо зверху вже при запіканні.
  5. Мокрими руками формуємо порційні кульки.
  6. Вистилаємо деко пергаментів або змащуємо олією. Розкладаємо заготовки на відстані один від одного. Розігріваємо духовку до 180 градусів і очікуємо яловичі котлети 20 хвилин. Приємного апетиту!