Курка у фользі в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка, запечена в духовці у фользі, завжди виходить смачною, соковитою і дуже ароматною. А за рахунок того, що готується у власному соку, її можна віднести до низькокалорійної їжі. Страва може бути як повсякденним, так і святковим, в залежності від вибраного рецепту приготування.

Куряча грудка запечена у фользі в духовці

Нескладна технологія, спеції і пряні трави дозволять вам, запечене у фользі м’ясо курячої грудки перетворити в соковите, смачне і ніжне блюдо. Фольга добре зберігає м’ясний сік і якості цього м’яса, та й до того ж воно виходить низькокалорійним. Курячу грудку перед запіканням маринуємо протягом 12 годин.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Курячі грудки 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 6 зуб.
  • Пряні трави за смаком
  • Перець запашний за смаком
  • Лимон 1 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Для маринаду:
  • Бальзамічний оцет 6 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як запекти курку в фользі в духовці? Курячі грудки перед запіканням промийте холодною водою і витріть насухо серветками. Потім їх компактно покладіть в поліетиленовий пакет.
  2. Потім в пакет до м’яса налийте вказана у рецептурі кількість бальзамічного оцту, оливкового масла і грудку по своєму смаку, посипте сіллю.
  3. З пакету максимально видаліть повітря. Потім пакет щільно зав’яжіть і помістіть в ще один пакет, щоб не протек м’ясний сік. Покладіть філе на 12 годин у холодильник для маринування.
  4. За закінчення часу маринування увімкніть духовку на 160°С з режимом верхнього та нижнього нагріву. Грудку вийміть з пакету і ще раз серветками приберіть зайву вологу.
  5. Відріжте 3 шматка фольги відповідно до розміру грудок. Перекладіть замариноване м’ясо на фольгу і помірно з обох сторін посипте його пряними травами (базилік, прованські трави) і запашним перцем.
  6. Поверх м’яса покладіть по скибочці лимона і лавровому листу.
  7. Очищені часникові зубки подрібніть будь-яким способом і рівномірно розподіліть по поверхні грудок.
  8. Потім фольгу щільно загорніть, щоб не протек сік при випічці.
  9. Грудинки у фользі укладіть в будь-яку форму для запікання і так, щоб шов фольги був розташований вгорі, так зручніше. Запікайте грудки в розігрітій духовці протягом 45 хвилин.
  10. Потім вимкніть духовку, фольгу зверху розкрийте і залиште грудки в духовці ще на 7 хвилин.
  11. Запечені у фользі курячі грудки розкладіть порційно і подайте до столу. Приємного апетиту!