Курка у фользі в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка, запечена в духовці у фользі, завжди виходить смачною, соковитою і дуже ароматною. А за рахунок того, що готується у власному соку, її можна віднести до низькокалорійної їжі. Страва може бути як повсякденним, так і святковим, в залежності від вибраного рецепту приготування.

Куряча грудка запечена у фользі в духовці

Нескладна технологія, спеції і пряні трави дозволять вам, запечене у фользі м’ясо курячої грудки перетворити в соковите, смачне і ніжне блюдо. Фольга добре зберігає м’ясний сік і якості цього м’яса, та й до того ж воно виходить низькокалорійним. Курячу грудку перед запіканням маринуємо протягом 12 годин.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Курячі грудки 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 6 зуб.
  • Пряні трави за смаком
  • Перець запашний за смаком
  • Лимон 1 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Для маринаду:
  • Бальзамічний оцет 6 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як запекти курку в фользі в духовці? Курячі грудки перед запіканням промийте холодною водою і витріть насухо серветками. Потім їх компактно покладіть в поліетиленовий пакет.
  2. Потім в пакет до м’яса налийте вказана у рецептурі кількість бальзамічного оцту, оливкового масла і грудку по своєму смаку, посипте сіллю.
  3. З пакету максимально видаліть повітря. Потім пакет щільно зав’яжіть і помістіть в ще один пакет, щоб не протек м’ясний сік. Покладіть філе на 12 годин у холодильник для маринування.
  4. За закінчення часу маринування увімкніть духовку на 160°С з режимом верхнього та нижнього нагріву. Грудку вийміть з пакету і ще раз серветками приберіть зайву вологу.
  5. Відріжте 3 шматка фольги відповідно до розміру грудок. Перекладіть замариноване м’ясо на фольгу і помірно з обох сторін посипте його пряними травами (базилік, прованські трави) і запашним перцем.
  6. Поверх м’яса покладіть по скибочці лимона і лавровому листу.
  7. Очищені часникові зубки подрібніть будь-яким способом і рівномірно розподіліть по поверхні грудок.
  8. Потім фольгу щільно загорніть, щоб не протек сік при випічці.
  9. Грудинки у фользі укладіть в будь-яку форму для запікання і так, щоб шов фольги був розташований вгорі, так зручніше. Запікайте грудки в розігрітій духовці протягом 45 хвилин.
  10. Потім вимкніть духовку, фольгу зверху розкрийте і залиште грудки в духовці ще на 7 хвилин.
  11. Запечені у фользі курячі грудки розкладіть порційно і подайте до столу. Приємного апетиту!

Курка, запечена у фользі

Варіанти запікання курки цілком дуже зручні для сучасного дефіциту часу, а смачно і правильно годувати сім’ю або накрити стіл до свята бажає кожна господиня. Для цієї страви, щоб воно приготувався соковитим, перевагу віддають охолодженої курочку і вагою не більше 2 кг В цьому рецепті пропонується використовувати багато часнику, що в поєднанні з лимоном додасть птиці особливий смак і аромат.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Курка – 1 шт. (вага до 2 кг).
  • Часник – 4 головки.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль морська – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуються всі інгредієнти для цієї страви згідно з рецептурою. У двох головок часнику ножем зрізається верхня частина в 1 см завтовшки. Промитий лимон розрізається на дві половинки.

Крок 2. Куряча тушка ретельно промивається проточною водою і насухо витирається паперовим рушником. Кільової кістки грудини, натисканням руки розламується і видаляється кісточка-дужка. Включається духовка для розігріву до 180°С.

Крок 3. Потім тушка з усіх боків натирається однієї часниковою головкою і оливковою олією. Потім тушка зсередини і зовні посипається сіллю, змішаної з чорним перцем. У черевце кладеться інша часникова головка і половина лимона.

Крок 4. У форму для запікання кладеться залишилася від натирання часникова головка, друга половина лимона і очищена цибулина.

Крок 5. Підготовлена тушка курки кладеться в форму. До неї наливається склянку води або бульйону, і форма щільно прикривають шматком фольги.

Крок 6. Форма з куркою ставиться в розігріту духовку і запікається протягом однієї години.

Крок 7. Через годину нагрівання духовки збільшується до 230°С, фольга видаляється, тушка рясно поливається м’ясним соком і ставиться назад в духовку.

Крок 8. Тушка запікається ще протягом 30-40 хвилин. Перевіряється готовність м’яса або проколом його (сік повинен бути прозорим), або м’ясним термометром (77-80°С). За цей час тушка ще 2-3 рази поливається м’ясним соком.

Крок 9. Запечена курка витягується з форми і на 10 хвилин прикривається шматочком фольги.

Крок 10. М’ясний сік з форми переливається через сито в невелику каструлю і уварюється протягом 10 хвилин, щоб став густим. Потім отриманий соус пробується на смак і для подачі переливається в соусницю.

Крок 11. Запечена курка нарізається порційними шматочками. Подається до столу з приготовленим соусом і часником. Смачних і вдалих страв!

Простий і смачний рецепт курки з картоплею в фользі

Поєднання курячого м’яса з картоплею в будь-яких стравах завжди є вдалим варіантом ситного сімейного столу, а фольга робить м’ясо соковитим і картоплю розсипчастим. У цьому рецепті запікаємо стегно курки з крупно нарізаною картоплею. З спецій беремо тільки часник і чорний перець. Все просто і швидко.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • стегно Куряче – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується простий набір продуктів з розрахунком на кількість потрібних порцій. Відразу включається духовка на 180°З для нагріву.Крок 2. Куряче м’ясо добре промивається проточною водою і обсушивается серветкою. Маринувати курку чи ні – це на власний розсуд.

Крок 3. Картопля очищається, промивається і нарізати великими скибочками будь-якої форми.

Крок 4. На столі розстеляється шматок фольги і на нього кладуть картопляна нарізка.

Крок 5. На картоплю кладуть стегна курки.

Крок 6. Часник поділяється на зубки, не очищається і кладеться поруч із м’ясом.

Крок 7. Потім ці інгредієнти посипаються сіллю і чорним перцем за вашим смаком. Перець можна замінити будь-якими приправами.

Крок 8. Фольга акуратно і щільно загортається, щоб не витік при випічці м’ясний сік. Запікається все в розігрітій духовці протягом 25 хвилин. Потім фольга зверху розкривається і запікання триває ще 10 хвилин, до рум’яної скоринки поверх курки.

Крок 9. Приготоване блюдо перекладається на тарілку разом з фольгою і подається до столу з соліннями. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курки з рисом у фользі

Це блюдо просте, готується швидко і буде у вас відмінним вечерею. Технологія готування подібна плову, так як інгредієнти такі ж і укладаються в форму шарами і запікаються під фольгою. Пам’ятайте, що смак і аромат цієї страви визначається спеціями або приправою. Використовують для страви з рисом будь-які частини курячої тушки за винятком грудки, так як її м’ясо вийде сухим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Куряча гомілка -10 шт.
  • Рис – 350 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Вода – 4 склянки
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки курки добре промиваються проточною водою, і паперовим рушником забирається вся рідина з них. Потім вони кладуться в окрему посуд, посипаються будь-якими приправами і сіллю, перемішуються і залишають на 20 хвилин для маринування.

Крок 2. За цей час дрібним кубиком шинкують очищений від лушпиння і промиті проточною водою цибулю. Потім цибуля обсмажується на розігрітому рослинному маслі до прозорості.

Крок 3. Подрібнюється на крупній тертці очищену моркву, перекладається в сковорідку до цибулі і обсмажується до м’якості.

Крок 4. Потім ця овочева зажарка рівним шаром викласти у глибоку форму для запікання.

Крок 5. Рис кілька разів промивається холодною водою і перекладається рівним шаром поверх овочевий засмажки.

Крок 6. Очищаються від лушпиння часникові зубки і поміщаються цілими в шар рису.

Крок 7. У сковорідку, В якій обсмажувалися овочі, наливається 4 склянки чистої води. В ній розчиняється приправа для курки, сіль, потім пару хвилин вариться бульйон.

Крок 8. У форму поверх рису укладаються мариновані шматочки курки. Потім все залити 700 мл приготовленого бульйону, два ополоника бульйону залишається. Далі форма щільно закривається шматком фольги і запікається страву в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15-20 хвилин.

Крок 9. Потім блюдо дістається з духовки, і перевірятися готовність рису. Якщо він ще сухуватий, то додається решту бульйону і страву ще готується 5-10 хвилин.

Крок 10. Приготовлена під фольгою курка з рисом розкладається в порційні тарілки і подається до столу. Приємного апетиту!

Курка з хрусткою скоринкою у фользі

Цей варіант запікання цілої тушки курки є найпростішим. Фольга, як дуже тонкий металевий лист, нагрівається швидко і весь жар рівномірно розсіюється всередину м’яса, що робить куряче м’ясо соковитим і ніжним. Потім фольга розкривається, і птах покривається апетитною хрусткою скоринкою. Час запікання: 25 хвилин на 0,5 кг птиці, плюс 20 хвилин для скоринки. В рецепті доповнимо курку кисло-солодкими яблуками.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Яблука – 0.5 кг
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушка курки ретельно готується до запіканню. У неї видаляються залишки пера, зайвий жир і огузок. Потім тушка добре промивається і витирається насухо як зовні, так і зсередини.

Крок 2. Насипається в долоню сіль і нею тушка натирається. Потім натирається чорним перцем. В останню чергу тушка з усіх боків змащується майонезним соусом.Крок 3. Яблука кисло-солодкого сорту промиваються, нарізати часточками і поміщаються у черевце птиці.

Крок 4. Потім підготовлена тушка щільно загортається в складену вдвічі фольгу. Запікається птах в духовці, розігрітій до 200°С протягом 45 хвилин.

Крок 5. Після закінчення цього часу, фольга зверху розкривається, в духовці підключається режим конвекції і триває запікання ще 15-20 хвилин, поки птицю не покриє хрустка скоринка. Запечена курка звільняється від фольги, цілком перекладається на сервірувальне блюдо, декорується по особистому смаку і подається до трапези. Приємного апетиту!

Як смачно запекти курку в майонезі?

Запікають курку в фользі цілою тушкою для ефектної і урочистій подачі страви. Фольга допомагає курці швидше приготуватися. Смак страви визначає маринад для птиці і курка маринується протягом 24 годин. У цьому рецепті його готуємо на основі майонезу з додаванням кетчупу, меду, соєвого соусу та спецій. Для запікання вибирається охолоджена тушка птиці.

Час готування: 26 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Курка – 2 кг
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Кетчуп – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується маринад для курки. Очищаються часникові зубки і цибулини і нарізаються шматочками.Крок 2. Потім вони перекладаються в чашу блендера, додати до них три ложки соєвого соусу і все подрібнюється в однорідну масу.

Крок 3. В окремій піалі змішуються сіль з вибраними спеціями. Для такої курки береться коріандр, паприка, куркума, чорний перець та ін

Крок 4. Подрібнена цибульно-часникова суміш перелити в окремий посуд. До неї додаються в зазначеній кількості майонез, рідкий мед, рослинне масло і кетчуп. Все добре перемішується.

Крок 5. Підготовлена до запіканню тушка курки спочатку посипається сумішшю спецій з сіллю. Потім її внутрішня і зовнішня поверхня намазується майонезним маринадом. Курка кладеться в глибоку посуд, прикривається плівкою і ставлять у холодне місце на 24 години для маринування.Крок 6. Після закінчення цього часу, замаринована тушка щільно загортається в фольгу, складену в 2-3 шари, щоб при випічці сік не витік. Потім тушка перекладається на деко і в неї наливається 2 склянки чистої води. Курка запікається в духовці, розігрітій до 180°С протягом 1,5 годин.

Крок 7. За 15-20 хвилин до закінчення готування фольга зверху розкривається, щоб тушка красиво зарум’янилася. Запечена у майонезному соусі тушка, цілком перекладається на сервірувальне блюдо і подається до столу. Приємного апетиту!

Соковита курка, запечена з овочами у фользі

Ця страва готується швидко і нескладно, а фольга робить куряче м’ясо і овочі м’якими і дуже соковитими. З набором овочів можна експериментувати, особливо в літній час, а взимку використовують ті, які можна купити в магазині. Для запікання використовують будь-які частини курячої тушки.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Курка (будь-які частини) – 800 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушка курки добре промивається і обсушивается серветками. Потім вона нарізають порціонними шматочками розміром, на розсуд господині.

Крок 2. Шматочки перекладають у глибокий посуд, посипаються сіллю з чорним перцем і курячої приправою. Потім все добре рукою перемішується, щоб шматочки були покриті спеціями рівномірно і повністю.Крок 3. Солодкий перець і цибулини очищаються, промиваються і нарізати великими шматочками. Ця овочева нарізка перекладається до курки і ще раз перемішується.

Крок 4. Суміш курки з овочами перекладається на складену в кілька шарів фольгу і поливається рослинним маслом. Потім фольга щільно загортається і все перекладається на деко. Запікається страву в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Потім фольга зверху розкривається, і страва запікається ще 20 хвилин, до рум’яного кольору овочів і м’яса.

Крок 5. Запечена курка з перцем і цибулею розкладається в порційні тарілки і подається до столу гарячою. Приємного апетиту!

Дуже смачний рулет з курки у фользі

Запечений у фользі курячий рулет буде не тільки смачним і красивим вечерею, але і бездоганною нарізкою до святкової трапези. Готується він нескладно і не потребує багато часу. В рецепті, начинкою для рулету, візьмемо солодкий перець різного кольору з бринзою і запечемо в фользі під сирною скоринкою.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • куряча Грудка – 2 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте для рулету начинку з перців і бажано червоного і жовтого кольору, щоб було гарно. Цибулю очистіть і наріжте тонкими чверть кільцями. Обсмажте нашатковану цибулю до рум’яності на гарячому рослинному маслі. Перці очистіть від насіння і перегородок, добре промийте і наріжте тонкою соломкою. Потім цю нарізку перекладіть до цибулі і посмажте ще 5 хвилин, щоб перець став м’яким. Начинку залиште для охолодження.Крок 2. М’ясо грудок добре промийте і надріжте, щоб вийшло у вигляді книжки. Потім курячі «книжки» розгорніть на харчовій плівці і через другий шматок плівку трохи відбийте молотком.

Крок 3. Потім відбиту курятину по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем. На м’ясо рівним шаром викладіть овочеву засмажку. Поверх її розкладіть подрібнений на крупній тертці, сир.

Крок 4. Ці інгредієнти з допомогою нижньої плівки акуратно і щільно скрутіть в рулет.

Крок 5. Сформований рулет перекладіть на шматок фольги і її щільно загорніть. Запікайте курячий рулет в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.Крок 6. Потім, після закінчення часу запікання, фольгу зверху розкрийте. Рулет рівномірно посипте тертим сиром і продовжите запікання ще 15 хвилин, щоб сир розплавився і покрив ваше виріб красивою скоринкою.

Крок 7. Запечений рулет звільнити від фольги, перекладіть на блюдо, наріжте скибочками і подайте до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну курку з грибами в духовці?

Варіант приготування смачного тандему курки та грибів, підійде у вас на вечірці для невеликої компанії, коли не потрібно правильно сервірувати стіл. Він зручний і тим, що кульки з фольги з цими продуктами, добре зберігаються в холодильнику 2 дні і їх можна просто заморозити. Доповнимо курку цибулею-пореєм, часником і вустерским соусом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Стегно курки – 2 шт.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Цибуля-порей – 10 див.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Вустерський Соус – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку зробіть з фольги конверти для запікання відповідно до кількості потрібних порцій. Фольгу наріжте на шматки завдовжки 70 см. Їх складіть удвічі і краю з двох протилежних сторін двічі щільно загорніть, щоб вийшли конверти.

Крок 2. Стегна добре промийте, обсушіть серветкою і покласти в окремий посуд.Крок 3. Очищені і промиті гриби наріжте тонкими слайсами і перекладіть до курки.

Крок 4. Промитий цибулю-порей наріжте тонкою косою соломкою і перекладіть в посуд до курки. Потім по своєму смаку все посипте сіллю з чорним перцем, налийте вустерський соус і рукою перемішайте.

Крок 5. Цю масу акуратно розкладіть по конвертах і перелийте залишки соусу.

Крок 6. Потім щільно загорніть відкриті краю конвертів і укладіть на деко. На стандартний деко у вас поміститься чотири конверти.Крок 7. Запікайте курку з грибами в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин. За цей час конверти у вас трохи роздуються за рахунок гарячого пара.

Крок 8. Запечену у фользі курку з грибами або перекладіть на порційні тарілки, або подайте разом з фольгою, тільки акуратно її розкривши. Приємного апетиту!

М’які і соковиті курячі ніжки, запечені у фользі

Запечені в духовці курячі ніжки (гомілки) – універсальне блюдо як для домашнього столу, так і прикраса для святкової. Змінюючи склад спецій і добавок, у вас кожен раз вийде новий смак, а м’ясо курки буде м’яким і соковитим. Запікаємо ніжки порційно, загортаючи в кожну шматочок фольги. Доповнимо смак курки зеленою цибулею і маслом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Гомілка курки – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 10 ст. л.
  • Базилік сушений – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки добре промиваються проточною водою. При сумніві в їх свіжості, замочуються на одну годину в холодній воді з додаванням соку лимона. У цьому рецепті шкіра гомілок знімається повністю.

Крок 2. В окремій чашці змішуються сіль з чорним перцем і сухим базиліком. Потім гомілки добре натираються зі всіх сторін цієї сухою сумішшю.Крок 3. Дрібно шинкують пір’я зеленої цибулі. До них можна додати трохи кропу, а для гострого смаку – черемші або стрілок молодого часнику. Фольга нарізають квадратами з розрахунком загортання в неї однієї курячої гомілки. На шматочки фольги кладеться не менше однієї столової ложки шинкованої зеленого лука, який зробить м’ясо більш соковитим.

Крок 4. Потім на фольгу кладуть підготовлені гомілки, і до них додається трохи вершкового масла.

Крок 5. Далі фольга щільно загортається, щоб не протікав сік при запіканні. Гомілки у фользі укладаються на будь-яку форму для випічки. Запікаються гомілки в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Крок 6. Запечені у фользі гомілки витягуються з духовки, перекладаються на одне сервірувальне блюдо і подаються до столу в гарячому стані і без розгортання фольги.Крок 7. Фольга розгортається на порційних тарілках, і запечені гомілки доповнюються зеленню. Приємного апетиту!