Котлети з крабових паличок – 5 дуже смачних рецептів з покроковим фото

Котлети з крабових паличок — незвичайне, але дуже смачна страва. Існує величезна кількість рецептів, які з додаванням улюблених крабових паличок стануть ще більш дивними. Наприклад, з додаванням крабових паличок можна приготувати і салати, і пиріжки, але особливо смачними виходять котлети.

Дуже смачні котлети з крабових паличок на сковороді

Представляємо один з найбільш смачних і апетитних рецептів приготування цих чудових котлет. Його особливістю є кукурудза! І такі котлетки чудово підійдуть і для сніданку, і для обіду, і навіть для вечері!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Крабові палички 300 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • кукурудза Консервована 1 банка
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати котлети з крабових паличок? Починаємо приготування з відварювання картоплі. Для цього картоплю очищаємо від шкірки. Відварюємо в невеликій кількості води протягом 30 хвилин. По готовності картоплі зливаємо воду і даємо їй охолонути. Після чого картоплю натираємо на крупній тертці у велику миску.
  2. Крабові палички ріжемо таким чином, як показано на фото. Можна також натерти на крупній тертці. Потім додаємо крабові палички до картоплі.
  3. Зелена цибуля добре промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо і додаємо до суміші з крабових паличок і картоплі.
  4. з банки з кукурудзою зливаємо розсіл, після чого відправляємо в миску до решти інгредієнтів.
  5. До отриманої суміші додаємо яйце. Сіль і перець додаємо за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Для полегшення процесу ліплення котлет, рекомендуємо Вам залишити котлетну суміш в холодильнику на 10 хвилин. Так Ваші котлети не будуть розвалюватися і полегшать Вам процес ліплення.
  6. Приступаємо до формування котлет. Для цього змочуємо руки у воді і починаємо формувати котлети.
  7. Наступним етапом готуємо суміш з борошна і крохмалю. Змішуємо борошно і крохмаль в окремій ємності. Ємність вибираємо таку, в якій буде зручно обвалювати котлети. Сформовані котлети гарненько обвалюємо в суміші з борошна і крохмалю з усіх боків.
  8. Завчасно розігріваємо сковороду з олією. В розпеченому маслі починаємо обсмажувати котлети з двох сторін. Для обжарювання кожної сторони знадобиться приблизно 10 хвилин.
  9. Після утворення рум’яної скоринки Ваші котлети готові! Подавати такі котлети рекомендуємо гарячими! Приємного апетиту!

Як швидко і смачно запекти котлети з крабових паличок в духовці?

По цьому рецепту котлети можна приготувати в духовці. А якщо Ви хочете, щоб Ваші котлети вийшли менш калорійними, то цей рецепт підійде саме для Вас! Адже ці котлети смажити можна без додавання олії!

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування:15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сир (можна використовувати Російський) – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні — 80 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Ніжні котлети з крабових паличок виходить особливо м’якими, якщо їх натирати на тертці. Тому, натираємо на крупній тертці крабові палички. Для зручності використовуємо злегка заморожені палички, щоб вони не сильно кришилися в процесі натирання. Також, можна дуже дрібно нарізати палички або подрібнити в блендері.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Можна скористатися подрібнювачем лука. Додаємо цибулю до фаршу з крабових паличок.

3. Сир натираємо на тертці. Можна натирати як великої, так і на дрібній. Якщо натирати на дрібній тертці, то котлети вийдуть трохи легшим. Змішуємо сир з фаршем з крабових паличок і цибулею. Все добре перемішуємо.

4. Часник очищаємо від лушпиння. З допомогою чеснокодавилки або дрібної терки подрібнюємо його і додаємо в отриманій фарш.

5. Далі, відварюємо яйце. Для цього в невелику каструлю, заливаємо холодну воду, акуратно викладаємо яйця в каструлю і ставимо на вогонь. Додаємо чайну ложку солі до яйцю для того, щоб в процесі варіння воно не тріснуло. Після закипання варимо протягом 10-и хвилин. Після закінчення зазначеного часу, відразу ж виливаємо воду з каструлі і заливаємо яйце холодною водою. Від такого перепади температури шкаралупа буде легко відставати від яйця, що значно полегшить процес його очищення. Натираємо яйце на крупній тертці і додаємо його до фаршу. Додаємо сіль, перець і улюблені приправи за смаком. Все гарненько перемішуємо до однорідної маси.

6. В окрему тарілку насипаємо панірувальні сухарі. Приступаємо до формування котлет. Для цього змочуємо руки водою і формуємо котлети приблизно однакового розміру. Кожну котлету обвалюємо в сухарях і викладаємо на деко для запікання, який попередньо застеляємо пергаментів або фольгою. Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо деко в духовку і готуємо протягом 20 хвилин. Кожні 10 хвилин перевертаємо котлети виделкою, щоб вони змогли рівномірно просмажиться з кожної сторони. Перевертаємо котлети акуратно, адже вони дуже ніжні.

7. Котлети з крабових паличок в духовці готові! Такі ніжні, апетитні і дивовижні котлети точно Вам сподобаються! Приємного апетиту!

Ніжні котлети з крабових паличок з сиром і часником

Завдяки часнику котлети будуть ароматні, а сир надасть страві приємний смак.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Сир твердих сортів – 180 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Масло рослинне – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування починаємо з головного інгредієнта — крабових паличок. Подрібнюємо крабові палички в блендері таким чином, щоб вийшла маса виглядала так, як на фото. У разі, якщо блендера немає під рукою, то можна натерти крабові палички на крупній тертці. Але, якщо вирішите натирати їх на тертці, попередньо крабові палички потрібно заморозити. Це потрібно для того, щоб полегшити процес натирання.

2. Далі, натираємо сир на крупній тертці. Сир вибираємо будь, який більше подобається саме Вам.

3. Часник надає особливий аромат котлет, тому очищаємо його від лушпиння і видавлюємо його через часникодавку. Також, часник можна натерти на дрібній тертці або дуже дрібно нарізаємо.

4. Тепер з’єднуємо в фарш крабові палички, які подрібнили заздалегідь, натертий сир, яйця, подрібнений часник, за смаком додаємо сіль і перець. Можна додавати будь-які приправи за Вашим бажанням. Все добре перемішуємо. Додаємо просіяне через сито борошно і знову все перемішуємо. Повинна вийде гарна маса, як на фото.

5. Завчасно нагріваємо сковороду, куди заздалегідь вливаємо олію. Формуємо котлети руками, попередньо замочивши їх у воді. Робимо це для того, щоб котлети не прилипали до рук. Обвалюємо кожну котлету в панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на гарячу сковороду і обсмажуємо з кожної сторони протягом 4 – 5 хвилин.

6. Ситні і апетитні готові котлети! Викладаємо котлети на улюблену посуд. Рекомендуємо подавати котлети до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування крабових котлет без додавання сиру

Котлети за цим рецептом виходять ніжними і ароматними. Якщо хочете зробити котлети менш калорійними, то рекомендуємо Вам запікати їх у духовці. А якщо хочете, щоб Ваші котлети були з хрусткою і апетитною скоринкою, то смажте їх на сковороді!

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Сухарі панірувальні – 80 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Яйце куряче– 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Оливкова олія для смаження – 3 ст. л.
  • Улюблені приправи – за смаком.

Процес приготування:

1. Головний інгредієнт наших котлет – крабові палички – подрібнюємо в блендері. Важливо, щоб крабові палички були розморожені і м’які, щоб маса не стала водянистою. Також, крабові палички можна натирати на крупній тертці. У цьому випадку, палички можна злегка підморозити, щоб полегшити процес натирання.

2. До крабовим паличкам додаємо яйце і гірчицю, все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Додати сіль, перець і приправи за смаком, знову все перемішати.

3. В окрему ємність висипаємо панірувальні сухарі і додаємо до них майонез. Майонез можна замінити густою сметаною, що зробить Ваші котлети менш калорійними. Залишаємо на 5 хвилин для того, щоб панірувальні сухарі ввібрали в себе майонез і набрякли. Коли суміш з сухарів і майонезу готові, додаємо її до суміші з крабових паличок з яйцем і гірчицею. Все гарненько перемішуємо до однорідної маси.

4. Якщо будете смажити котлети на сковороді, то нагріваємо сковороду і заливаємо в неї масло. Якщо ж вирішите запікати котлети в духовці, то застеляємо деко пергаментом і розігріваємо духовку до 180 градусів. Після чого приступаємо до формування котлет. Для цього змочуємо руки у воді, щоб котлетна суміш не прилипала до рук. Руками формуємо котлети так, як показано на фото. Розмір котлет залежить від Ваших побажань, але рекомендуємо формувати котлети однакового розміру, щоб вони просмажаться однаково. Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки. Або, запікаємо котлети в духовці протягом 20 хвилин. У процесі запікання не забуваємо перевертати котлети кожні 10 хвилин.

5. Такі котлети можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді. Котлети з крабових паличок без сиру виходять ніжними і легкими! Приємного Вам апетиту.

Як приготувати смачні котлети з крабових паличок і креветок?

Ми пропонуємо незвичайний рецепт котлет з крабових паличок і креветок, який зможе порадувати Вас своїм вишуканим смаком. Особливість цих котлет в тому, що при приготуванні будемо використовувати овочі, що додасть таким незвичайним котлет особливий смак.

Час готування – 1 годину.

Час приготування – 35 хвилин.

Порції – 4.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Креветки королівські – 100 гр.
  • маленькі Креветки – 200 гр.
  • Сир сирний – 100-150 гр.
  • Картопля (середній за розміром) – 4 шт.
  • Квасоля зелена/заморожена – 100 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Вершки – 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження– 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі продукти. Сирний сир можна вибирати будь-який, в залежності від Ваших уподобань.

2. Приступаємо до приготування. Ретельно миємо й відварюємо картоплю в невеликій кількості води протягом 30 хвилин після закипання. Перевіряємо готовність картоплі ножем, якщо картоплю в середині досить м’який, то він готовий. До майже звареному картоплі додаємо квасоля, броколі, які попередньо промили під проточною водою.

3. Після того, як всі овочі зварені, робимо пюре. Блендером ретельно подрібнюємо все готові овочі до однорідної маси. Додаємо вершки і ще раз ретельно все перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком.

4. Готуємо рибну суміш. Креветки очищаємо при необхідності. У блендері рубаємо маленькі креветки і крабові палички в однорідну масу.

5. Королівські креветки також очищаємо, ріжемо на великі шматочки. Якщо сир досить твердий, то його можна натерти на крупній тертці. Додаємо до маси з крабовими паличками, туди ж додаємо яйце і все ретельно перемішуємо.

6. Приступаємо до обсмажуванню. Для цього завчасно розігріваємо сковороду, куди заливаємо невелику кількість рослинного масла. Формуємо котлети, викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо котлети до золотистої скоринки протягом 10 хвилин з кожного боку. Після чого накриваємо кришкою і тушкуємо протягом ще 10 хвилин.

7. Апетитні і вишукані котлети з крабових паличок з креветками готові! Подавати котлети краще гарячими. Можна прикрасити блюдо листям салату. Приємного Вам апетиту!