Шніцель зі свинини

Шніцель зі свинини – це шматок філіруваною свинини, правильно і тонко відбитий, запанированный в сухарях і обсмажений до хрусткої скоринки у великому обсязі рослинного масла. Шніцель готують із різного виду м’яса, але для нас найбільш смачна і прийнятна свинина. Найскладніше в процесі готування – правильно нарізати філейну частину свинини, відбити молоточком, а краще ножем, до товщини на більш 4 мм, і шматок м’яса повинен вийде великим розміром у тарілку.

Як посмажити шніцель з фаршу свинини на сковороді?

Шніцель згідно класичним рецептом потрібно смажити тільки у фритюрі, але якщо немає фритюрниці, допускається його приготування на чавунній або антипригарній сковороді у великій кількості олії. Фарш для шніцеля краще приготувати своїми руками. Додаємо до фаршу трохи молока для пом’якшення його текстури і спеції за власним смаком. Паніруємо шніцель у льєзоні і сухарях.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинячий фарш 400 гр.
  • Молоко коров’яче 60 мл
  • Спеції для свинини за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 6 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шніцель зі свинини? В окремий посуд перекладіть свинячий фарш, насипте до нього за своїм смаком сіль і спеції, налийте трохи молока і рукою добре вимісіть. Потім фарш кілька разів відбийте, щоб його текстура стала більш однорідною і гладкою.
  2. В іншому посуді збийте вінчиком одне куряче яйце з невеликою кількістю молока. Це буде льєзон для шніцеля.
  3. Мокрими руками фарш розділити на однакові кульки. Потім кожному кульці надайте плоску форму з рівними краями. Сформований шніцель умочіть з двох сторін у льєзоні.
  4. В окрему тарілку насипаємо панірувальні сухарі і вмочаємо в них шніцель також з обох сторін, щоб вони повністю покрили всю поверхню фаршу.
  5. У сковорідці добре розігріваємо рослинне масло. Його кількість вибирайте самі. У гаряче масло кладемо шніцелі і обсмажуємо з двох сторін спочатку на великому вогні, щоб утворилася скоринка. Потім зменшуємо вогонь і доводимо до готовності.
  6. Приготовані шніцелі з свинячого фаршу перекладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу з будь-яким гарніром. Зайве масло можна прибрати серветками.

Приємного апетиту!