Яловичина «Веллінгтон» – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичина «Веллінгтон» — це вишукане блюдо, яке представляє собою великий шматок вирізки, обмазаний овочевих, м’ясних або грибним паштетом і загорнутий в пласт листкового тіста. Для пікантності кулінари також використовують ароматні трави або російську гірчицю. Подавши таке страва до святкового столу, ви можете бути впевнені, що ваші гості будуть в захваті і крім добавки, будуть просити вас поділитися рецептом.

Яловичина «Веллінгтон» — класичний рецепт

Яловичина «Веллінгтон» — це англійська класика, яка приведе в захват усіх, хто спробує хоча б шматочок. Основний компонент – свіже м’ясо, яке ми будемо доповнювати ароматними грибами, беконом і готовим листковим тестом. Можете не сумніватися, це буде дуже смачно!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича вирізка 800 гр.
  • Печериці свіжі 450 гр.
  • Бекон 150 гр.
  • Листкове тісто-500 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 3 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Суміш перців за смаком (горошком)
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Перед початком готування виймаємо тісто з морозильної камери, обполіскуємо м’ясо і даємо час обсохнути.
  2. За необхідності зачищаємо вирізку від плівок.
  3. Горошини перцю розтираємо товкачем або подрібнюємо в кавомолці.
  4. Отриманою сумішшю і сіллю гарненько натираємо м’ясо і залишаємо для просочення на 10 хвилин.
  5. Паралельно в чаші блендера перетворюємо у пюре печериці з додаванням петрушки і рослинного масла.
  6. Масу перекладаємо на суху сковорідку і тримаємо на вогні, поки вся рідина не випарується.
  7. Просочене спеціями м’ясо, на іншій сковороді обсмажуємо з усіх боків до скоринки, а після відправляємо в духовку, прогрітий до 180 градусів, на 5 хвилин.
  8. В цей час розморожене тісто розгортаємо в пласт прямокутної форми.
  9. На основу викладаємо скибочки бекону, змащуємо пастою з печериць.
  10. Підрум’янену вирізку обвалюємо в сухарях.
  11. По центру тіста з добавками кладемо яловичину.
  12. Заготівлю загортаємо, щільно скріплюючи краю і зрізуючи надлишки
  13. Викладаємо напівфабрикат на деко швом вниз і зверху робимо кілька косих надрізів. Обмазуємо збитим жовтком і запікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
  14. Гаряче страву подаємо до столу негайно і насолоджуємося його чудовим смаком. Приємного апетиту!