Яловичина «Веллінгтон» – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичина «Веллінгтон» — це вишукане блюдо, яке представляє собою великий шматок вирізки, обмазаний овочевих, м’ясних або грибним паштетом і загорнутий в пласт листкового тіста. Для пікантності кулінари також використовують ароматні трави або російську гірчицю. Подавши таке страва до святкового столу, ви можете бути впевнені, що ваші гості будуть в захваті і крім добавки, будуть просити вас поділитися рецептом.

Яловичина «Веллінгтон» — класичний рецепт

Яловичина «Веллінгтон» — це англійська класика, яка приведе в захват усіх, хто спробує хоча б шматочок. Основний компонент – свіже м’ясо, яке ми будемо доповнювати ароматними грибами, беконом і готовим листковим тестом. Можете не сумніватися, це буде дуже смачно!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловича вирізка 800 гр.
  • Печериці свіжі 450 гр.
  • Бекон 150 гр.
  • Листкове тісто-500 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 3 ст. л.
  • Петрушка 1 пучок
  • Суміш перців за смаком (горошком)
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Перед початком готування виймаємо тісто з морозильної камери, обполіскуємо м’ясо і даємо час обсохнути.
  2. За необхідності зачищаємо вирізку від плівок.
  3. Горошини перцю розтираємо товкачем або подрібнюємо в кавомолці.
  4. Отриманою сумішшю і сіллю гарненько натираємо м’ясо і залишаємо для просочення на 10 хвилин.
  5. Паралельно в чаші блендера перетворюємо у пюре печериці з додаванням петрушки і рослинного масла.
  6. Масу перекладаємо на суху сковорідку і тримаємо на вогні, поки вся рідина не випарується.
  7. Просочене спеціями м’ясо, на іншій сковороді обсмажуємо з усіх боків до скоринки, а після відправляємо в духовку, прогрітий до 180 градусів, на 5 хвилин.
  8. В цей час розморожене тісто розгортаємо в пласт прямокутної форми.
  9. На основу викладаємо скибочки бекону, змащуємо пастою з печериць.
  10. Підрум’янену вирізку обвалюємо в сухарях.
  11. По центру тіста з добавками кладемо яловичину.
  12. Заготівлю загортаємо, щільно скріплюючи краю і зрізуючи надлишки
  13. Викладаємо напівфабрикат на деко швом вниз і зверху робимо кілька косих надрізів. Обмазуємо збитим жовтком і запікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
  14. Гаряче страву подаємо до столу негайно і насолоджуємося його чудовим смаком. Приємного апетиту!

Яловичина «Веллінгтон» з грибами

Яловичина «Веллінгтон» з грибами – це блюдо, яке запросто прикрасить ваш святковий стіл і приведе гостей в повний захват. Але в цьому немає нічого дивного, бо ніхто не залишиться байдужим до ідеально приготовленого м’яса, доповненому не тільки рум’яним тестом, але також паштетом з грибів, беконом і травами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5-7.

Склад:

  • Вирізка яловича – 800 гр.
  • Тісто листкове – 600 гр.
  • Печериці – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Бекон – 4-6 слайсів.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Чебрець – 1-2 гілочки.
  • Часник – 1 головка.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Кунжут – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За кілька годин до процесу дістаємо м’ясо з морозилки і зачищаємо від плівок.

Крок 2. У сковорідці нагріваємо вершкове і рослинне масло, швидко обсмажуємо часник і чебрець (близько хвилини). Компоненти прибираємо з посуду і викидаємо.

Крок 3. Запечатаем сік всередині вирізки: на ароматній олії підсмажуємо до золотавості яловичину з усіх сторін, включаючи торці.

Крок 4. М’ясо присмачую шаром гірчиці і меленим перцем, накриваємо фольгою і даємо час «відпочити».

Крок 5. У цей час максимально дрібно рубаємо свіжі шампіньйони.

Крок 6. На тій же сковороді, де смажилася яловичина, пасеруємо дрібно нарізану цибулю і додаємо гриби. Выпариваем вологу, солимо і перчимо, повністю охолодити.

Крок 7. На стіл кладемо на харчову плівку і викладаємо скибочки бекону, змащуємо грибний пастою і кладемо вирізку – згортаємо в рулет, допомагаючи собі плівкою.

Крок 8. Тісто розгортаємо в пласт, обережно звільняємо рулет від харчової плівки, в центр тіста покласти рулет, а краї промазуємо збитим жовтком. Акуратно скручуємо, обрізаємо зайве тісто.

Крок 9. Залишком жовтків змащуємо верхівку, прикрашаємо насінням кунжуту.

Крок 10. Прибираємо напівфабрикат в духовку на 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 хвилин, але вже при 180.

Крок 11. Рум’яне страва викладаємо на сервірувальне блюдо і, накривши фольгою, остуджуємо близько 15 хвилин. Подаємо, нарізавши широкими порційними шматочками. Приємного апетиту!

Яловичина «Веллінгтон» з беконом

Яловичина «Веллінгтон» з беконом являє собою обсмажену яловичу вирізку, загорнуту в листкове дріжджове тісто, яке випікають в духовій шафі до утворення апетитною скоринки світло-коричневого відтінку. Обов’язково спробуйте приготувати м’ясо таким чином, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яловичина (вирізка) – 750 гр.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Бекон – 200 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Жовток курячий – 2 шт.
  • Борошно – 10 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби промиваємо й обсушуємо, подрібнюємо в кашку за допомогою блендера. Тісто розморожуємо при кімнатній температурі.

Крок 2. Суху сковорідку розжарюємо і протягом 10 хвилин смажимо грибну масу, помішуючи.

Крок 3. Яловичу вирізку старанно натираємо сіллю і перцем, підсмажуємо на оливковій олії по 30 секунд з кожної сторони. Яловичину трохи охолоджуємо і змащуємо гірчицею.

Крок 4. Обробну дошку «припудрюємо» борошном і розкачуємо тісто завтовшки 3-4 міліметра.

Крок 5. Відрізаємо шматок харчової плівки і укладаємо внахлест бекон, змащуємо пастою з печериць і кладемо м’ясо.

Крок 6. Звертаємо і видаляємо плівку.

Крок 7. В середину основи поміщаємо заготівлю, тісто змащуємо збитим жовтком.

Крок 8. Тісто загорнути навколо вирізки і укладаємо на деко, устеленный пергаментів (швом вниз). Промазуємо жовтком і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Крок 9. Охолоджений напівфабрикат надрізаємо, як показано на фото і ще раз присмачую жовтком. Перші 20 хвилин готуємо при 200 градусах, далі, зменшуємо нагрів до 180 градусів і засікаємо ще 15 хвилин.

Крок 10. «Веллінгтон» поєднуємо з салатом з помідорів чері, і свіжою зеленню – насолоджуємося. Готуйте і отримуйте задоволення!

Яловичина «Веллінгтон» зі шпинатом

Яловичина «Веллінгтон» зі шпинатом – це оригінальний рецепт неймовірно смачного основного блюда, яке закохує в себе з першої проби. У класичному рецепті не використовується шпинат, однак, додавши його, ми зробимо смакові характеристики ще краще – гарантовано!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7-8.

Склад:

  • Яловича вирізка – 1 кг
  • Шпинат – 500 гр.
  • Тісто листкове – 1 пласт.
  • Бекон – 10 скибочок.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Суху обробну дошку рівномірно присипаємо сіллю, розмарином і перцем – обвалюємо в сухої суміші м’ясо.

Крок 2. На розігрітому рослинному маслі швидко обсмажуємо яловичину до утворення скоринки і остуджуємо.

Крок 3. Шпинат припускаємо на невеликій кількості рослинного масла до м’якості.

Крок 4. Розморожене тісто розгортаємо в прямокутний пласт і переносимо на деко, устеленный пекарської папером. Зверху розподіляємо скибочки бекону і шпинат. Краї основи змащуємо расколоченным яйцем.

Крок 5. На «підкладку» викладаємо золотисте м’ясо і звертаємо тісто так, щоб начинка «обволікала» яловичу м’якоть, а шов залишався внизу. При необхідності зрізаємо зайве тісто.

Крок 6. Верхівку і боки присмачую яйцем і робимо надрізи навскоси або хрест-навхрест. Готуємо в духовій шафі 30 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!

Ледачий «Веллінгтон» з м’ясного фаршу

Ледачий «Веллінгтон» з м’ясного фаршу – це спрощений варіант приготування всесвітньо відомого страви. Незважаючи на заміну основного компонента, смак і аромат страви нітрохи не гірше, ніж використовувати вирізку з яловичини. Приготуйте «Веллінгтон» до вечері і ваша сім’я скаже вам спасибі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Фарш (свинина + яловичина) – 900 гр.
  • Кетчуп – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Гриби білі заморожені – 200 гр.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю і часник «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо, зелень промиваємо й обсушуємо, фарш викладаємо в тарілку з високими бортиками.

Крок 2. До фаршу розбиваємо три яйця, додаємо подрібнений овоч, кетчуп, рубану петрушку, мелений перець і сіль – ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу добавок і приправ.

Крок 3. Заправлений фарш викладаємо в прямокутну форму для запікання. Прибираємо заготовку в духову шафу, розігрітий до 190 градусів, на 20 хвилин. Вийнявши з духовки, даємо повністю охолонути.

Крок 4. Паралельно підрум’янюємо гриби на розігрітому вершковому маслі.

Крок 5. Розкачати тісто в тонкий пласт, в центр кладемо білі гриби і збоку залишаємо місце для фаршу. Вільні краї ріжемо на широкі смужки.

Крок 6. Поряд з грибами кладемо остиглий фарш.

Крок 7. Накриваємо начинку смужками хрест-навхрест.

Крок 8. Присмачую верхівку збитим яйцем і випікаємо «Веллінгтон» 40 хвилин при тих же 190 градусах.

Крок 9. Страву подаємо до столу «з пилу, з жару» і трапезуєм. Приємного апетиту!