Котлети в духовці – 10 рецептів соковитих котлет на деку з покроковими фото

Котлети в духовці – це смачне і поживне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте частування з вашими улюбленими гарнірами: картопляним пюре, овочами, крупами або макаронами. Кращі кулінарні ідеї для приготування шукайте у нашій готової збірці з десяти апетитних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Соковиті котлети в духовці на деку

Соковиті котлети в духовці на деку – відмінна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, дотримуйтеся перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Фарш м’ясний 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Гарбуз 60 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Сухарі панірувальні 20 гр.
  • Масло рослинне 20 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Соковиті котлети в духовці на деку приготувати дуже просто! Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. М’ясний фарш викладаємо в глибоку миску. Доповнюємо його подрібненою цибулею і часником.
  3. Сюди ж відправляємо попередньо очищену і натерту на тертці гарбуз.
  4. Доповнюємо продукти курячим жовтком.
  5. Висипаємо вказану кількість панірувальних сухарів.
  6. Солимо і перчимо за смаком.
  7. Ретельно все вимішуємо до отримання однорідного тіста.
  8. Ліпимо з соковитого фаршу акуратні котлети і викладаємо їх на деко, змазаним олією.
  9. Запікаємо котлети в духовці 25 хвилин при температурі 190 градусів.
  10. Соковиті котлети в духовці на деку готові!

Котлети з курячого фаршу в духовці

Котлети з курячого фаршу в духовці – це апетитне, смачне і поживне частування, яке точно різноманітить ваше домашнє меню. Порадуйте себе і близьких яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 1 скибочка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Промиваємо курячу грудку і нарізаємо невеликими шматками.

Крок 3. Прокручуємо шматки філе через м’ясорубку.

Крок 4. Також пропускаємо Через м’ясорубку і цибулю з часником.

Крок 5. Розм’якшуємо скибочка білого хліба у воді, відправляємо його в фарш.

Крок 6. Солимо і перчимо заготівлю, доповнюємо яйцем, після ретельно вимішуємо.

Крок 7. З ніжного курячого фаршу ліпимо акуратні котлети. Викладаємо на деко з фольгою або пергаментом.

Крок 8. Випікаємо частування 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 9. Апетитні котлети з курячого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу і пробуйте!

М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці

М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці виходять дуже ситними і ароматними. Подавайте їх до обіднього столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 80 гр.
  • Молоко – 130 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Борошно/сухарі для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування котлет за списком.

Крок 2. Білий хліб ділимо на шматочки. Заливаємо молоком і даємо розбухнути.

Крок 3. У розморожений яловичий фарш відправляємо розм’якшений батон, подрібнену цибулю, часник, сіль і чорний мелений перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш руками до однорідності. Якщо він занадто густий, можна влити одну-дві ложки холодної води і знову перемішати.

Крок 5. З м’ясної заготовки ліпимо котлети, обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і викладаємо у форму для запікання. Панірувати котлети необов’язково.

Крок 6. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Котлети з сиром, запечені в духовці

Котлети з сиром, запечені в духовці, – яскрава ідея для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, дотримуйтеся перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир напівтвердий – 200 гр.
  • Петрушка подрібнена – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до яскравого рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 2. Відварюємо три курячих яйця, очищаємо їх і натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Доповнюємо яйця подрібненою зеленню, половиною чайної ложки солі і сметаною.

Крок 4. Вимішуємо продукти між собою.

Крок 5. У м’ясний фарш розбиваємо яйце. Додаємо подрібнений часник, залишилася сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо м’ясну заготівлю обсмаженою цибулею. Ретельно вимішуємо.

Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети. Викладаємо їх у форму для запікання, змащену олією.

Крок 8. По центру кожної котлети робимо невелике поглиблення.

Крок 9. У заглиблення викладаємо яєчну масу.

Крок 10. Зверху засипаємо тертим сиром.

Крок 11. Закриваємо заготівлю фольгою і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 12. Знімаємо фольгу і запікаємо ще 5-7 хвилин.

Крок 13. Витягаємо частування з духовки. Даємо трохи настоятися.

Крок 14. Котлети з сиром, запечені в духовці, готові. Можна пробувати!

Рибні котлети з минтая в духовці

Рибні котлети з минтая в духовці – це апетитне, соковите і поживне частування, яке яскраво доповнить ваше домашнє меню. Порадуйте себе і близьких яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Минтай – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Корінь селери – 15 гр.
  • Корінь пастернаку – 15 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гіркий – ¼ шт.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо минтай.

Крок 2. Поділяємо рибу на філе, акуратно видаляємо кісточки.

Крок 3. Далі філе поділяємо на невеликі шматки.

Крок 4. Підготуємо інші продукти для приготування котлет.

Крок 5. Білий хліб заливаємо молоком і залишаємо на п’ять хвилин для розбухання.

Крок 6. Рибне філе, половину цибулі, корінь селери і пастернаку пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 7. Відміряємо потрібну кількість всіх спецій.

Крок 8. Подрібнюємо залишився цибулю і обсмажуємо до рум’янцю з додаванням паприки.

Крок 9. У глибокій мисці з’єднуємо рибний фарш, обсмажену цибулю, подрібнений перець, яйце, сіль, спеції і розм’якшений батон. Ретельно вимішуємо.

Крок 10. Формуємо з маси акуратні котлети.

Крок 11. Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях і викладаємо у форму для випікання, змащену рослинним маслом.

Крок 12. Відправляємо частування в розігріту до 190 градусів духовку.

Крок 13. Випікаємо до рум’янцю 45 хвилин.

Крок 14. Рибні котлети з минтая в духовці готові. Подавайте до столу!

Рубані котлети з курячої грудки в духовці

Рубані котлети з курячої грудки в духовці виходять дуже ніжними, соковитими і ароматними. Подавайте їх до столу з вашими улюбленими гарнірами. Підійде картопляне пюре, макарони або крупи. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаємо куряче філе і відбиваємо його кухонним молоточком.

Крок 2. Заливаємо курячі шматочки соєвим соусом.

Крок 3. Посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 4. Доповнюємо зернистою гірчицею.

Крок 5. Додаємо оливкову олію і добре все перемішуємо.

Крок 6. Додаємо подрібнений часник. Знову перемішуємо і залишаємо маринуватися на годину.

Крок 7. Розбиваємо в масу куряче яйце.

Крок 8. Висипаємо борошно і ретельно вимішуємо.

Крок 9. Ложкою викладаємо тісто на деко з пергаментом. Готуємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Рубані курячі котлети з курячої грудки в духовці готові. Подавайте до столу, доповнивши кропом, і пригощайтеся!

Соковиті котлети з індички на деку

Соковиті котлети з індички на деці – це апетитне, смачне і поживне частування, яке точно різноманітить ваше домашнє меню. Порадуйте себе і близьких яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш индюшиный – 0,5 кг
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 60 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Фарш з індички викладаємо в глибоку миску. Доповнюємо його сіллю і спеціями. Перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо масу тертою картоплею та морквою. Натираємо на дрібній тертці.

Крок 4. Додаємо подрібнений кріп, виливаємо кефір.

Крок 5. Знову перемішуємо. Доповнюємо заготівлю подрібненою цибулею і солодким перцем, також розбиваємо куряче яйце.

Крок 6. Гарненько вимішуємо фарш руками.

Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

Крок 8. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Соковиті котлети з індички на деку готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Котлети по-київськи в духовці

Котлети по-київськи в духовці – дуже смачне і яскраве рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Хліб з висівками – 80 гр.
  • Борошно цільнозернові – 20 гр.
  • Сир твердий – 45 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Поділяємо курячу грудку на велике і мале філе. Для котлет будемо використовувати тільки велике.

Крок 2. Кожен шматок філе відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Отримуємо тонкий шматок, у який буде зручно завертати начинку.

Крок 4. Підготуйте таким чином всі філе.

Крок 5. Дрібно нарізаємо кріп, натираємо сир на дрібній тертці. Знімаємо цедру з лимона. Перемішуємо продукти між собою.

Крок 6. Начинку порційно викладаємо на підготовлене куряче філе. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 7. Акуратно згортаємо заготовки у форму котлет. Кладемо їх в морозильну камеру на 20 хвилин.

Крок 8. Подморозим висівковий хліб.

Крок 9. Після подрібнюємо його і перемішуємо з однією ложкою рослинного масла.

Крок 10. Окремо куряче яйце збиваємо з дрібкою солі і столовою ложкою води.

Крок 11. У тарілку висипаємо вказану кількість цільнозерновий борошна.

Крок 12. Обвалюємо котлети, спочатку в борошні, потім в яйці і хлібній крихті. Викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 13. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 14. Котлети по-київськи в духовці готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Котлети з манкою в духовці

Котлети з манкою в духовці – це дуже смачне і ситне частування для всієї родини. Подавайте до обіду або вечері разом з вашими улюбленими гарнірами. Для простого і швидкого приготування своїми руками, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Яловичину ріжемо на невеликі шматки. Також чинимо з цибулею та картоплею.

Крок 2. Пропускаємо Через м’ясорубку м’ясо і овочі.

Крок 3. Доповнюємо масу манною крупою, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо мокрими руками.

Крок 4. Ліпимо із заготовленого фаршу акуратні котлети.

Крок 5. Викладаємо заготовки на деко, змащене рослинним маслом.

Крок 6. Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Котлети з манкою в духовці готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Дуже смачні котлети з щуки в духовці

Дуже смачні котлети з щуки в духовці виходять дуже ніжними, соковитими і смачними. Подавайте їх з чорним хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Щука – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно розбираємо щуку на філе, видаляємо кісточки.

Крок 2. Після рибу прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Доповнюємо рибний фарш курячим яйцем, сметаною, сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Ліпимо з заготівлі акуратні котлети, обвалюємо їх у манній крупі.

Крок 5. Перекладаємо продукт на деко з пергаментом.

Крок 6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 10 хвилин, потім котлети перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 7. Дуже смачні котлети з щуки в духовці готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!