Котлети по-київськи в духовці
Котлети по-київськи в духовці – дуже смачне і яскраве рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з докладним описом процесу.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 ст. л.
- Хліб з висівками – 80 гр.
- Борошно цільнозернові – 20 гр.
- Сир твердий – 45 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Поділяємо курячу грудку на велике і мале філе. Для котлет будемо використовувати тільки велике.
Крок 2. Кожен шматок філе відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 3. Отримуємо тонкий шматок, у який буде зручно завертати начинку.
Крок 4. Підготуйте таким чином всі філе.
Крок 5. Дрібно нарізаємо кріп, натираємо сир на дрібній тертці. Знімаємо цедру з лимона. Перемішуємо продукти між собою.
Крок 6. Начинку порційно викладаємо на підготовлене куряче філе. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 7. Акуратно згортаємо заготовки у форму котлет. Кладемо їх в морозильну камеру на 20 хвилин.
Крок 8. Подморозим висівковий хліб.
Крок 9. Після подрібнюємо його і перемішуємо з однією ложкою рослинного масла.
Крок 10. Окремо куряче яйце збиваємо з дрібкою солі і столовою ложкою води.
Крок 11. У тарілку висипаємо вказану кількість цільнозерновий борошна.
Крок 12. Обвалюємо котлети, спочатку в борошні, потім в яйці і хлібній крихті. Викладаємо на деко з пергаментом.
Крок 13. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 14. Котлети по-київськи в духовці готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!