Котлети в духовці – 10 рецептів соковитих котлет на деку з покроковими фото

Котлети по-київськи в духовці

Котлети по-київськи в духовці – дуже смачне і яскраве рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Хліб з висівками – 80 гр.
  • Борошно цільнозернові – 20 гр.
  • Сир твердий – 45 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Поділяємо курячу грудку на велике і мале філе. Для котлет будемо використовувати тільки велике.

Крок 2. Кожен шматок філе відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Отримуємо тонкий шматок, у який буде зручно завертати начинку.

Крок 4. Підготуйте таким чином всі філе.

Крок 5. Дрібно нарізаємо кріп, натираємо сир на дрібній тертці. Знімаємо цедру з лимона. Перемішуємо продукти між собою.

Крок 6. Начинку порційно викладаємо на підготовлене куряче філе. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 7. Акуратно згортаємо заготовки у форму котлет. Кладемо їх в морозильну камеру на 20 хвилин.

Крок 8. Подморозим висівковий хліб.

Крок 9. Після подрібнюємо його і перемішуємо з однією ложкою рослинного масла.

Крок 10. Окремо куряче яйце збиваємо з дрібкою солі і столовою ложкою води.

Крок 11. У тарілку висипаємо вказану кількість цільнозерновий борошна.

Крок 12. Обвалюємо котлети, спочатку в борошні, потім в яйці і хлібній крихті. Викладаємо на деко з пергаментом.

Крок 13. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 14. Котлети по-київськи в духовці готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!