Котлети з сиром, запечені в духовці
Котлети з сиром, запечені в духовці, – яскрава ідея для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, дотримуйтеся перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир напівтвердий – 200 гр.
- Петрушка подрібнена – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до яскравого рум’янцю на рослинному маслі.
Крок 2. Відварюємо три курячих яйця, очищаємо їх і натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Доповнюємо яйця подрібненою зеленню, половиною чайної ложки солі і сметаною.
Крок 4. Вимішуємо продукти між собою.
Крок 5. У м’ясний фарш розбиваємо яйце. Додаємо подрібнений часник, залишилася сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 6. Доповнюємо м’ясну заготівлю обсмаженою цибулею. Ретельно вимішуємо.
Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети. Викладаємо їх у форму для запікання, змащену олією.
Крок 8. По центру кожної котлети робимо невелике поглиблення.
Крок 9. У заглиблення викладаємо яєчну масу.
Крок 10. Зверху засипаємо тертим сиром.
Крок 11. Закриваємо заготівлю фольгою і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 12. Знімаємо фольгу і запікаємо ще 5-7 хвилин.
Крок 13. Витягаємо частування з духовки. Даємо трохи настоятися.
Крок 14. Котлети з сиром, запечені в духовці, готові. Можна пробувати!