Котлети в духовці – 10 рецептів соковитих котлет на деку з покроковими фото

Котлети з сиром, запечені в духовці

Котлети з сиром, запечені в духовці, – яскрава ідея для вашого сімейного святкового обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах, дотримуйтеся перевіреного рецепту з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир напівтвердий – 200 гр.
  • Петрушка подрібнена – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до яскравого рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 2. Відварюємо три курячих яйця, очищаємо їх і натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Доповнюємо яйця подрібненою зеленню, половиною чайної ложки солі і сметаною.

Крок 4. Вимішуємо продукти між собою.

Крок 5. У м’ясний фарш розбиваємо яйце. Додаємо подрібнений часник, залишилася сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо м’ясну заготівлю обсмаженою цибулею. Ретельно вимішуємо.

Крок 7. Ліпимо з фаршу акуратні котлети. Викладаємо їх у форму для запікання, змащену олією.

Крок 8. По центру кожної котлети робимо невелике поглиблення.

Крок 9. У заглиблення викладаємо яєчну масу.

Крок 10. Зверху засипаємо тертим сиром.

Крок 11. Закриваємо заготівлю фольгою і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 12. Знімаємо фольгу і запікаємо ще 5-7 хвилин.

Крок 13. Витягаємо частування з духовки. Даємо трохи настоятися.

Крок 14. Котлети з сиром, запечені в духовці, готові. Можна пробувати!