М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці
М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці виходять дуже ситними і ароматними. Подавайте їх до обіднього столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 0,4 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 80 гр.
- Молоко – 130 мл
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Борошно/сухарі для панірування.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для приготування котлет за списком.
Крок 2. Білий хліб ділимо на шматочки. Заливаємо молоком і даємо розбухнути.
Крок 3. У розморожений яловичий фарш відправляємо розм’якшений батон, подрібнену цибулю, часник, сіль і чорний мелений перець.
Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш руками до однорідності. Якщо він занадто густий, можна влити одну-дві ложки холодної води і знову перемішати.
Крок 5. З м’ясної заготовки ліпимо котлети, обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і викладаємо у форму для запікання. Панірувати котлети необов’язково.
Крок 6. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу і пробуйте!