Котлети в духовці – 10 рецептів соковитих котлет на деку з покроковими фото

М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці

М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці виходять дуже ситними і ароматними. Подавайте їх до обіднього столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 80 гр.
  • Молоко – 130 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Борошно/сухарі для панірування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування котлет за списком.

Крок 2. Білий хліб ділимо на шматочки. Заливаємо молоком і даємо розбухнути.

Крок 3. У розморожений яловичий фарш відправляємо розм’якшений батон, подрібнену цибулю, часник, сіль і чорний мелений перець.

Крок 4. Ретельно вимішуємо фарш руками до однорідності. Якщо він занадто густий, можна влити одну-дві ложки холодної води і знову перемішати.

Крок 5. З м’ясної заготовки ліпимо котлети, обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і викладаємо у форму для запікання. Панірувати котлети необов’язково.

Крок 6. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. М’які і соковиті котлети з яловичого фаршу в духовці готові. Подавайте до столу і пробуйте!