Котлети в духовці – 10 рецептів соковитих котлет на деку з покроковими фото

Рибні котлети з минтая в духовці

Рибні котлети з минтая в духовці – це апетитне, соковите і поживне частування, яке яскраво доповнить ваше домашнє меню. Порадуйте себе і близьких яскравим обідом або вечерею. Для приготування беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Минтай – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Корінь селери – 15 гр.
  • Корінь пастернаку – 15 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гіркий – ¼ шт.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо минтай.

Крок 2. Поділяємо рибу на філе, акуратно видаляємо кісточки.

Крок 3. Далі філе поділяємо на невеликі шматки.

Крок 4. Підготуємо інші продукти для приготування котлет.

Крок 5. Білий хліб заливаємо молоком і залишаємо на п’ять хвилин для розбухання.

Крок 6. Рибне філе, половину цибулі, корінь селери і пастернаку пропускаємо через м’ясорубку.

Крок 7. Відміряємо потрібну кількість всіх спецій.

Крок 8. Подрібнюємо залишився цибулю і обсмажуємо до рум’янцю з додаванням паприки.

Крок 9. У глибокій мисці з’єднуємо рибний фарш, обсмажену цибулю, подрібнений перець, яйце, сіль, спеції і розм’якшений батон. Ретельно вимішуємо.

Крок 10. Формуємо з маси акуратні котлети.

Крок 11. Обвалюємо заготовки в панірувальних сухарях і викладаємо у форму для випікання, змащену рослинним маслом.

Крок 12. Відправляємо частування в розігріту до 190 градусів духовку.

Крок 13. Випікаємо до рум’янцю 45 хвилин.

Крок 14. Рибні котлети з минтая в духовці готові. Подавайте до столу!