Котлети з фаршу свинини в духовці – 5 рецептів смачних і соковитих котлет з покроковими фото

Котлети з фаршу свинини в духовці — дуже соковите і смачне м’ясне блюдо. Вони точно припадуть до смаку навіть самим прискіпливим і суворим дегустаторам, а у господині вийде усіх здивувати без особливих зусиль.

Соковиті і смачні котлети з свинячого фаршу в духовці

Котлети з свинини готуються за звичайним алгоритмом. Однак для того, щоб вони не розвалилися, додамо кілька сполучних інгредієнтів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 500 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 70 мл
  • Батон 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і смачні котлети з фаршу свинини в духовці? Обробляємо свинину: обрізаємо плівки і жилки. Промиваємо під струменем теплої води і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо невеликими шматочками гострим ножем.
  2. Очищаємо цибулину від лушпиння. Розрізаємо на шматки середньої величини. Цибулю пропускаємо разом з м’ясом через м’ясорубку.
  3. Беремо шматок батона і вимочуємо його в молоці в окремому посуді. Додаємо його в фарш. Вбиваємо туди ж яйце, засипаємо спеції і солимо. Акуратно перемішуємо масу до однорідності.
  4. Ставимо поряд з робочою зоною невелику миску з водою. Змочуємо руки і беремо шматочок фаршу середнього розміру. Формуємо заготовку. Дістаємо деко, розстеляємо на ньому папір і змащуємо олією. Викладаємо котлети.
  5. Розігріваємо духовку заздалегідь до температури 180 градусів. Деко з заготовками ставимо всередину. Випікаємо 40-50 хвилин.
  6. Через покладений час дістаємо котлети з духовки і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.

Приємного апетиту!

Як приготувати ніжні котлети з свинини з підливою в духовці?

Рецепт котлет більш корисний, але не менш ситний. Щоб смак був м’якше, підливу приготуємо з овочів, томатного соусу і сметани.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Батон – 2 скибочки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на шматочки. Лук очищаємо і ділимо навпіл ножем, нарізаємо на кілька частин. Батон розмочуємо в мисці з водою. Дістаємо через хвилину і злегка віджимаємо. Перекручуємо на м’ясорубці спочатку свинину і цибулю, а потім батон.

2. Вбиваємо яйце у готовий фарш. Перемішуємо.

3. Посипаємо фарш сіллю і спеціями.

4. Щоб котлети було простіше ліпити, фарш необхідно відбити. Беремо його в руки і з силою кидаємо в глибоку миску. Фарш стане більш щільним, а котлети не розваляться в духовці.

5. Включаємо духовку на 180 градусів і розігріваємо її. Потім починаємо ліпити котлети: беремо шматок фаршу середньої величини і робимо овальні заготовки. Перебрасываем кожну з однієї руки в іншу, щоб надати їм гладкість і пружність.

6. Застеляємо деко папером і змащуємо маслом, починаємо обвалювати котлети в борошні, щоб вони не пересушувались в духовці.

7. Викладаємо заготовки на деко. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин.

8. Поки котлети нудяться, у нас є час приготувати підливу. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Чистимо моркву і промиваємо, подрібнюємо на тертці.

9. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо. Висипаємо цибулю і помішуємо. Додаємо моркву, перемішуємо пару хвилин.

10. Розбавляємо томатний соус водою, виливаємо до овочів. Перчимо, солимо. Накриваємо кришкою і даємо покипіти.

11. Щоб смак був більш м’яким, додаємо сметану. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо.

12. Котлети майже готові. Дістаємо їх з духовки. Заливаємо соусом і ставимо на 10-15 хвилин назад в духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів. Готові котлети подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачні рубані котлети з свинини, запечені в духовці

Завдяки поєднанню свинини і великої кількості цибулі котлети виходять дуже соковитими і смачними.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій: 4-5.

Склад:

  • Свинина – 300-400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно вівсяна – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю від лушпиння. На обробній дошці нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Висипаємо в окремий посуд.

2. Свиняче м’ясо обмиваємо під струменем теплої води, трохи обсушуємо. Нарізаємо свинину на невеликі шматки. Додаємо до цибулі.

3. Вбиваємо одне яйце в готову суміш, солимо і перчимо за смаком.

4. Щоб котлети не розпалися в духовці, додаємо до м’яса вівсяну муку. Перемішуємо вміст.

5. Дістаємо деко з духовки і ставимо на робочу поверхню. Включаємо духовку для розігріву і виставляємо температуру 180 градусів. Маємо на деку пергаментний папір і злегка змащуємо її соняшниковою олією. Формуємо котлети середнього розміру і викладаємо на деко. Збільшуємо температуру до 200 градусів і ставимо деко з котлетами в духовку. Тушкуємо 30 хвилин.

6. Через півгодини дістаємо котлети з духовки, розкладаємо по тарілках і разом з гарніром подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт котлет із свинини без обжарювання в духовці

Єдиний недолік свинини полягає в її жирності. Однак якщо приготувати котлети в духовці, вони вийдуть дієтичними, так як готуються без масла.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій: 8.

Склад:

  • Свинина – 800 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Батон – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 50 гр.
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку размочим необхідну кількість батона в молоці. Знімаємо шкірочку з батона і залишаємо тільки м’якоть. Її кладемо в глибоку тарілку і заливаємо молоком, залишаємо на 10-15 хвилин.

2. Обробляємо свинину і цибулю: звільняємо від плівок і жилок м’ясо, розрізаємо на шматочки, цибулю очищаємо і ділимо ножем на шматки, подрібнюємо обидва продукту в фарш з допомогою м’ясорубки.

3. В отриману масу додаємо яйце і батон (попередньо потрібно дістати м’якоть з молока і злегка віджати). Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідності і відбиваємо: з силою кидаємо м’ясо в широке блюдо кілька разів. У цьому випадку котлети будуть більш повітряними.

4. Висипаємо панірувальні сухарі в тарілку і починаємо формувати котлети. Овальні заготовки обвалюємо в паніровці і відразу викладаємо їх на деко. Його необхідно заздалегідь дістати з духовки і застелити папером для запікання.

5. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Потім збільшуємо градус (до 190) і ставимо котлети всередину на 30-40 хвилин. Наявність рум’яної скоринки підкаже, що котлети пора подавати до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування котлети зі свинини з сиром в духовці

Щоб котлети були ще смачніше, сир можна додати і всередину кожного виробу. А любителям східних страв рекомендуємо додати суміш з прянощів хмелі-сунелі і коріандру.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій: 3.

Склад:

  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Сир – 50-60 гр.
  • Сухарі з – 100-200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинячий фарш в готовому вигляді викладаємо на тарілку. Для приготування котлет краще всього, якщо він буде домашнім. Вбиваємо в м’ясо яйце, посипаємо сіллю і перцем.

2. Сухарі викладаємо в ступу або звичайну піалу. Якщо таких сухарів немає і немає можливості їх приготувати, замініть панірувальними.

3. Поки будемо товкти сухарі, розігріємо духовку. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 230 градусів.

4. Подрібнені сухарі висипаємо в миску з фаршем.

5. Очищаємо цибулю. Нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем. Те ж саме проробляємо з часником (або вичавлюємо з допомогою чесночницы). Додаємо в м’ясо.

6. Перемішуємо інгредієнти руками пару хвилин.

7. Дістаємо деко і вистилаємо фольгою, змащуємо її маслом. Формуємо котлети середнього розміру і викладаємо на невеликій відстані один від одного на фольгу. Залишаємо на 10-12 хвилин. Робимо котлети з духовки при появі рум’яної скоринки.

8. Крупно натираємо сир з допомогою терки. Посипаємо кожну котлету і знову ставимо деко в духовку на 5 хвилин. Стежимо, щоб сир розплавився.

9. Готові котлети подаємо з будь-яким гарніром до обіднього столу.

Приємного апетиту!