Котлети з фаршу свинини в духовці — дуже соковите і смачне м’ясне блюдо. Вони точно припадуть до смаку навіть самим прискіпливим і суворим дегустаторам, а у господині вийде усіх здивувати без особливих зусиль.
Соковиті і смачні котлети з свинячого фаршу в духовці
Котлети з свинини готуються за звичайним алгоритмом. Однак для того, щоб вони не розвалилися, додамо кілька сполучних інгредієнтів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свинина 500 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко коров’яче 70 мл
- Батон 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Спеції і Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті і смачні котлети з фаршу свинини в духовці? Обробляємо свинину: обрізаємо плівки і жилки. Промиваємо під струменем теплої води і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо невеликими шматочками гострим ножем.
- Очищаємо цибулину від лушпиння. Розрізаємо на шматки середньої величини. Цибулю пропускаємо разом з м’ясом через м’ясорубку.
- Беремо шматок батона і вимочуємо його в молоці в окремому посуді. Додаємо його в фарш. Вбиваємо туди ж яйце, засипаємо спеції і солимо. Акуратно перемішуємо масу до однорідності.
- Ставимо поряд з робочою зоною невелику миску з водою. Змочуємо руки і беремо шматочок фаршу середнього розміру. Формуємо заготовку. Дістаємо деко, розстеляємо на ньому папір і змащуємо олією. Викладаємо котлети.
- Розігріваємо духовку заздалегідь до температури 180 градусів. Деко з заготовками ставимо всередину. Випікаємо 40-50 хвилин.
- Через покладений час дістаємо котлети з духовки і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Як приготувати ніжні котлети з свинини з підливою в духовці?
Рецепт котлет більш корисний, але не менш ситний. Щоб смак був м’якше, підливу приготуємо з овочів, томатного соусу і сметани.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 400 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Соус томатний – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Свинину промиваємо і просушуємо паперовим рушником. Нарізаємо на шматочки. Лук очищаємо і ділимо навпіл ножем, нарізаємо на кілька частин. Батон розмочуємо в мисці з водою. Дістаємо через хвилину і злегка віджимаємо. Перекручуємо на м’ясорубці спочатку свинину і цибулю, а потім батон.
2. Вбиваємо яйце у готовий фарш. Перемішуємо.
3. Посипаємо фарш сіллю і спеціями.
4. Щоб котлети було простіше ліпити, фарш необхідно відбити. Беремо його в руки і з силою кидаємо в глибоку миску. Фарш стане більш щільним, а котлети не розваляться в духовці.
5. Включаємо духовку на 180 градусів і розігріваємо її. Потім починаємо ліпити котлети: беремо шматок фаршу середньої величини і робимо овальні заготовки. Перебрасываем кожну з однієї руки в іншу, щоб надати їм гладкість і пружність.
6. Застеляємо деко папером і змащуємо маслом, починаємо обвалювати котлети в борошні, щоб вони не пересушувались в духовці.
7. Викладаємо заготовки на деко. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин.
8. Поки котлети нудяться, у нас є час приготувати підливу. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Чистимо моркву і промиваємо, подрібнюємо на тертці.
9. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо. Висипаємо цибулю і помішуємо. Додаємо моркву, перемішуємо пару хвилин.
10. Розбавляємо томатний соус водою, виливаємо до овочів. Перчимо, солимо. Накриваємо кришкою і даємо покипіти.
11. Щоб смак був більш м’яким, додаємо сметану. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо.
12. Котлети майже готові. Дістаємо їх з духовки. Заливаємо соусом і ставимо на 10-15 хвилин назад в духовку. Збільшуємо температуру до 200 градусів. Готові котлети подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні рубані котлети з свинини, запечені в духовці
Завдяки поєднанню свинини і великої кількості цибулі котлети виходять дуже соковитими і смачними.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій: 4-5.
Склад:
- Свинина – 300-400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно вівсяна – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю від лушпиння. На обробній дошці нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Висипаємо в окремий посуд.
2. Свиняче м’ясо обмиваємо під струменем теплої води, трохи обсушуємо. Нарізаємо свинину на невеликі шматки. Додаємо до цибулі.
3. Вбиваємо одне яйце в готову суміш, солимо і перчимо за смаком.
4. Щоб котлети не розпалися в духовці, додаємо до м’яса вівсяну муку. Перемішуємо вміст.
5. Дістаємо деко з духовки і ставимо на робочу поверхню. Включаємо духовку для розігріву і виставляємо температуру 180 градусів. Маємо на деку пергаментний папір і злегка змащуємо її соняшниковою олією. Формуємо котлети середнього розміру і викладаємо на деко. Збільшуємо температуру до 200 градусів і ставимо деко з котлетами в духовку. Тушкуємо 30 хвилин.
6. Через півгодини дістаємо котлети з духовки, розкладаємо по тарілках і разом з гарніром подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт котлет із свинини без обжарювання в духовці
Єдиний недолік свинини полягає в її жирності. Однак якщо приготувати котлети в духовці, вони вийдуть дієтичними, так як готуються без масла.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Свинина – 800 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Молоко – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Батон – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку размочим необхідну кількість батона в молоці. Знімаємо шкірочку з батона і залишаємо тільки м’якоть. Її кладемо в глибоку тарілку і заливаємо молоком, залишаємо на 10-15 хвилин.
2. Обробляємо свинину і цибулю: звільняємо від плівок і жилок м’ясо, розрізаємо на шматочки, цибулю очищаємо і ділимо ножем на шматки, подрібнюємо обидва продукту в фарш з допомогою м’ясорубки.
3. В отриману масу додаємо яйце і батон (попередньо потрібно дістати м’якоть з молока і злегка віджати). Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідності і відбиваємо: з силою кидаємо м’ясо в широке блюдо кілька разів. У цьому випадку котлети будуть більш повітряними.
4. Висипаємо панірувальні сухарі в тарілку і починаємо формувати котлети. Овальні заготовки обвалюємо в паніровці і відразу викладаємо їх на деко. Його необхідно заздалегідь дістати з духовки і застелити папером для запікання.
5. Розігріваємо духовку при 180 градусах. Потім збільшуємо градус (до 190) і ставимо котлети всередину на 30-40 хвилин. Наявність рум’яної скоринки підкаже, що котлети пора подавати до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлети зі свинини з сиром в духовці
Щоб котлети були ще смачніше, сир можна додати і всередину кожного виробу. А любителям східних страв рекомендуємо додати суміш з прянощів хмелі-сунелі і коріандру.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій: 3.
Склад:
- Фарш свинячий – 250 гр.
- Сир – 50-60 гр.
- Сухарі з – 100-200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинячий фарш в готовому вигляді викладаємо на тарілку. Для приготування котлет краще всього, якщо він буде домашнім. Вбиваємо в м’ясо яйце, посипаємо сіллю і перцем.
2. Сухарі викладаємо в ступу або звичайну піалу. Якщо таких сухарів немає і немає можливості їх приготувати, замініть панірувальними.
3. Поки будемо товкти сухарі, розігріємо духовку. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 230 градусів.
4. Подрібнені сухарі висипаємо в миску з фаршем.
5. Очищаємо цибулю. Нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем. Те ж саме проробляємо з часником (або вичавлюємо з допомогою чесночницы). Додаємо в м’ясо.
6. Перемішуємо інгредієнти руками пару хвилин.
7. Дістаємо деко і вистилаємо фольгою, змащуємо її маслом. Формуємо котлети середнього розміру і викладаємо на невеликій відстані один від одного на фольгу. Залишаємо на 10-12 хвилин. Робимо котлети з духовки при появі рум’яної скоринки.
8. Крупно натираємо сир з допомогою терки. Посипаємо кожну котлету і знову ставимо деко в духовку на 5 хвилин. Стежимо, щоб сир розплавився.
9. Готові котлети подаємо з будь-яким гарніром до обіднього столу.
Приємного апетиту!