Бастурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Бастурма — це в’ялена вирізка з різних видів м’яса. Традиційне тюркське страва давно завоювало кухні різних країн світу. Пікантну холодну закуску прийнято подавати зі свіжими овочами та зеленню. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Візьміть на замітку 10 рецептів з покроковим описом!

Бастурма з яловичини по-вірменськи в домашніх умовах

Пряну і апетитну бастурму можна приготувати по-справжньому вірменському рецептом. Домашня закуска готується з яловичини. Частування здивує вас і ваших гостей дивовижним смаком і яскравим подачею.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Яловичина ½ кг
  • Сіль 100 гр.
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Суміш перців 60 гр.
  • Горілка 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати бастурму в домашніх умовах? У глибокий посуд або контейнер висипаємо сіль і цукор. Розмішуємо сухі інгредієнти і поливаємо їх горілкою.
  2. Розморожену яловичу вирізку промиваємо і очищаємо від жилок. Занадто великий шматок можна розрізати. Обвалюємо продукт в масі з солі і цукру, укладаємо його в контейнер.
  3. Ставимо на заготівлю вантаж. Відправляємо блюдо в холодильник на 12 годин.
  4. Через час промиваємо м’ясо і викладаємо на паперовий рушник. Яловичина повинна обсохнути.
  5. Добре підготовлене м’ясо натираємо сумішшю перців.
  6. Далі кожен шматок загортаємо в марлю.
  7. Далі щільно обв’язуємо ниткою або шпагатом. Підвішуємо продукти в провітрюваному приміщенні на 3-4 дні.
  8. За кілька днів яловичина буде повністю готова. Розв’язуємо і прибираємо марлю.
  9. Вірменську бастурму ріжемо тонкими скибочками і подаємо до столу!