Азу з яловичини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Азу з яловичини являє собою традиційне блюдо татарської кухні, що включає в себе м’ясо, томатний соус, солоні огірки та інші інгредієнти. Воно виходить дуже смачною, ситною і поєднується з будь-якими гарнірами. Тому пропонуємо вам 7 покрокових рецептів його приготування.

Азу з яловичини з солоними огірками – класичний рецепт

Нарізана яловичина обсмажується, потім до неї додається цибулю і все тушкується 20 хвилин. Далі туди відправляються солоні огірки, томатна паста, все перемішується і заливається водою. Азу гаситься протягом однієї години і подається до столу з гарніром.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яловичина 1 кг
  • Огірки солоні 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Томатна паста 150 гр.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Вода 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  1. Класичне азу з яловичини готується просто. Для початку добре промиваємо м’ясо під проточною водою, обсушуємо його на паперовому рушнику і нарізаємо соломкою.
  2. Ріпчаста цибулю очищаємо і разом з солоними огірками, також нарізаємо соломкою.
  3. Томатну пасту перекладаємо в невелику ємність, додаємо до неї пшеничне борошно і ретельно перемішуємо. Потім вливаємо туди 100 мл води кімнатної температури і ще раз перемішуємо.
  4. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому яловичину.
  5. Далі додаємо туди нарізану ріпчасту цибулю, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 20-25 хвилин.
  6. За цей час, додаємо солоні огірки, сіль з чорним меленим перцем за смаком і перемішуємо.
  7. Тепер вливаємо соус з томатної пасти, наливаємо ще трохи води, щоб вона трохи покривала м’ясо, після чого знову накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м’ясо ще протягом однієї години.
  8. Готове азу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!