Курячі нагетси в духовці – це страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям, адже що може бути смачніше, ніж ніжне куряче м’ясо під хрусткою і апетитною скоринкою? Для панірування підходять різні компоненти, наприклад: кукурудзяні пластівці, панірувальні сухарі або ваші улюблені чіпси. При запіканні в духовій шафі, у нас немає потреби у використанні великої кількості масла, таким чином, готова страва має набагато менше калорій, ніж обсмажувати курочку у фритюрі. Приготуйте апетитну закуску і насолоджуйтеся яскравим смаком та ароматом!
Нагетси з курячої грудки в духовці
Нагетси з курячої грудки в духовці – це корисне і дуже смачне блюдо, яке можна подавати до столу як в якості закуски, так і в якості м’ясної складової в поєднанні з вашим улюбленим гарніром і свіжими або маринованими овочами. Крім смаження, таку страву можна дозволити собі навіть на ніч!
Інгредієнти на
3 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Вода 250 мл
- Гірчиця 1 ч. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо невеликими скибочками бажаної форми.
- У глибокій ємності змішуємо воду з оливковим маслом, гірчицею, приправами і сіллю.
- В отриману суміш занурюємо скибочки філе і прибираємо на полицю холодильника на 60 хвилин.
- за годину відкидаємо курку на друшляк і даємо трохи часу обсохнути.
- В окремій чаші об’єднуємо компоненти для панірування: борошно, сухарі і приправи.
- Паралельно збовтуємо яйце з сіллю і спеціями.
- Занурюємо птицю в яєчну суміш.
- Після обвалюємо філе в сухий паніровці і кладемо на деко, вистелений листом пергаментного паперу.
- Запікаємо напівфабрикати протягом півгодини при 180 градусах.
- Доповнюємо ароматну закуску улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Нагетси в панірувальних сухарях
Нагетси в панірувальних сухарях – це ситна, але в той же час легка закуска, яка сподобається як дорослим під пінне, так і дітям, які не особливо люблять м’ясо. Весь секрет полягає в тане в роті філе, з золотистою скоринкою. А перед таким поєднанням неможливо встояти!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Філе куряче – 700 гр.
- Батон – 4 скибочки.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками, зачищаємо від вкраплень жиру і плівок, ріжемо на шматочки (товщина не більше 2 сантиметрів).
Крок 2. Перекладаємо нарізку в тарілку, зручну для перемішування.
Крок 3. Приправляємо птицю сіллю і чорним перцем. За бажанням можна використовувати будь-які спеції.
Крок 4. Додаємо чотири столові ложки сметани будь-якої жирності.
Крок 5. Компоненти заважаємо і затягуємо харчовою плівкою – ставимо в холод на півгодини.
Крок 6. Скибочки батона розламуємо і кладемо в чашу блендера.
Крок 7. Перемелюємо хліб в крихту. Також ви можете використовувати готові панірувальні сухарі.
Крок 8. Вистилаємо деко фольгою і промазуємо тонким шаром масла.
Крок 9. Просочене спеціями м’ясо паніруємо в сухарях.
Крок 10. Поміщаємо заготовки на деко.
Крок 11. Готуємо в духовій шафі при температурної позначки 180 градусів протягом 30 хвилин.
Крок 12. До столу подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Домашні курячі нагетси в чіпсах
Домашні курячі нагетси в чіпсах – це прекрасна альтернатива покупному фаст-фуду, склад якого залишається невідомим. Побалуйте себе соковитою курочкою під скоринкою з улюблених чіпсів, яка скрасить будь-вечір і подарує вам справжнє смакове насолоду!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Чіпси – 100 гр.
- соєвий Соус – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу викладаємо на робочий стіл всі необхідні продукти. Птицю обполіскуємо і даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Філе ріжемо на шматочки однакового розміру середньої товщини.
Крок 3. Укладаємо нарізку в миску і заливаємо соєвим соусом, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильну камеру на 60-120 хвилин для просочення.
Крок 4. Через годину в піалі расколачиваем яйце і виливаємо його до курки, перемішуємо.
Крок 5. Яким зручним способом подрібнюємо картопляні чіпси.
Крок 6. Жменя м’яса укладаємо в крихту з чіпсів, прикриваємо кришкою і активно трусимо.
Крок 7. Покриті шматочками чіпсів нагетси, укладаємо на деко, змащене маслом. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Рум’яну курку викладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.
Крок 9. Приємного апетиту!
Нагетси у вівсяних пластівцях в духовці
Нагетси у вівсяних пластівцях – це перевірений і швидкий спосіб нагодувати 3-4 людини, маючи під рукою лише одне куряче філе. Шматочки птиці, обвалені в пластівцях і запечені до готовності в духовій шафі – це не тільки неймовірно смачне і ароматне блюдо, але ще й корисне, завдяки високому вмісту білка і повільних вуглеводів.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Крохмаль/мука – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції для курки – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. В піалу розбиваємо великі курячі яйця.
Крок 2. Підсипаємо ½ чайної ложки солі і спеції – збиваємо.
Крок 3. Вимите і обсушенное філе ріжемо впоперек волокон на невеликі скибочки.
Крок 4. Змішуємо залишки солі зі спеціями і натираємо птицю отриманою сумішшю.
Крок 5. Обвалюємо м’ясо в борошні або крохмалі, надлишки стряхиваем.
Крок 6. Далі занурюємо курку в збиті яйця з добавками.
Крок 7. Тепер заливаємо курку вівсяними пластівцями з усіх боків.
Крок 8. Розкладаємо напівфабрикати по деку з пергаментом і випікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Апетитні нагетси подаємо зі свіжими овочами, зеленню і соусом. Готуйте і отримуйте задоволення!
Курячі нагетси з сиром в духовці
Курячі нагетси з картоплею в духовці – це соковите і неймовірно смачна страва, що прийдеться до смаку кожному, хто спробує хоча б шматочок! Ніжне філе ідеально поєднується з твердим сиром, який плавиться в процесі термічної обробки і надає блюдо якусь вишуканість.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- куряче Філе – 600 гр.
- Сир – 100 гр.
- Пластівці кукурудзяні – 100 гр.
Для маринаду:
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
- Суміш перців мелена – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Птицю ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо шматочками середнього розміру однакової товщини.
Крок 2. У глибокій тарілці змішуємо сметану з сіллю і приправами.
Крок 3. В отриману суміш викладаємо м’ясо.
Крок 4. Гарненько перемішуємо філе в маринаді і, затягнувши плівкою, переміщаємо на полицю холодильника, мінімум на 60 хвилин.
Крок 5. Паралельно подрібнюємо шматочок твердого сиру за допомогою бурачной терки.
Крок 6. Перебиваємо в крихту кукурудзяні пластівці.
Крок 7. Об’єднуємо пластівці з сиром.
Крок 8. В сухої суміші обвалюємо м’ясні шматочки і викладаємо їх на жароміцний посуд, застелену листом пекарської папери.
Крок 9. Готуємо страву при 200 градусах протягом півгодини.
Крок 10. Теплі нагетси викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Курячі нагетси в кукурудзяного паніровці в духовці
Курячі нагетси в кукурудзяного паніровці в духовці – ситна і ароматна закуска, яка здивує ваших домочадців і гостей своїми неперевершеними смаковими характеристиками. А також ніжною текстурою, яка чудово поєднується з хрусткою і апетитною «оболонкою» з перемелених пластівців.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5-7.
Склад:
- Філе куряче – 1 кг
- Пластівці кукурудзяні несолодкі – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Петрушка – 4-5 гілочок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу блендера висипаємо 150 грам кукурудзяних пластівців.
Крок 2. Перебиваємо до стану крихти середнього помелу.
Крок 3. М’ясо обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки довільного розміру і форми.
Крок 4. У тарілку розбиваємо яйця, додаємо подрібнену зелень, чорний перець і сіль – збиваємо виделкою.
Крок 5. Також в іншу піалу насипати пластівці, в третю миску – борошно.
Крок 6. Птицю злегка присаливаем, перчимо. Обвалюємо м’ясо в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і пластівці. Розкладаємо шматочки на силіконовий килимок.
Крок 7. Запікаємо нагетси при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.
Крок 8. Рум’яне страва злегка остуджуємо і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
ПП нагетси в духовці
ПП нагетси в духовці – це прекрасний варіант для низкоуглеводного вечері або обіду, який можна сміливо вживати в їжу навіть при дотриманні дієти. Курка, приготована в ніжному клярі, з сметани і пряних спецій здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком, а також неповторним ароматом.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Сметана – 150-200 гр.
- Сир (натертий) – 50 гр.
- Пластівці кукурудзяні – 50 гр.
- Куркума – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку тарілку викладаємо сметану, додаємо сіль і улюблені спеції – перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 2. Зачищене від жиру і плівок філе ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо в сметанную суміш.
Крок 3. Філе перемішуємо в маринаді, затягуємо плівкою і ставимо в холод мінімум на 60 хвилин.
Крок 4. Не гаючи часу, у блендері подрібнюємо пластівці.
Крок 5. Отриману крихту поєднуємо з натертим сиром.
Крок 6. У панірувальної суміші обвалюємо шматочки курки і викладаємо напівфабрикати на деко з пергаментом або пекарським килимком.
Крок 7. Розігріваємо духовку до позначки 180 градусів і готуємо закуску близько 30-40 хвилин.
Крок 8. Приємного апетиту!
Нагетси з курячого фаршу в духовці
Нагетси з курячого фаршу в духовці – це швидка в приготуванні, смачний і соковитий закуска з перекрученого м’яса. Нагетси готуються дуже просто, тому з процесом впорається навіть дитина, а по часу всі маніпуляції не займуть у вас більш ніж двадцять хвилин. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортиками збовтуємо велике куряче яйце.
Крок 2. У дві тарілці насипаємо борошно і сухарі.
Крок 3. Фарш присмачую спеціями і вологими руками ліпимо кульки, злегка придавлюємо і обвалюємо в борошні, потім занурюємо яйце і тільки після панірувальні сухарі – розподіляємо по листу, устеленному пергаментом.
Крок 4. Відправляємо посуд з заготовками в духовку на 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Крок 5. Перед подачею доповнюємо соусами і зеленню. Приємного апетиту!