Курячі нагетси в духовці – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Курячі нагетси в духовці – це страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям, адже що може бути смачніше, ніж ніжне куряче м’ясо під хрусткою і апетитною скоринкою? Для панірування підходять різні компоненти, наприклад: кукурудзяні пластівці, панірувальні сухарі або ваші улюблені чіпси. При запіканні в духовій шафі, у нас немає потреби у використанні великої кількості масла, таким чином, готова страва має набагато менше калорій, ніж обсмажувати курочку у фритюрі. Приготуйте апетитну закуску і насолоджуйтеся яскравим смаком та ароматом!

Нагетси з курячої грудки в духовці

Нагетси з курячої грудки в духовці – це корисне і дуже смачне блюдо, яке можна подавати до столу як в якості закуски, так і в якості м’ясної складової в поєднанні з вашим улюбленим гарніром і свіжими або маринованими овочами. Крім смаження, таку страву можна дозволити собі навіть на ніч!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Вода 250 мл
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сухарі панірувальні 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. М’ясо нарізаємо невеликими скибочками бажаної форми.
  2. У глибокій ємності змішуємо воду з оливковим маслом, гірчицею, приправами і сіллю.
  3. В отриману суміш занурюємо скибочки філе і прибираємо на полицю холодильника на 60 хвилин.
  4. за годину відкидаємо курку на друшляк і даємо трохи часу обсохнути.
  5. В окремій чаші об’єднуємо компоненти для панірування: борошно, сухарі і приправи.
  6. Паралельно збовтуємо яйце з сіллю і спеціями.
  7. Занурюємо птицю в яєчну суміш.
  8. Після обвалюємо філе в сухий паніровці і кладемо на деко, вистелений листом пергаментного паперу.
  9. Запікаємо напівфабрикати протягом півгодини при 180 градусах.
  10. Доповнюємо ароматну закуску улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Нагетси в панірувальних сухарях

Нагетси в панірувальних сухарях – це ситна, але в той же час легка закуска, яка сподобається як дорослим під пінне, так і дітям, які не особливо люблять м’ясо. Весь секрет полягає в тане в роті філе, з золотистою скоринкою. А перед таким поєднанням неможливо встояти!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Батон – 4 скибочки.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками, зачищаємо від вкраплень жиру і плівок, ріжемо на шматочки (товщина не більше 2 сантиметрів).

Крок 2. Перекладаємо нарізку в тарілку, зручну для перемішування.

Крок 3. Приправляємо птицю сіллю і чорним перцем. За бажанням можна використовувати будь-які спеції.

Крок 4. Додаємо чотири столові ложки сметани будь-якої жирності.

Крок 5. Компоненти заважаємо і затягуємо харчовою плівкою – ставимо в холод на півгодини.

Крок 6. Скибочки батона розламуємо і кладемо в чашу блендера.

Крок 7. Перемелюємо хліб в крихту. Також ви можете використовувати готові панірувальні сухарі.

Крок 8. Вистилаємо деко фольгою і промазуємо тонким шаром масла.

Крок 9. Просочене спеціями м’ясо паніруємо в сухарях.

Крок 10. Поміщаємо заготовки на деко.

Крок 11. Готуємо в духовій шафі при температурної позначки 180 градусів протягом 30 хвилин.

Крок 12. До столу подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Домашні курячі нагетси в чіпсах

Домашні курячі нагетси в чіпсах – це прекрасна альтернатива покупному фаст-фуду, склад якого залишається невідомим. Побалуйте себе соковитою курочкою під скоринкою з улюблених чіпсів, яка скрасить будь-вечір і подарує вам справжнє смакове насолоду!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Чіпси – 100 гр.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу викладаємо на робочий стіл всі необхідні продукти. Птицю обполіскуємо і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Філе ріжемо на шматочки однакового розміру середньої товщини.

Крок 3. Укладаємо нарізку в миску і заливаємо соєвим соусом, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильну камеру на 60-120 хвилин для просочення.

Крок 4. Через годину в піалі расколачиваем яйце і виливаємо його до курки, перемішуємо.

Крок 5. Яким зручним способом подрібнюємо картопляні чіпси.

Крок 6. Жменя м’яса укладаємо в крихту з чіпсів, прикриваємо кришкою і активно трусимо.

Крок 7. Покриті шматочками чіпсів нагетси, укладаємо на деко, змащене маслом. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Рум’яну курку викладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу.

Крок 9. Приємного апетиту!

Нагетси у вівсяних пластівцях в духовці

Нагетси у вівсяних пластівцях – це перевірений і швидкий спосіб нагодувати 3-4 людини, маючи під рукою лише одне куряче філе. Шматочки птиці, обвалені в пластівцях і запечені до готовності в духовій шафі – це не тільки неймовірно смачне і ароматне блюдо, але ще й корисне, завдяки високому вмісту білка і повільних вуглеводів.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці вівсяні – 1 склянка
  • Крохмаль/мука – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Спеції для курки – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В піалу розбиваємо великі курячі яйця.

Крок 2. Підсипаємо ½ чайної ложки солі і спеції – збиваємо.

Крок 3. Вимите і обсушенное філе ріжемо впоперек волокон на невеликі скибочки.

Крок 4. Змішуємо залишки солі зі спеціями і натираємо птицю отриманою сумішшю.

Крок 5. Обвалюємо м’ясо в борошні або крохмалі, надлишки стряхиваем.

Крок 6. Далі занурюємо курку в збиті яйця з добавками.

Крок 7. Тепер заливаємо курку вівсяними пластівцями з усіх боків.

Крок 8. Розкладаємо напівфабрикати по деку з пергаментом і випікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Апетитні нагетси подаємо зі свіжими овочами, зеленню і соусом. Готуйте і отримуйте задоволення!

Курячі нагетси з сиром в духовці

Курячі нагетси з картоплею в духовці – це соковите і неймовірно смачна страва, що прийдеться до смаку кожному, хто спробує хоча б шматочок! Ніжне філе ідеально поєднується з твердим сиром, який плавиться в процесі термічної обробки і надає блюдо якусь вишуканість.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Пластівці кукурудзяні – 100 гр.

Для маринаду:

  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – ½ ч. л.
  • Суміш перців мелена – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Нарізаємо шматочками середнього розміру однакової товщини.

Крок 2. У глибокій тарілці змішуємо сметану з сіллю і приправами.

Крок 3. В отриману суміш викладаємо м’ясо.

Крок 4. Гарненько перемішуємо філе в маринаді і, затягнувши плівкою, переміщаємо на полицю холодильника, мінімум на 60 хвилин.

Крок 5. Паралельно подрібнюємо шматочок твердого сиру за допомогою бурачной терки.

Крок 6. Перебиваємо в крихту кукурудзяні пластівці.

Крок 7. Об’єднуємо пластівці з сиром.

Крок 8. В сухої суміші обвалюємо м’ясні шматочки і викладаємо їх на жароміцний посуд, застелену листом пекарської папери.

Крок 9. Готуємо страву при 200 градусах протягом півгодини.

Крок 10. Теплі нагетси викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Курячі нагетси в кукурудзяного паніровці в духовці

Курячі нагетси в кукурудзяного паніровці в духовці – ситна і ароматна закуска, яка здивує ваших домочадців і гостей своїми неперевершеними смаковими характеристиками. А також ніжною текстурою, яка чудово поєднується з хрусткою і апетитною «оболонкою» з перемелених пластівців.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-7.

Склад:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Пластівці кукурудзяні несолодкі – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Петрушка – 4-5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера висипаємо 150 грам кукурудзяних пластівців.

Крок 2. Перебиваємо до стану крихти середнього помелу.

Крок 3. М’ясо обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки довільного розміру і форми.

Крок 4. У тарілку розбиваємо яйця, додаємо подрібнену зелень, чорний перець і сіль – збиваємо виделкою.

Крок 5. Також в іншу піалу насипати пластівці, в третю миску – борошно.

Крок 6. Птицю злегка присаливаем, перчимо. Обвалюємо м’ясо в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш і пластівці. Розкладаємо шматочки на силіконовий килимок.

Крок 7. Запікаємо нагетси при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 8. Рум’яне страва злегка остуджуємо і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

ПП нагетси в духовці

ПП нагетси в духовці – це прекрасний варіант для низкоуглеводного вечері або обіду, який можна сміливо вживати в їжу навіть при дотриманні дієти. Курка, приготована в ніжному клярі, з сметани і пряних спецій здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком, а також неповторним ароматом.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Сметана – 150-200 гр.
  • Сир (натертий) – 50 гр.
  • Пластівці кукурудзяні – 50 гр.
  • Куркума – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку тарілку викладаємо сметану, додаємо сіль і улюблені спеції – перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 2. Зачищене від жиру і плівок філе ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо в сметанную суміш.

Крок 3. Філе перемішуємо в маринаді, затягуємо плівкою і ставимо в холод мінімум на 60 хвилин.

Крок 4. Не гаючи часу, у блендері подрібнюємо пластівці.

Крок 5. Отриману крихту поєднуємо з натертим сиром.

Крок 6. У панірувальної суміші обвалюємо шматочки курки і викладаємо напівфабрикати на деко з пергаментом або пекарським килимком.

Крок 7. Розігріваємо духовку до позначки 180 градусів і готуємо закуску близько 30-40 хвилин.

Крок 8. Приємного апетиту!

Нагетси з курячого фаршу в духовці

Нагетси з курячого фаршу в духовці – це швидка в приготуванні, смачний і соковитий закуска з перекрученого м’яса. Нагетси готуються дуже просто, тому з процесом впорається навіть дитина, а по часу всі маніпуляції не займуть у вас більш ніж двадцять хвилин. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками збовтуємо велике куряче яйце.

Крок 2. У дві тарілці насипаємо борошно і сухарі.

Крок 3. Фарш присмачую спеціями і вологими руками ліпимо кульки, злегка придавлюємо і обвалюємо в борошні, потім занурюємо яйце і тільки після панірувальні сухарі – розподіляємо по листу, устеленному пергаментом.

Крок 4. Відправляємо посуд з заготовками в духовку на 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Крок 5. Перед подачею доповнюємо соусами і зеленню. Приємного апетиту!