Котлети з фаршу – це традиційна страва сімейного обіду чи вечері. Такий апетитний та поживний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку: картопляним пюре, крупами, макаронами. Існують різні способи приготування домашніх котлет. Ми зібрали для вас 10 найкращих рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Класичні котлети із фаршу на сковороді в домашніх умовах
Класичні котлети з фаршу на сковороді в домашніх умовах ідеально підійдуть для вашого обіду або вечері у родинному колі. Така апетитна і соковита страва точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Яловичина – 600 гр.
- Свинина – 500 гр. (жирний)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Білий хліб – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 70 мл.
- Жовток – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія вершкове – для смаження
- Борошно – для паніровки
Процес приготування:
Класичні котлети з фаршу на сковороді готуються швидко та просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
З скибочок хліба зрізаємо скоринки. М’якуш заливаємо молоком або водою і залишаємо для набухання.
Очищаємо цибулю та часник. Цибулю обробляють на частини.
Добре промиваємо шматки м’яса і зрізаємо з них плівки, а також прожилки.
Через м’ясорубку прокручуємо м’ясо, цибулю та часник.
В фарш відправляємо замочений хліб, яєчні жовтки, сіль і чорний мелений перець.
Ретельно вимішуємо фарш до однорідності. Якщо він виходить занадто густим, можна влити трохи холодної води.
Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні котлети.
Далі обвалюємо їх у борошні.
Розігріваємо сковороду з топленим маслом та викладаємо на нього наші заготовки.
Смажимо до рум’яної скоринки з усіх боків. Після смаження котлети можна накрити кришкою і згасити ще 10 хвилин на невеликому вогні.
Класичні котлети з фаршу на сковороді готові в домашніх умовах. Подавайте до столу із гарніром!