Котлети з фаршу – це традиційна страва сімейного обіду чи вечері. Такий апетитний та поживний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку: картопляним пюре, крупами, макаронами. Існують різні способи приготування домашніх котлет. Ми зібрали для вас 10 найкращих рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.
Класичні котлети із фаршу на сковороді в домашніх умовах
Класичні котлети з фаршу на сковороді в домашніх умовах ідеально підійдуть для вашого обіду або вечері у родинному колі. Така апетитна і соковита страва точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Яловичина – 600 гр.
- Свинина – 500 гр. (жирний)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Білий хліб – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 70 мл.
- Жовток – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія вершкове – для смаження
- Борошно – для паніровки
Процес приготування:
Класичні котлети з фаршу на сковороді готуються швидко та просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
З скибочок хліба зрізаємо скоринки. М’якуш заливаємо молоком або водою і залишаємо для набухання.
Очищаємо цибулю та часник. Цибулю обробляють на частини.
Добре промиваємо шматки м’яса і зрізаємо з них плівки, а також прожилки.
Через м’ясорубку прокручуємо м’ясо, цибулю та часник.
В фарш відправляємо замочений хліб, яєчні жовтки, сіль і чорний мелений перець.
Ретельно вимішуємо фарш до однорідності. Якщо він виходить занадто густим, можна влити трохи холодної води.
Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні котлети.
Далі обвалюємо їх у борошні.
Розігріваємо сковороду з топленим маслом та викладаємо на нього наші заготовки.
Смажимо до рум’яної скоринки з усіх боків. Після смаження котлети можна накрити кришкою і згасити ще 10 хвилин на невеликому вогні.
Класичні котлети з фаршу на сковороді готові в домашніх умовах. Подавайте до столу із гарніром!
Соковиті та смачні котлети з курячого фаршу
Соковиті та смачні котлети з курячого фаршу порадують вас апетитним виглядом та поживними властивостями. Подавайте до обіднього столу з картопляним пюре та іншими улюбленими гарнірами. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сухарі – 5 ст.
- Вершки – 100 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – для панірування.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Для приготування фаршу ми будемо використовувати м’ясо курячих стегон без кісточок та шкірки.
Крок 2. Куряче м’ясо пропускаємо через м’ясорубку.
Крок 3. Також через м’ясорубку прокручуємо цибулю.
Крок 4. Сухарі заливаємо вершками.
Крок 5. Перемішуємо та залишаємо для набухання на пару хвилин.
Крок 6. Підготовлені сухарі викладаємо у наш фарш.
Крок 7. Також сюди відправляємо сіль та спеції.
Крок 8. Розбиваємо в заготівлю куряче яйце.
Крок 9. Ретельно перемішуємо фарш до однорідності. Можна його відбити руками на дно миски.
Крок 10. З отриманого фаршу формуємо котлети та обвалюємо їх у борошні.
Крок 11. У такий спосіб формуємо всі котлети.
Крок 12. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до рум’янцю з обох боків. Потім частування закриваємо кришкою і гасимо на слабкому вогні 8 хвилин.
Крок 13. Соковиті та смачні котлети з курячого фаршу готові. Подавайте до столу!
Домашні котлети із фаршу свинини на сковороді
Домашні котлети з фаршу свинини на сковороді – це напрочуд соковитий і смачний частування, який ідеально підійде для домашнього обіду або вечері. Такий продукт точно урізноманітнить ваше звичне меню. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 25 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Коріандр – 5 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Сухарі панірувальні – 80 гр.
- Мука – 80 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Необхідну кількість фаршу викладаємо у глибоку миску.
Крок 2. Зі шматка білого хліба зрізаємо кірку. Заливаємо його молоком і залишаємо для набухання.
Крок 3. Підготовлений хліб віджимаємо від молока та викладаємо до фаршу.
Крок 4. Сюди ж відправляємо цибулю, натерту на дрібній тертці.
Крок 5. Посипаємо продукти сіллю та спеціями.
Крок 6. Також сюди розбиваємо куряче яйце і ретельно все перемішуємо.
Крок 7. З фаршу мокрими руками ліпимо акуратні котлети.
Крок 8. Борошно перемішуємо з панірувальними сухарями та пануємо у суміші всі наші котлети.
Крок 9. Перекладаємо їх у сковороду з олією.
Крок 10. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з обох боків.
Крок 11. Далі частування закриваємо кришкою та готуємо 5 хвилин на невеликому вогні.
Крок 12. Домашні котлети із фаршу свинини на сковороді готові. Можна куштувати!
Соковиті котлети з фаршу в духовці
Соковиті котлети з фаршу в духовці відрізняються яскравим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Подавайте до обіднього столу з картопляним пюре та іншими улюбленими гарнірами. Для простого приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Оливкова олія – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо.
Крок 2. Ріпчасту цибулю та часник розбираємо на частини.
Крок 3. Далі ці шматочки подрібнюємо в блендері до утворення вологої однорідної кашки.
Крок 4. Отриману кашу з’єднуємо з фаршем та перемішуємо.
Крок 5. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль та спеції. Ще раз все добре вимішуємо.
Крок 6. Мокрими руками формуємо акуратні котлети та викладаємо їх у форму для запікання. Готуємо 50 хвилин за температури 180°.
Крок 7. Соковиті котлети з фаршу готові в духовці. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!
Котлети із фаршу яловичини на сковороді
Котлети з фаршу яловичини на сковороді послужать чудовим варіантом для вашого обіду чи вечері у родинному колі. Така апетитна і соковита страва точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Хліб чорний – 1 скибочка.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Частку хліба заливаємо молоком і залишаємо для набухання.
Крок 2. Також підготуємо всі інші продукти. Овочі очищаємо та промиваємо.
Крок 3. М’ясо обробляємо на шматки. Також на частини обробляємо і овочі.
Крок 4. Підготовлені шматки м’яса та овочів прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Викладаємо до фаршу розмочений хліб та починаємо все перемішувати.
Крок 6. Далі у фарш розбиваємо куряче яйце, всипаємо сіль та спеції.
Крок 7. Ще раз добре все вимішуємо до однорідності.
Крок 8. Мокрими руками ліпимо з фаршу акуратні котлети і викладаємо їх у сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох боків, потім закриваємо кришкою і гасимо ще кілька хвилин на невеликому вогні.
Крок 9. Котлети із фаршу яловичини на сковороді готові. Швидше пригощайтеся!
Дієтичні котлети з фаршу на пару
Дієтичні котлети з фаршу на пару порадують не лише яскравим смаком, а й корисними властивостями, невисокою калорійністю. Ідеальне рішення для тих, хто стежить за своєю фігурою та здоров’ям. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш говяжий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Хліб білий – 5 скибочок.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з часником і подрібнюємо у блендері.
Крок 2. Скибочки батона вимочуємо в молоці. За бажання молоко можна замінити звичайною водою.
Крок 3. Набряклий батон також подрібнюємо в блендері до однорідного стану.
Крок 4. Овочеву масу з’єднуємо з фаршем та сумішшю з батона. Сюди ж додаємо сіль до смаку і добре все перемішуємо. Також втручаємо і куряче яйце.
Крок 5. У каструлю чи пароварку вливаємо воду і доводимо до кипіння. Зверху встановлюємо спеціальну форму для приготування на пару.
Крок 6. Мокрими руками з фаршу ліпимо котлети та викладаємо їх у нашу пароварку. Закриваємо кришкою та готуємо 50 хвилин.
Крок 7. Дієтичні котлети з фаршу готові на пару. Можна куштувати!
Соковиті та м’які котлети з фаршу індички
Соковиті та м’які котлети з фаршу індички порадують вас апетитним виглядом, корисними та поживними властивостями. Подавайте до сімейного обіду з вашими улюбленими гарнірами. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш індички – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,3 ч.л.
- Спеції – 2 щіпки.
- Манна крупа – 4 ст.
- Олія – для смаження.
- Молоко коров’яче – 70 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш індички викладаємо в глибоку миску та розбиваємо сюди куряче яйце.
Крок 2. Також додаємо сіль та спеції.
Крок 3. Доповнюємо продукти манною крупою.
Крок 4. Тепер вливаємо невелику кількість молока.
Крок 5. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності, даємо масі відпочити 20 хвилин.
Крок 6. З отриманого фаршу мокрими руками ліпимо котлети і викладаємо в сковороду з олією. Обсмажуємо на невеликому вогні до рум’янцю з обох боків. Після гасимо під кришкою ще 3 хвилини.
Крок 7. Соковиті та м’які котлети з фаршу індички готові. Можна подавати до столу та пригощатися!
Рибні котлети з фаршу мінтаю
Рибні котлети з фаршу мінтаю – це дуже смачне і поживне частування, яке ідеально підійде для домашнього обіду або вечері. Такий продукт точно урізноманітнить ваше звичне меню. Спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе минтая – 500 г.
- Сало – 150 гр.
- Манна крупа – 4 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л. + для смаження.
- Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Заздалегідь розморожуємо рибне філе та віджимаємо від вологи. Після прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 3. Також через м’ясорубку прокручуємо шматки сала.
Крок 4. До продуктів відправляємо прокручену через м’ясорубку цибулю. Добре все перемішуємо.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю, перцем та манною крупою.
Крок 6. Сюди розбиваємо куряче яйце, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин для розбухання крупи.
Крок 7. Мокрими руками формуємо акуратні котлети та обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з обох боків на сковороді. Потім вливаємо трохи води, закриваємо частування кришкою і гасимо 10 хвилин на слабкому вогні.
Крок 9. Рибні котлети з фаршу мінтаю готові. Подавайте до столу!
Домашні котлети з фаршу із хлібом на сковороді
Домашні котлети з фаршу із хлібом на сковороді виходять неймовірно смачними, соковитими та апетитними. Подавайте до обіднього столу з картопляним пюре та іншими гарнірами до смаку. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Хліб білий – 2 скибочки.
- Сухарі панірувальні – 2-3 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо фарш, подрібнену цибулю, куряче яйце, сіль та спеції.
Крок 3. Зрізаємо кірки з білого хліба та заливаємо м’якоть водою. Даємо розм’якшитися.
Крок 4. Далі розмоклий батон віджимаємо від води і викладаємо у фарш, добре все перемішуємо.
Крок 5. Мокрими руками з фаршу ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Крок 6. Перекладаємо котлети на сковороду з олією. Обсмажуємо до рум’янцю з обох боків.
Крок 7. Потім закриваємо рум’яні заготовки кришкою і готуємо ще 10 хвилин на невеликому вогні.
Крок 8. Домашні котлети з фаршу із хлібом на сковороді готові. Частуйтесь!
Класичні котлети з фаршу
Класичні котлети з фаршу, ідеально підійдуть для вашого обіду або вечері. Така апетитна, приваблива і соковита страва точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий рубаний – 500 гр.
- Борошно – 1 ст.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сало – 100 гр.
- Укроп – 40 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для приготування котлет.
Крок 2. Вирубаний курячий фарш викладаємо в глибоку миску і доповнюємо його перемеленим у м’ясорубці або блендері салом. Посипаємо це все сіллю та перцем, добре перемішуємо.
Крок 3. Вершкове масло розрізаємо на шість кубиків, також на шість частин ділимо фарш. Дрібно рубаємо попередньо промитий кріп.
Крок 4. Кожну частину фаршу розминаємо в коржик і по центру викладаємо шматочок вершкового масла з кропом.
Крок 5. Закриваємо начинку з олії краями фаршу та формуємо акуратні котлети.
Крок 6. Далі ці котлети обвалюємо в борошні, потім у збитому яйці та панірувальних сухарях.
Крок 7. Викладаємо наші заготовки на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.
Крок 8. Класичні котлети з фаршу готові. Подавайте до столу та спробуйте!