Стейк з індички на сковороді – 8 рецептів приготування, як посмажити смачний і соковитий стейк

Стейк з індички на сковороді – це апетитне кулінарне рішення для ваших обідів, вечерь і свят. Апетитне м’ясо птиці порадує не тільки своїм смаком, а й корисними властивостями. Для приготування яскравого страви на сковороді використовуйте перевірені покрокові рецепти з нашої збірки.

Соковитий стейк з грудки індички на сковороді гриль

Соковитий і яскравий стейк з грудки індички можна приготувати на сковороді гриль. Апетитну рум’яну м’ясо чудово поєднується зі свіжими овочами та зеленню. Подавайте до обіду або вечері.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Індичка 2 грудки
  • Олія оливкова 30 мл
  • Гірчиця французька 2 ст. л.
  • Прованські трави 1 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Оцет білий винний 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і смачні стейки з індички на сковороді? М’ясо відокремлюємо від кісток. Промиваємо індичку, обсушуємо, натираємо насінням гірчиці.
  2. Далі обсипаємо продукт сіллю і прованськими травами.
  3. Потім викладаємо грудку в глибоку тарілку. Заливаємо її винним оцтом, оливковою олією і соком лимона. Маринуємо в холодильнику 2 години.
  4. Нагріваємо сковороду гриль і обмазуємо її вершковим маслом. Викладаємо сюди мариновані стейки.
  5. Смажимо по 3 хвилини з кожного боку до яскравого рум’янцю.
  6. Викладаємо готові стейки індички на тарілки, доповнюємо їх овочами і подаємо до столу!

Як приготувати смачний стейк з індички з кісточкою на сковороді?

Швидка і проста ідея для ситного домашнього вечері – стейки з кісточкою з індички. М’ясо виходить соковитим всередині і хрустким зовні. Порадуйте близьких яскравим і ситним блюдом!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стейк індички з кісточкою – 2 шт.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Сметана – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Насіння гірчиці – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для приготування вибираємо стейки з кісточкою. Для цього підійде гомілку індички. Промиваємо м’ясо і обтираем паперовим рушником.

2. У глибокій мисці змішуємо сметану з насінням гірчиці і чайною ложкою соєвого соусу. Розмішуємо продукти.

3. Стеки на кістки натираємо сіллю і прованськими травами.

4. Обмазуємо м’ясо сметанним соусом.

5. Перекладаємо заготовку в сковороду з киплячим рослинним маслом.

6. Смажимо м’ясо до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

7. Перекладаємо продукт в порційні тарілки.

8. Доповнюємо стейки з кісточкою овочами за смаком і подаємо до столу!

М’який і соковитий стейк, приготований з гомілки індички

Для яскравого та швидкого вечері на двох можна приготувати стейки з гомілки індички. М’ясний продукт порадує соковитим і ніжним смаком. Подавайте до столу разом зі свіжими овочами і ароматною зеленню.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 2 шт.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Мед – 50 гр.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Лимон – ¼ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Гомілка індички разрубаем на товсті стейки. Ретельно промиваємо їх.

2. У глибокій мисці змішуємо соєвий соус з медом, сіллю і чорним меленим перцем. Занурюємо в маринад м’ясо.

3. Розмазуємо по м’ясу гірчицю.

4. Поливаємо заготівлю лимонним соком. Маринуємо 10-15 хвилин.

5. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Смажимо тут стейки з гомілки до хрусткої скоринки з обох сторін.

6. За 5 хвилин до готовності кладемо в киплячу олію порізаний зубчик часнику. Це додасть страві яскравий аромат.

7. Апетитні готові стейки! Викладайте їх на тарілку і ставте на стіл, доповнивши свіжими овочами та зеленню.

Покроковий рецепт приготування стейка з стегна індички на сковороді

Для апетитного і яскравого вечері на двох можна приготувати стейки з стегнової частини індички. Страва порадує приємним пряним ароматом і ніжним смаком. Подавайте з овочами і зеленню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стейк зі стегна індички – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Стегна індички обдаємо холодною водою і обтираем рушником. Рясно обмазуємо сіллю і спеціями за смаком. Для страви підійде паприка і суміш перців.

2. Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

3. Вичавлюємо в заготовку сік половинки лимона. Маринуємо з м’ясом близько 10-15 хвилин.

4. Нагріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом. Спершу смажимо стейки до яскравого рум’янцю, потім тушкуємо їх з цибулею 5-10 хвилин.

5. Готове блюдо викладаємо на порційну тарілку. Доповнюємо м’ясо овочами, зеленню і подаємо до столу!

Як посмажити смачні стейки з індички в паніровці?

Корисна і поживна ідея для домашнього обіду – стейки з індички в хрусткій паніровці. М’ясний продукт ідеально поєднується зі свіжими овочами і будь-яким гарніром за смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розморожуємо філе індички і ділимо його на стеки товщиною 1 див.

2. Злегка відбиваємо кожен шматочок, потім посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

3. Далі м’ясо обвалюють в борошні.

4. Після занурюємо продукт у збиту яєчну суміш.

5. Наостанок обсипаємо шматки індички панірувальними сухарями.

6. Ставимо сковороду на плиту, вливаємо в неї рослинне масло і викладаємо підготовлені стейки в паніровці. Смажимо до появи яскравої золотистої скоринки.

7. Апетитні стейки з хрусткою скоринкою готові. Викладайте на тарілку і пригощайте домашніх!

Соковиті і ніжні стейки з індички на сковороді з овочами

Для яскравого, соковитого домашнього обіду можна приготувати стейки з індички з овочами. Ароматне блюдо здивує ваших рідних подачею і оригінальним смаком. Беріть на замітку поживний і корисний рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Стейк індички – 5 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Коріння сухе – 3 ст. л.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо під водою, м’ясо розморожуємо.

2. Стейки індички викладаємо в глибоку миску. Поливаємо рослинним маслом, обсипаємо сіллю і спеціями за смаком.

3. Перекладаємо заготовку в сковороду. Накриваємо кришкою і готуємо близько 20 хвилин. М’ясо слід перевертати.

4. В цей час займемося підготовкою овочів. Моркву натираємо на тертку.

5. Помідори ділимо на тонкі кружечки.

6. Свіжу зелень подрібнюємо ножем.

7. Ріпчасту цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом.

8. Висипаємо на тарілку сухі коріння. Занадто великі розрізаємо.

9. Посипаємо обсмажене м’ясо корінням. Зменшуємо вогонь.

10. Підготуємо лаврове листя і спеції без солі.

11. Поливаємо блюдо половиною майонезу. Викладаємо цибулю.

12. Далі додаємо терту моркву.

13. Обсипаємо продукти спеціями. Сюди ж кладемо лаврове листя і продовжуємо тушкувати вміст.

14. Занурюємо в сковороду помідори.

15. Виливаємо майонез.

16. Зверху посипаємо зеленню.

17. Накриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин.

18. Розмішуємо блюдо і даємо йому трохи охолонути.

19. Викладаємо апетитні стейки з овочами на тарілку і подаємо до столу!

Як смачно і просто посмажити стейк з індички в клярі?

Хрусткий і рум’яний стейк можна приготувати з м’яса індички в клярі. Апетитне блюдо досить просте і швидке в приготуванні. Ідея послужить ситним і корисним обідом для всієї родини.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 0,6 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник мелений – 0,5 ч. л.
  • Трави прованські – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. М’ясо індички акуратно витягаємо від кістки. Намагаємося не пошкодити цілісність продукту.

2. Занадто великі шматки злегка відбиваємо, накривши їх харчовою плівкою.

3. Для кляру змішуємо яйце, борошно, сіль, чорний мелений перець, прованські трави і часник сушений. Збиваємо масу до однорідності і відсутність грудочок.

4. Кожен шматочок м’яса занурюємо в кляр і після обсмажуємо в олії на розпеченій сковороді. Готуємо з обох боків до золотистого кольору.

5. Апетитні стейки з індички доповнюємо свіжими овочами і подаємо до столу. Пригощайте домашніх!

М’який і ароматний стейк з індички в соєвому соусі

Цікавий на смак стейк з м’яса індички виходить в маринаді з соєвого соусу. Добре просочений продукт виходить м’яким і соковитим. Апетитна ідея для вашого домашнього столу.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 2 шт.
  • Соус соєвий – 80 мл
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Гарненько промиваємо філе індички. Протираємо продукт паперовим рушником і викладаємо його в глибоку тарілку. Поливаємо двома столовими ложками рослинного масла.

2. Далі вливаємо соєвий соус. Перемішуємо шматки м’яса.

3. Доповнюємо заготівлю сухими травами. Робимо в м’ясі невеликі проколи за допомогою виделки. Маринуємо в холодильнику 10-15 хвилин.

4. Мариновані стейки перекладаємо в сковороду з рослинним маслом. Смажимо на великому вогні з кожного боку по 3-4 хвилини.

5. Готові смажені стейки викладаємо на тарілку разом з гарніром і свіжими овочами. Подавайте яскраве страву на стіл!